ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025

• 46 272
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
  • Отвъд алеята зад шкафа
Много яки тениски, ама още по-яки са тези с унитата, например "NYU mom".

На мен миналогодишното пътуване ми се струва преди 100 години, но 12-тия ми клас го помня, най-вече с това колко бях зелена и ненаясно.

# 646
Точно така е, Ред.
Не помня моят последен първи учебен ден конкретно, но имам чувството все едно е било съвсем скоро. Виждам малки деца в парка, когато разхождам кучето, и пак ми се струва, че все едно вчера и моите са били малки и съм ги водила да си играят там. Наистина бързо отлита времето.

# 647
  • Варна
Здравейте! Има ли деца скъсани на шофьрски изпит? Колко пари са платили за повторно явяване?

# 648
  • у дома
Точно така е, Ред.
Не помня моят последен първи учебен  ден конкретно
И аз не поня това,но последния последен го помня много ярко

# 649
  • София
Хайде и аз да се запиша в старата тема, но с ново заглавие. Май тази година по-бързо ще ги изписваме - ще има доста неща за обсъждане.

Ваканцията е на финала, но училището ни се струва някак далече. Карам ги да си оправят бюрата и да изхвърлим ненужните хартии, но още никой не ме чува.
Какво се случва сега с безплатните учебници - кои ще са безплатни и какво ще купуваме?

# 650
  • у дома
Учебниците по ПП не са безплатни и се закупуват,както и по ИУЧ и ФУЧ.Тези по ООП са безплатни-математика,бълг. език,литература,Гражданско образование-за др не се сещам.

# 651
Езиците, които са към ООП.
Миналата година имаше два или три учебника по английски, така и не разбрах кой за какво е. Мисля, че и той не беше съвсем наясно.
В нашето училище започна голям ремонт и ще бъдат разпределени по други училища докато той завърши. Така че има голяма вероятност последният му учебен ден да е на друго място. Не знам и какво изпращане ще им правят. Паралелките са много и всички ученици са разпределени в 4 различни училища.

# 652
  • София
Благодаря. Интересно какво ще правим учебниците по тези предмети - преди ги носех на борсата да ги изкупуват, сега не знам дали ще ги вземат, след като няма да има търсене за тях.

# 653
  • у дома
Винахи има заплеси,кпито губят някой  учебник и трябва да го възстановят.

# 654
  • София
Много яки тениски, ама още по-яки са тези с унитата, например "NYU mom".

На мен миналогодишното пътуване ми се струва преди 100 години, но 12-тия ми клас го помня, най-вече с това колко бях зелена и ненаясно.
Предстои и такава да си направя, да видим с какво ще блесна😂🤣😅

Също така номера на колата да е брандиран с Alumni of NYU или пък стикер с Proud parents of a NYU student. И сега имам стикерче на колата, ама предстои и други да сложа. 😀

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 00:58 от Helene S

# 655
Чудесни идеи! Защо не опънете и един трансперант на Луната! Заслужава си

# 656
  • Пловдив
Helene S  и при племенницата ми, която също е в 12 клас има такива неща. Знам, че 2 дни боядисва парко мястото си пред училище, което е персонално само за нея. Те вече тръгнаха на училище и 12 клас  цяла година ходят с детско-бебешки раници (голямо търсене падна, за да е с уникална раница). Гледах снимки и всичко е много сладко според мен. Жалко, че тук в БГ  не правят такива неща.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 09:11 от mrancho

# 657
  • София
Че какво ви пречи да ходите с бебешки раници...Stuck Out Tongue Winking Eye Може и с памперс и биберон що ви влече носталгията.....

# 658
  • Пловдив
Че какво ви пречи да ходите с бебешки раници...Stuck Out Tongue Winking Eye Може и с памперс и биберон що ви влече носталгията.....
sssani пречи ни снобизма в БГ, това при тях си е традиция, при нас какво е?
Виждала съм пред училища ученици с коли по 100 000, но пък защо да носят униформа, раници и учебници, да им разваля визията. Просто споделих нещо различно от това в БГ, което според мен е интересно и ги кара да се чувстват добре (в училището ходят с пълна униформа всеки ден )
Спомена ми от края на учебната 2024 година тук беше как всички си пуснаха семейни причини и в края се оказаха 2 деца в час, защото аз отказах да му напиша такива бележка. Явно аз съм с други разбирания и проблема си е в мен Hug

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 13:13 от mrancho

# 659
  • София
Аз пък не мога да разбера необходимостта да се ходи на училище с кола...ами градският транспорт, поне в София, си е ок, движат се малко повече, с по няколко прекачвания, понякога, нагъсто в определени часове, но това е част от живота...
За Щатите, разбирам, там има места, където разстоянията са големи, може би и затова имат подобна традиция, затова и има и паркоместа в училищата....Има си традиция, ок, звучи даже много приятно и с отношение към завършващите определен етап от живота.
При нас освен да се въртят измежду блоковите пространства и да създават задръствания в час пик ( сутрин, когато пред някои училища е трудно), друго не виждам.
Ако има родители, извън БГ и Щатите, да споделят как е в другите държави, които са по-близки от градоустройствена гледна точка и манталитет, ще е интересно да споделят. 

Общи условия

Активация на акаунт