Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...6

• 50 241
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
Не виждам кой ще те спре. Обърни внимание само като са наведнъж да не ти дойдат разхлабително че цитратът го прави това при някои хора. Не е при всеки де, докато не пробваш няма да разбереш при теб как е.

# 646
Здравейте! Някой има ли впечатления от употребата на  вит. Д под формата на инжекции?

# 647
  • Melmak
Това вече е много висока доза. Би трябвало да е консултирана с лекар? Защо искате да ползвате този вариант, вместо капсули? Назначена ли е от лекар?

# 648
Аз съм си слагала инжекции (в домашни условия) - не съм имала никакви странични реакции, но може би наистина е по-добре първо да се пробва с капсули.

# 649
Косата ми е изтощена и направо темето ми свети,това ми са резултатите Sad изписаха ми виг.....ол и желязо,това е август месец.Ефект в косата не виждам много,гледам поникнала е,но си ми капе.Кога да си направя пак проверка?

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 13:33 от mimkkata

# 650
Косата ми е изтощена и направо темето ми свети,това ми са резултатите Sad изписаха ми виг.....ол и желязо,това е август месец.Ефект в косата не виждам много,гледам поникнала е,но си ми капе.Кога да си направя пак проверка?

В витамините проверени ли са?

# 651
Здравейте, хора Nature Sunny
Дискутирали ли сте Хидроферол?
От година са ме пуснали на Вигантол, по 4-5 капки дневно. Имах тежък дефицит, 13, после стана към 20, но косопадът продължава.
Наскоро ми предписаха да сменя на 1 таблетка Хидроферол седмично, което май се водеше към 16,000 IU.

Чакам резултати за изследване на Цинк, Селен, Б12 и т.н. Не разбирам защо така не се покачва Д, при положение че съм пила високи дози в продължение на година нон-стоп.

# 652
Защото всъщност сте пила много ниски дози.

# 653
Това не са високи дози. Дори новата доза не е висока.

# 654
  • Melmak
Това не са високи дози, няма как да оправите дефицит с тях.

Мимката, непълни са тези изследвания. Желязото е ниско, видимо, но феритин не е изследван. Щитовидните са непълни, с едно tsh нищо не може да се каже. Андрогени не виждам да са пуснати, б12 също.

Просто освен витамин Д и желязо може да имате още дефицити, а тези изследвания са недостатъчни.

# 655
Благодаря ви! Предполагам към Хидроферол е безопасно да се мине в същата седмица когато се е приемал Вигантол, при положение че има дефицит?
Лекарят не спомена как да се премине от едното към другото.

# 656
  • Melmak
Ако една доза е 16000 на седмица, това е 16000/7 дни = 2285 iu.
Тази доза е доста ниска така или иначе няма да оправи дефицит. Няма какво да стане от преминаването от едното на другото. Все едно да се опитвате да посолите един казан супа с 1 чаена лъжичка сол. Сипвате я наведнъж, но като опитате ще е все безсолно.

# 657
Ами не знам и аз вече, честно казано. Ендокринологът ми каза че са по 16,000 IU на капсула (предписа Хидроферол на FAES FARMA 0,266 mg). Писа 1 капсула седмично в продължение на 10 седмици, после на 15 дни по 1 капсула.

# 658
  • Melmak
Четете назад в темата, ендокринолозите масово са с много остарели знания за витамин Д. Бях с дефицит, оправих си го заради четене тук. Майка ми беше с много ама много ниски нива и бяха изписали няколко капки вигантол седмично, което е нищо. Просто казват там нещо…

Аз пия по 10-12 000 дневно със 100 mcg k2. И това вече при оправен дефицит.

# 659
Детето ми на 1 година и 3 месеца приема по 3 капки вигантол, без да има причина. Аз - по 5000 единици всеки ден, след оправен дефицит. Тук не може да ви се назначава  доза, но можете сама да прецените.

Общи условия

Активация на акаунт