“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №8 - финал, и след финала.

• 34 094
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
  • София
За да идентифицират Пламен? Явно не е Александър, тъй като той е бил Пламен. Кой е тогава?

Синът му? Но Мия не се сети да попита кой роднина е дал проба.
В този сезон Мия и Филип са тотал щета като разследващи.

# 76
  • Другата България
За да идентифицират Пламен? Явно не е Александър, тъй като той е бил Пламен. Кой е тогава?

Синът му? Но Мия не се сети да попита кой роднина е дал проба.
В този сезон Мия и Филип са тотал щета като разследващи.
А, да си дойдем на думата.
Натърти се на това, че Тороманов е настоял за ДНК проба /може старото куче да не е повярвал, че Пламен е умрял/, спомена се въпросния роднина, и дотук. Топ ченгетата тотал щета, Мия пита охраняват ли Десподов.....

# 77
Пламен е погребал празен затворен ковчег. Запалва къщата си и слага останките от брат си. Миа го каза.

Последна редакция: пт, 10 май 2024, 16:22 от Organza

# 78
Не помня кое коя година беше в първия сезон. Но съм останала с впечатление, че травмата от загубата при Мия беше прясна-прясна, тъкмо имаше актуални проблеми покрай смъртта на мъжа си. Така че ако едното е било през 2016, а другото - година по-късно, в моята представа за нещата идеално се връзва.
Ако връзката с мъжа на Мия е това, което си мисля аз, щеше да е прекрасно и нямаше никак да навреди на сериала, ако ни бяха нахвърляли малко ретроспективна информация в предните серии.

# 79
  • Другата България
Това не звучи сериозно.
През времето /една година ли беше периодът, или по-малко - от смъртта на Александър до пожара/, докато Пламен запали домът си, Александър /трупът му/ къде е бил?
В хладилна камера?
Мия откъде е получила това прозрение? От покрива и прелитащите птички, когато крещеше след Фичето?

Един скелет на изгорял човек изглежда по съвсем различен начин от този на човек, починал от естествена смърт.

# 80
  • España
Merri_An, благодаря за новата тема !
Хора, аз вече съвсем се забатачих !
Значи : да започнем от албума , който откриха в Университета и започнаха да навързват нещата . Както вече съм писала напред , аз съм учила и завършила там точно в този период , няма сила на земята , която да ме убеди , че в архива се съхраняват албуми с лични снимки ( ще си замълча , че въпросният албум , като подвързия, беше очеизвадно доста по-стар , примерно от 70-те 80-те години) . Евентуално се пазят студентски досиета и копия от дипломи , да речем и някои снимки на отделни випуски ….обаче на приятелски компании едва ли , дори и на отличниците !!!!!!
После : Филотея и Пламен Арсов са били “гаджетата в компанията” , за да имат син , който евентуално да е Демонът или Фичето ….или друг около 30-тина годишен , то те трябва да са го родили по време на следването си и едва ли приятелите им не са знаели за това !
А тези , които пишат , че игуменът е Пламен , явно не са наясно как изглежда един 50 годишен мъж ! Ако тренира , ако е със стройно телосложение , той би могъл да мине и за “младеж” , имам такива примери около мен .
Друго , за Кърджиев , който вероятно е учил по същото време в Университета , но за разлика от групичката, е бил в Историческия факултет , иначе няма как да е директор на музея , знаели са се по физиономия евентуално , обаче категорично отхвърлям идеята с “пластиките в Корея”! Най-малкото , за да станеш директор на музея в Търново ( където всеки трети е историк) се изисква доста интелектуален труд и постижения , а и си разпознаваема фигура в града , особено пък , ако и и инвалид ! Евентуално може да има роднинска връзка с Филотея , например брат , млад чичо …… Мисля , че Библиотекарят не е способен на такива жестокости , не само физически , но и морално ….изглежда благороден човек . Може несъзнателно с разкази и книги да е мотивирал Демона ….Фичето с фотографската памет , също.
Освен това , Пламен е изкарал 10 години в затвора , достатъчно време да направи план за отмъщение .
Снимката на войничето , поне ще стане ясно , че не е бутафорна , може Пламен и Язов да са били приятели от деца или да са служили заедно в казармата , съответно той е следял кариерата на Язови ( разбрал е за Мия и работата им в Родопите) , може , както вече писах , това да го е вдъхновило за неговата вендета , искал е да размине “серийния убиец от Смолян”….
За Филотея и нейната смърт , мисля , че това се опитва да разбере Ирина ( като нищо може да се окаже дете на Пламен и за това Десподов да и е посегнал ) . Малката ще открадне  от баща си диска , на за друго , а защото цял живот търси отговори !
За Елдъров чак не ми се коментира …. То котки ; то превързани ръце ; то маски ….и всичко това в обществения  транспорт …..освен да е имало някакъв карнавал в града , че на другите хора да не им е направило впечатление …..

# 81
МериАн, това Дора го обясни накрая на епизода. Костите на Александър разпозна по метастазите. Не са ги гледали под микроскоп преди, защото не са допускали, че може да са на Александър, а не на Пламен. Но са извадени от изгорялата къща. Иначе защо никой не се разрови с ДНК на чий роднина са сравнени е много добър въпрос, който явно ще намери отговор в последния епизод. И ще има връзка с прострелването на Харитонов от Демона, който най-накрая ще бъде разкрит.

# 82
  • Ruse
Сега остава да има някакъв клонинг или зъл брат близнак 😁
Толкова се омеша,че си е манджа с грозде. Просто това,че Пламен и Кърджиев са един същ човек и си е правил пластична операция в Южна Корея. И през цялото време е бил пред очите ни аз направо:

Вижда ми се откачено. Цялата му история ми е ала сапунка. Не ми се вярва ама явно ще се окажете прави. Но ми иска той са си разкаже.
Адов речник....Захари Зограф....мистика....пластична операция в Южна Корея 😀 Все едно става въпрос за два различни филма

# 83
  • Другата България
Да, да, аз я чух Дора.
Нали първоначално Мия предположи, че Пламен и Филотея са искали да са заедно в смъртта си.
После се обади Дора, която обясни, че по следите от метастазите е установила, че това не е Пачо, а Сашо /въпреки, че ако и Пламен е имал рак с метастази....нали, да не задълбаваме, че стана кръкан бар/.
Но нищо не спомена за следи от пожар, каквито би трябвало да има по скелета.

И къде е стоял този труп, докато Пламен е правел планове как да запали дома си.....може да е бил в манастира, ако умиращия там е от семейство Арсови.....

# 84
  • Бургас
...Мисля , че Библиотекарят не е способен на такива жестокости , не само физически , но и морално ….изглежда благороден човек . Може несъзнателно с разкази и книги да е мотивирал Демона ….
Точно същото мисля и аз! И не искам да е той! Обаче ... сякаш на там вървим... Дано е някой друг!

# 85
...
Иначе аз измислих последна шашава теория ...
... Илчев се оказва син на Александър Арсов, истинският Демон и племенник на Кърджиев, който жадува за справедливост и извършва убийствата по плана на чичо си. Той е извикал Мия и Филип в Търново. Съпругът на Мия е бил част от екипа на Тороманов, който арестува Арсов.
Нямаше как да не включа моя любимец Илчев Joy
То вече всяка теори звучи шашава, дотам ни докараха да мислим какво ли не CloseSmiley
По повод на тази мога да кажа, че Илчев май беше Пенко. Не като Александър, но като Пламен да Smiling Imp Но да е демон, стрелец, нее, не виждам вече как.  Гледах ги и досега снимка до снимка с фоторобота, не знам. Без мустаци и очила може да изглежда доста различно. НО тези очи на студентската снимка на Пламен са мноого специфични, как ирисите са повече в горната част на окото. Не ги разпознавам у никого май.

Все още виси кой може да е технически грамотен, за да прати онзи мейл на Мия. Има ли нещо общо с полицията, вътрешна информация ли какво, как успява да следи така добре жертвите /напр. Кавалджиев, кога ще ходи у жената/.

# 86
  • España
Иначе , в личната ми статистика до тук познах кой със сигурност НЕ Е убиецът ! 🤪
И най-вече , още от началото бях сигурна , че Десподов е Луцифер ( според книгата по демонология - главният злодей , принцът на демоните) !

# 87
Прекалено задълбавате, ДНК може да е било на живи тогава майка, баща, сестра. Това беше споменато, за да се наблегне, че Тороманов е искал да се увери, че Пламен е мъртъв. Все пак нашите разследващи 10 епизода не разследваха връзката между убитите.
И тези връзки Фичето- Ирина, че и старият свещеник. Снощи
" оневиниха " Фичето. Мисля, че дотук беше образът му.

Последна редакция: пт, 10 май 2024, 17:21 от trotinettka

# 88
  • España
Игуменът може да е Арсов -баща . На времето от него може да са взели проба за днк-анализ .
А , ако Ирина наистина се окаже дете на Пламен , може той ( като хипотетичен Демон ) , да я е отвлякъл , за да заведе болния си баща да се сбогува с внучката си . Нали снощи го видяхме “на смъртно легло”
А Ирина да е чула шум от количката не на Библиотекаря , а на стария Арсов ( игумена) , който синът му е завел в подземието …

# 89
  • София
Не помня кое коя година беше в първия сезон. Но съм останала с впечатление, че травмата от загубата при Мия беше прясна-прясна, тъкмо имаше актуални проблеми покрай смъртта на мъжа си. Така че ако едното е било през 2016, а другото - година по-късно, в моята представа за нещата идеално се връзва.
Ако връзката с мъжа на Мия е това, което си мисля аз, щеше да е прекрасно и нямаше никак да навреди на сериала, ако ни бяха нахвърляли малко ретроспективна информация в предните серии.

Сегашният сезон се развива през 2022 г.
Предния - 5 години по-рано. Т.е. 2017 г. би трябвало.
Съпругът на Мия мисля, че загива 3 години по-рано - през 2014 г.

Общи условия

Активация на акаунт