“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №8 - финал, и след финала.

• 34 636
  • 731
  •   1
Отговори
# 120
Аз останах с впечатление, че първо умира брата Александър от рак, а малко след това умира Пламен в пожар. Теорията ми е, че Пламен е починал, тялото му е в леговището на Демона. А тези, които отмъщават за него са Ирина и брат й, който още не сме видяли.

# 121
Гледах епизода сега, ние сигурни ли сме, че "принцесата на тати" е момиче, да не се окаже друго и Търново, малък град, голям срам, да прикриват нещо...

И само да не пипат добермана на Десподов, подозирам, че финалният епизод ще е покушение срещу него,

# 122
Гледах епизода сега, ние сигурни ли сме, че "принцесата на тати" е момиче, да не се окаже друго и Търново, малък град, голям срам, да прикриват нещо...

И само да не пипат добермана на Десподов, подозирам, че финалният епизод ще е покушение срещу него,
И аз на моменти си мисля, че Ирина е мъж, широките рамене, мъхът над горната устна, стойката, всичко..

# 123
  • Washington,USA
Десподов го видях с тиксо на устата в промото. Не вярвам да свари да го убие.

# 124
Понеже си държа на теорията, че убиецът е Кърджиев, дори и след като се появи Пламен Арсов вчера, спомням си, че Кърджиев спря Елдъров, когато се беше насочил към Десподов с нож. Най-вероятно, защото е искал да го остави последен за убиване и да не му отнеме възможността да го учисти той.

# 125
Благодаря. Така става като решат да възкресяват мъртъвци и се овъртолят сами в недомислици. Един месец Пламен някъде пази трупа на брат си и случайно чака явно спец акцията, за да се запали след нея и уж да умре. После пък 6 години мисли колко точно по-извратени убийства да организира на бившите си приятели и през това време да прибере костите на любимата в семеен гроб.
В същото време Дора набляга как черепът на Филотея е счупен от силен удар, а тя уж умира от падане от високо? При падане от високо на скали няма само черепът и да има кръгъл отвор на едно място. Тя ще е потрошена цялата. И никой не разследва явно смъртта и като възможно убийство. Много съшито с бели конци идва всичко.

# 126
  • Washington,USA
В промото ми се стори, че Мия и Филип намериха някого балсамиран 😵🫢

# 127
  • София
Къде е било тялото на Александър 1 месец? Може би в гроба, а после да е поставено в къщата и запалено с нея? Дора е можела да открие, че тялото е мъртво отдавна и не от изгаряне или задушаване, но само ако са правили цялостна аутопсия. Тороманов е искал ДНК тест и са го направили.
Тук доста си издиша - дори да са сигурни, че е Пламен Арсов би трябвало да направят аутопсия, за да разберат дали някой не го е убил предварително, как точно е умрял…
Вярно, имаме недостиг на съдебни медици, камо ли да ги викат за консултанти, но има доста сериали с главен герой патоанатомът 😉

# 128
Аз останах с впечатление, че първо умира брата Александър от рак, а малко след това умира Пламен в пожар. Теорията ми е, че Пламен е починал, тялото му е в леговището на Демона. А тези, които отмъщават за него са Ирина и брат й, който още не сме видяли.

Много е вероятно да е така, но за мен е сигурно, че Пламен е инсценирал смъртта си и е сложил нарочно тялото на брат си в пожара, за да го помислят за него и да има време да планира всичко. Което разбира се не изключва вашата теория. Просто ако Пламен е мъртъв и негови роднини отмъщават е загинал после някъде във времето, а не в самия пожар

# 129
  • Washington,USA
Аз само, заради някои от актьорите гледам 😂🌟

Идеята е ок, но не е оригинална. :/ Пък с тия мигащи, присвяткащи ефекти ще ми хване епилепсията. Не знам дали само мен дразни това.

# 130
  • София
И кога толкова бързо успя да монтира съоръжението на терасата в апартамента на Тороманов?

# 131
  • Washington,USA
Като казах епилепсия се сетих нещо. Тази книга, която се сканира, видимо късна вечер след работното време е супер странна. Как Демонът влиза, как няма камери никъде, как никой не се усеща, че книгата се ползва. Пък няма ли охрана

# 132
Скрит текст:
Малко да оправим тайминга:wink:
1. Приятели състуденти, една компания, в която има влюбена двойка. Пламен и Филотея остават гаджета и след това - голяма любов. Десподов е влюбен във Ф., иска я, но тя - не. След 10 год. /примерно/ Десподов решава да отнеме успешния бизнес и Филотея. Спретват акция срещу Арсов, натопяват го, арестуват го...Точно по това време Филотея разбира, че е бременна и се поддава на напъните на Десподов / Дали е вярвала, че Пламен е виновен или не - няма значевие - важното е бебето. След време разбира, че Десподов е виновен за всичко, дига скандал и... Не е важно дали се е хвърлила, дали е нещастен случай или в яда си Десподов я убива. По-скоро последното, ако го е заплашила, че ще го разобличи. Може и да не му е казала, че Ирина не е негова и да го научи, когато го хване Демона:wink:
Дотук с логиката.
2. Брат Александър умира от рак. Пламен погребва празен ковчег. Остава трупа в къщи и инсценира смъртта си в пожар. Колко време след смъртта на Александър става пожарът? Ако е ден-два -става.
3. Кой сега е Арсов? За това ще си помъча мозъка по-дълго време Joy
Един месец след смъртта на Александър има нова спецакция и Пламен оказва съпротива след което лежи в болница. Вечерта, в която излиза оттам става пожар.
Значи един месец тялото на Александър не е в гроба, а някъде на друго място.
Продължава да ми звучи нереално, освен ако не е в хладилна камера.
Добър въпрос. Може да наведе до мисълта дали е замесен лекар с достъп до моргата:) Защото е имало погребение, трябва тялото да е било задържано да не стигне до гроба, иска се някаква врътка.
Също имаше логично питане как убиецът стига до Тороманов в този имот в Арбанаси? Няма никаква охрана /зле за сценария/ или е вътрешен полицай, някой несъмнителен /то не остана кой, само Илчев все го няма по акциите ама../. Ами издиша си сценарият. Вече за мен няма вариант за финал, който да обясни логично и достоверно всички отворени и нахвърляни линии, някои ще си увиснат и това е.

Допълвам: Още нещо, наистина се подценява бдителността. Като пратиха на Мия доклада от аутопсията на Филотея, коментираха само удара по черепа, но и в скицата на тялото и в бележките имаше и прободни рани (Multiple stab wounds). Мисля, че това не е предвидено в сценария, просто поредно  недоглеждане, нещо там да има на екрана.

Последна редакция: пт, 10 май 2024, 20:44 от Miss_Kaprisse

# 133
  • Някъде в Матрицата
Благодаря. Така става като решат да възкресяват мъртъвци и се овъртолят сами в недомислици.....
В същото време Дора набляга как черепът на Филотея е счупен от силен удар, а тя уж умира от падане от високо? При падане от високо на скали няма само черепът и да има кръгъл отвор на едно място. Тя ще е потрошена цялата. И никой не разследва явно смъртта и като възможно убийство. Много съшито с бели конци идва всичко.

Ами аз, точно затова се насочих към родата на Филотея. Нейното самоубийството може да е само едно от многото престъпления останали ненаказани заради действията или бездействието на приятелите от университета.
Въпросът ми е, кое е събитието заради което всичко това, което гледаме и дискутираме, бива задействано сега.
Възможно ли е, информаторът подал грешната информация на Мия, заради която мъжът й загива да е бил Демона. И затова снимката му да сред тези на другите.

# 134
  • España
Като казах епилепсия се сетих нещо. Тази книга, която се сканира, видимо късна вечер след работното време е супер странна. Как Демонът влиза, как няма камери никъде, как никой не се усеща, че книгата се ползва. Пък няма ли охрана
Може той да е охраната . 😉

Общи условия

Активация на акаунт