ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025

• 45 790
  • 760
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз вчера пак бях наблюдател във фег. Там беше дзи В2 по немски. Всяка една флашка я прослушваха на касетофоните, т.е. чух началото на записа (мъжки глас, който казва на бг Държавен зрелостен изпит по немски език 20.05.2024г.) на всеки един касетофон. Записът до там си беше ясен и не пръщеше. Но в същото време и аз четох в 12токласната, че и във фег е бил зле записът. Което ме замисля бая дали техниката е проблем или после самият запис на езика. От друга страна пък казват за училища с ясен запис. Много странна работа.
Мария, миналата година на английски във ФЕГ се явява дъщеря ми и дъщерята на една съфорумка от нашата тема - в различни стаи. При дъщеря ми се е чувало добре, при другото дете - много зле. Проблемът явно не е  в записа, а в очзвучителната техника.

# 166
За мен е непонятно как толкова години все едни с същи проблеми при провеждането на ДЗИ. Не си ли тестват преди това техническите средства училищата...
Лошото е, че от  тези грешки, потърпевши са децата и се обезценява трудът им.
Как пък за толкова години не се поучиха от грешките си организаторите!

# 167
A толкова ли не можеха да качат текстовете и на резервна страница и  ако не сработят първоначално предвидените техники да се пусне от лаптоп + две тонколони.. Дето се вика децата ще ги извадят от раниците си ...

# 168
Аз вчера пак бях наблюдател във фег. Там беше дзи В2 по немски. Всяка една флашка я прослушваха на касетофоните, т.е. чух началото на записа (мъжки глас, който казва на бг Държавен зрелостен изпит по немски език 20.05.2024г.) на всеки един касетофон. Записът до там си беше ясен и не пръщеше. Но в същото време и аз четох в 12токласната, че и във фег е бил зле записът. Което ме замисля бая дали техниката е проблем или после самият запис на езика. От друга страна пък казват за училища с ясен запис. Много странна работа.
Мария, миналата година на английски във ФЕГ се явява дъщеря ми и дъщерята на една съфорумка от нашата тема - в различни стаи. При дъщеря ми се е чувало добре, при другото дете - много зле. Проблемът явно не е  в записа, а в очзвучителната техника.
Абсолютно еднакви касетофони бяха във всички стаи. И всички ги чух. Нямаше разлика в звука в това едно изречение. Освен впоследствие да вие нещо касетофона.
A толкова ли не можеха да качат текстовете и на резервна страница и  ако не сработят първоначално предвидените техники да се пусне от лаптоп + две тонколони.. Дето се вика децата ще ги извадят от раниците си ...
Имаше 5 учителки по немски, които бяха там, за да четат текста при проблем. Не зная защо не им е сигнализирано ако някъде не се е чувало. Не ги викнаха.

# 169
Мария, има някаква криворазбрана политика квесторите да не търсят помощ.. Ходих само веднъж като наблюдател в 7ми клас, идеше ми да набия едната квесторка, защото беше абсолютно неадекватна, но за сметка на това не спираше да дава наставления на децата

# 170
Да не звучи като нашето е по-по-най, но аз съм изключително критична и въпреки това съм много положително впечатлена от организацията на дзи във фег. Не мога копче да кажа, просто всичко беше както трябва. И квесторите си бяха съвсем ок. Не към била по стаите да слушам записа, не зная как се е чувало, споделям какво чух при проверката на техниката. И нито един касетофон не беше издаден без да бъде прослушан.

# 171
В някои училища записът бил пуснат от озвучителната система на звънците.
Това сигурно се чува точно толкова колкото системата за ранно предупреждение на населението за тревога.

# 172
  • София
Е няма ли как да се изиска да се закупят еди каква си техника за да се гарантира качество .Елементарно нещо уж,ама една обществена поръчка ,изискване,заставяне и воля да се случат нещата по нормален начин.Иначе си играем на псевдо реформи и ще се лъжем и отчитаме чудеса.... Всяка година едно и също.Имамнякскуя проблем,излизат с решение  уж за да замажат.Сега щели да компенсират всички деца със служебни 4 точки за ДЗИ бел и задачата с графиката....Прах в очите

# 173
  • софия
А децата с раздадени грешни материали в 133. как ще ги компенсират?
Толкова не могат да осигурят нормална техника в 10 училища, в които да бъдат децата, избрали ДЗИ чужд език.

# 174
Не им пука! Нямам думи! И аз я гледах тая от МОН. Как не се извини на децата!
Щели да ги компенсират?!? Не се знаело как, ама имало варианти.
Няма такава държава. Наистина.

# 175
  • София
Тази сутрин девойката ми вика "вече ние сме най-големите в училище" 🫢
Нареждаме се на финалната права😁

# 176
Дъщеря ми преди години се падна в първа и втора аег, не е имало проблеми с техника и квесторите. Но имаше съученици със проблеми, да не говорим че някои училища се оказаха с филиали и няколко адреса и имаше страхотни обърквания, но да кажем за това сами са си били виновни. Но някои квестори, директори и ситуации са отвратителни и това си е. А пък се падаш...някъде. какво като във фег е перфектна организацията, като няма да си там.

# 177

При нас 12-ти клас са само първа смяна на училище, първия етаж е само за тях и те избират песента, с която да звъни звънеца Satisfied
Ще ги глезят догодина Sunglasses

# 178

При нас 12-ти клас са само първа смяна на училище, първия етаж е само за тях и те избират песента, с която да звъни звънеца Satisfied
Ще ги глезят догодина Sunglasses
Мда, досега не се видяхме с теб, но догодина ще се видим в училищния двор🙂

# 179
Задължително Hug

пп: Бисе, ако е като при голямата (миналата година) приготви се през седмица да те цакат с по 50-60 лв JoyJoyJoy

Общи условия

Активация на акаунт