“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №8 - финал, и след финала.

• 34 076
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
Гласувах за Кърджиев и сие. Simple Smile

Не знам за англичаните, но няма по-извратени типове от скандинавците. В това отношение бият по точки всички нации. На мен "Мостът" ми е фаворитът в жанра. Не знам колко пъти съм го гледала, но мода да го гледам отново със същият интерес.
Прилив също ми е много любим. Препоръчвам и книгите.

# 586
Гласувах за Кърджиев мозъка и Илчев извършителя.
До края ще си държа на първоначалното мнение, пък да видим кой е.

# 587
Хора, защо го няма този Пламен Какъвбеше в отговорите. Гласувах, че не е показван до сега. Прекалено тривиално и сапунено ми е да Кърджиев и Фичето. Исках наистина изненада, макар че няма как, тъй като всички сме ги заподозрели.
Само аз ли не въздишам по Наумовски, даже ми е неприятен.

# 588
  • Бургас
мандаринка, trotinettka, сега се върнах на еп 3 - Смилев настоя  за разговор пред  Десподов и пред Елдъров, преди да го нападнат. И на двамата каза че е много важно!
И друго си припомних - думите на Кърджиев, когато възпря Елдъров: " Сенека е казал-Едно престъпление открива път на друго. И това никога не свършва... Освен, ако не застанем на пътя му!" Непрекъснато се колебая къде да позиционирам Кърджиев в цялостната история ...!

# 589
  • I Love You 3000
Според мен това , че убиецът е пред очите ни през цялото време е сързано точно с това , че докато се суетят около трупа има много "допълнителни" хора там , на който не обръщаме внимание. Тоест убиецът се преоблича един път като патоанатом друг път като някой полицай или друг униформен и винаги е там докато описват убийството. Това също е част от извратеното му съзнание. Точно покрай убийството на журналистката, в момента , в който й вадеха трупа и тя беше с отворени очи, дадоха кадър на един от патоанатомите с маска и качулка , който я погледна точно в очите. Някой понапред го беше хванал кадъра май. И не съм сигурна , но пак в едно от убийствата беше акцентиран един кадър на полицай. Но тези кадри са много мимолетни а и обикновено са точно в моменти , в които се акцентира върху трупа и много хора ( в което число съм и аз) или си затварят очите или си извръщат главата и гледат да забравят какво са видели. Но накрая ще излезе,  че точно това са имали впредвид , че е бил пред очите ни през цялото време и по - лесно може да впишат , някой образ като Пламен Арсов или негов син, роднина и т.н., който реално досега не сме видели уж.
Така че моята последна версия е , че човекът ит кадъра е единият убиец. Мислех си че е този Калоян гаджето на Ирина, който най -вероятно е син на Пламен Арсов , но този с маската ми се вижда по - възрастен , та може да е въпросният Пламен Арсов направо. Ирина е пряко свързана с убиеца и му помага, дори мисля ,че тя уби журналистката и се отвлече сама, за да паднат подозренията от Десподов,  че да може да го оставят последен. И не на последно място мъжът на Мия също е свързан и е първата жертва на убиеца. Убиецът е бил ученик полицай на Язов , затова има много полицейски познания и достъп до информацията от преди. Знаеше за тейзърите, лесно се промъква на местопрестъпленията като униформен и застреля Куката/ Тороманов точно като професионалист. Язов явно е навързал две и две навремето,  усетил е че ще стане нещо и е щял да докладва, но онзи го е убил без да иска. Оттам не е хванат и му се отключва манията , че може да избие всички преди да се разкрие цялата драма,защото всички замесени ще си мълчат както Тороманов докато не дойде и техние ред. Но все пак извиква именно  Мия да го разследва, защото единственото убийство, за което изпитва вина е на Язов.

# 590
  • София
Гласувах за Кърджиев и сие. Simple Smile

Не знам за англичаните, но няма по-извратени типове от скандинавците. В това отношение бият по точки всички нации. На мен "Мостът" ми е фаворитът в жанра. Не знам колко пъти съм го гледала, но мода да го гледам отново със същият интерес.
Прилив също ми е много любим. Препоръчвам и книгите.
Какво заглавието на английски?

# 591
  • София
Откъде дойде това, че Ирина има гадже, когато баща й даже на дискотека я води с приятелки и не се отделя от нея?

# 592
Откъде дойде това, че Ирина има гадже, когато баща й даже на дискотека я води с приятелки и не се отделя от нея?
От една фантазия за оня актьор, дето го има на снимките, пък не се появява във филма. Някой предположи, че би могъл да играе гадже на Ирина и от там нататък тръгна легендата.....Grinning

# 593
  • I Love You 3000
Отначалото някой споменаваше , че Ирина има гадже и т.н. Аз първите серии не обръщах внимание на образа Десподов и всички около него към този момент. Ако имаше човек , за който бях сигурна отначало , че няма как да е убиецът беше той. Много ми се искаше да изиграе такава роля, но като го видях колко е пълен Асен , ми стана ясно че няма как да търчи нагоре надолу по калдаръмите на Търново.  Очаквах да е втора , трета жертва и се надявах да не изглежда някое грозно убийство като онзи седналият на тоалетната. Започнах да го наблюдавам него и Ирина около убийството на журналистката. Тук се бяха въртели кадри на този Калоян и аз реших , че са го дали за малко точно в този период , когато не обръщах внимание на Десподови. Не съм гледала повторно сериите и не съм връщала да гледам имало ли го , нямало ли го е. Сега вече обаче съм сигурна,  че Ирина е замесена дали със син на Арсов, дали със самия Пламен Арсов , но за мен тя е или едната убийца или просто помагачка  , но със сигурност участва в убийствата. А този Калоян ( актьора ли се казва така?) , ако изобщо дори не участва в сериала сега , със сигурност в трети да вземе да участва, че Бг мама го направи без вина известен Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 май 2024, 12:22 от LovE_

# 594

На дискотека я води, но вкъщи я остави сама и я отвлякоха.
Иначе Ирина няма как да влачи журналистката, а казаха, че е пренесена на ръце до този казан.

# 595
  • София
Ако следваме линията, която журналистката изведе в интервюто с Димо и Христина (днес чак го гледах) - че в неформален разговор са искали да бъде сериал, тип True Detective...ми в последния сезон, който ми е най-пресен - какви ли не теории не се въртяха (четях темите в чуждестранни форуми) и НЯМАШЕ как да се сети човек как са се развили събитията в действителност накрая и кой е бил убиецът. Моля, някой по-запознат с първите 3 сезона на Истински детектив да припомни - убийците бяха ли предвидими или до края не?

# 596
Скандинавско крими, добро за гледане, е Forbrydelsen (The Killing) - за който питаше.

# 597
  • София
Защото Тони не живее в България примерно?

# 598
Защото Тони не живее в България примерно?
Защото го преследват Мия и Филип Scream
Какво общо има със сериала?

# 599
  • Washington,USA
Страхотни сте всички, да ви кажа! И ще ми лиспва четенетонтук като свърши сериала!
И аз се надявам на хубав, смислен и добре обоснован финал, за жалост съм малко песимист .. но да не бързаме Simple Smile
Чудя се нещо от първите серии - за мен Кърджиев(по скоро не го смятам за убиец, твърде тривиално би било) е много главен образ от началото на сериала. Въпреки това, актьорът ( ах този Тони, и аз въздишам тайно 😀) не присъства на онази снимка от премиерата, защо? И същи, на нея е Калоян Трифонов, който явно ще се появи на финала, за да кажат ей това ви е убиеца, който търсите цял сезон. Ами хич не ми стои ок това..

Може да не е искал.

Общи условия

Активация на акаунт