Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...6

• 50 225
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря ви много!

# 661
Хидроферол е различна форма на витамин Д, не може така да се сравнява като единици с Д3 каквато е във Вигантол и в повечето добавки. Там лекар решава, щом като има съображение да предпише нея, а не Д3.
Но 4-5 капки Вигантол при тежък дефицит и при очевидно невдигане на нивата с толкова цяла година... защо по дяволите го правят това, толкова ли не можаха да пробват с по-висока доза просто?
И преди някой да се размрънка че ставала много висока дозата - очевидно се усвоява много малко от нея, така че реално не е хич висока.
Кой колко ще усвои от погълнатото е много индивидуално, има връзка и с пропускливост на черва, и с какво ли не. И като не се усвоява достатъчно но все пак се вижда че се вдига с малко, най-логичното е да се вземе по-висока доза а не да мъчат човек на 200-2500 единици прием на ден.
Освен тоя Вигантол, магнезий вземан ли е също? И той трябва. И то и при ниските дози май не пречи, но вече на по-високите бива и К2 да има, доколкото знам.

# 662
  • София
И на мен ми е изписан Хидроферол. Веднъж месечно. Още не съм решила дали да го пия или да пробвам с по-висока доза вит. Д ежедневно

# 663
Хидроферол е различна форма на витамин Д, не може така да се сравнява като единици с Д3 каквато е във Вигантол и в повечето добавки. Там лекар решава, щом като има съображение да предпише нея, а не Д3.
Но 4-5 капки Вигантол при тежък дефицит и при очевидно невдигане на нивата с толкова цяла година... защо по дяволите го правят това, толкова ли не можаха да пробват с по-висока доза просто?
И преди някой да се размрънка че ставала много висока дозата - очевидно се усвоява много малко от нея, така че реално не е хич висока.
Кой колко ще усвои от погълнатото е много индивидуално, има връзка и с пропускливост на черва, и с какво ли не. И като не се усвоява достатъчно но все пак се вижда че се вдига с малко, най-логичното е да се вземе по-висока доза а не да мъчат човек на 200-2500 единици прием на ден.
Освен тоя Вигантол, магнезий вземан ли е също? И той трябва. И то и при ниските дози май не пречи, но вече на по-високите бива и К2 да има, доколкото знам.

Да, аз имам съмнения за глутенова нетолерантност или нещо откъм пропускливи черва, понеже наистина не мисля че усвоявам витамини и минерали добре. Това при положение че бих казала, че се храня сравнително добре и правилно за себе си.

Никой даже не ми е споменал нужда от магнезий (3 лекаря са ме съветвали за вит. Д дефицита в последната година), но ще взема. А за К2 също не ми казаха да взимам. Четох че е нужно да се взима с Д, но понеже не ми предписаха, не съм купувала. Започнах Хидроферол, мисля на 6-7 дни да пия по едно, както са ми казали, пък ако няма ефект, ще увелича.

# 664
Косата ми е изтощена и направо темето ми свети,това ми са резултатите Sad изписаха ми виг.....ол и желязо,това е август месец.Ефект в косата не виждам много,гледам поникнала е,но си ми капе.Кога да си направя пак проверка?

# 665
Косата ми е изтощена и направо темето ми свети,това ми са резултатите Sad изписаха ми виг.....ол и желязо,това е август месец.Ефект в косата не виждам много,гледам поникнала е,но си ми капе.Кога да си направя пак проверка?

В витамините проверени ли са?

не съм ги,кои да си пусна ?

# 666
  • Melmak
Мимката, писах ти по-нагоре пост какво да изследваш.

# 667
ЛЛми пусна морфология на еритроцити,какво ще рече това?

# 668

В витамините проверени ли са?

не съм ги,кои да си пусна ?

По възможност всички B12, B9, В7 (биотин), B6, B2 и В1. Ако нямате възможност за всички, поне B12 и В9. На мен косопада ми спря след стабилен прием на Б12 и В9.
Преди изследването не  трябва да сте приемали добавки, които съдържат В витамини, защото ще покаже нереално висок резултат.

# 669
ЛЛми пусна морфология на еритроцити,какво ще рече това?
Иска да разбере от какво е анемията.
Изследванията, които си пуснала кога са правени? Август или са скорошни.
Имаш желязо дефицитна анемия. Покрай нея наистина може и фолиевата киселина и/или Б12 да са ниски.
На хематолог ходила ли си? Защо ЛЛ ти пуска изследвания?

# 670
днес съм ги правила изследванията,преди 3 месеца бях с 5,3 ,а днес е 15,8  ,вдигнала съм го,но не знам дали да продължавам да го пия или да го спра Sad

# 671
В кои лаборатории освен Синево и Рамус изследват точно Д3?
В Цибалаб изледват общ вит.Д. В Синево също има и общ вит.Д.

# 672
  • Melmak
По спомен бодимед.

# 673
и там е общ

# 674
днес съм ги правила изследванията,преди 3 месеца бях с 5,3 ,а днес е 15,8  ,вдигнала съм го,но не знам дали да продължавам да го пия или да го спра Sad
изследвай и феритин и се консултирай  с хематолог
Може все още да имаш анемия и хематолога ще реши дали да дълбае в посока възпаление, кървене и тн
ЛЛ не е специалиста за такива състояния. Предлагам, че ще ти каже да спреш желязото. Хемоглобина ти е висок и желязото е ок. Но ако запасите на желязо в организма ти, феритин, са ниски скоро отново ще си в същата ситуация.

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 16:54 от Мinerva О.

Общи условия

Активация на акаунт