“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №8 - финал, и след финала.

• 34 718
  • 731
  •   1
Отговори
# 165
  • Галифрей
Какви тунели ще ползва демона? Нали пътува с градски транспорт.

Демонът в градският транспорт

# 166
Кое е гаджето на Ирина от първа серия? Сега я превъртях набързо цялата серия, но не виждам Ирина там. Да не е от някой друг епизод? Да го видя и аз това гадже, което съм го проспала Sunglasses

Воден пъпеш, благодаря, че спомена за това с албума със студентските снимки. Че и аз се чудех, каква е тази традиция, университет да пази снимки от събирания на студенти. Те един официален документ не могат да издадат нашите понякога, че не могат да те намерят учил ли си там, не си ли. А тук - цял албум.

# 167
А какво мислите за Симеон Десподов !?
Винаги съм имал едно наум за Десподов и чисто интуитивно си мисля, че той е мозъка на всичко и навярно някой по-млад върши нещата... може и син да има !
Симеон Десподов = Демон (думата се съдържа в имената му) ! Няма да търся някаква логика и мотиви... всеки може да си разсъждава... аз го карам на интуиция и от самото начало именно той най-много ми прилича на човек способен да е толкова брутален... с уговорката, че не е той самият извършител, а просто поръчителят ! Просто ми е интересно как мислите !?
Поздравявам всички ви... чета с кеф всичко изписано по сериалът Simple Smile Велики сте !

# 168
  • España
lachezar888, тази анаграма с името на Симеон Десподов  е гениална хрумка ! Верно , че съдържа “Демон” 😉!

# 169
  • Ню Йорк
Ако все пак се окаже, че Пламен е прифесора, който си е правил пластична операция, това ще е абсолтно пълно преписване на румънския сериал Влад (някой също го беше забелязал). Дали сценарния екип е толкова отчаяно бездарен, за да си позволи да препише чужд сценарий?!

# 170
  • Враца
.... Пък с тия мигащи, присвяткащи ефекти ще ми хване епилепсията. Не знам дали само мен дразни това.

И мен - много!
Озвучаването също.

# 171
  • София
Дори албума започва с групови снимки на малки деца. Общата и тази на Пламен Арсов и Филотея бяха на следващата страница.
А и защо в университет се пазят лични снимки на студенти? 😳

Кое е гаджето на Ирина от първа серия? Сега я превъртях набързо цялата серия, но не виждам Ирина там. Да не е от някой друг епизод? Да го видя и аз това гадже, което съм го проспала Sunglasses

Воден пъпеш, благодаря, че спомена за това с албума със студентските снимки. Че и аз се чудех, каква е тази традиция, университет да пази снимки от събирания на студенти. Те един официален документ не могат да издадат нашите понякога, че не могат да те намерят учил ли си там, не си ли. А тук - цял албум.

# 172
За мене пък си заслужава Десподов да си получи заслуженото след всико.

И какво толкова е направил Десподов?
Бизнесмен като всички такива - върти сделки,пране на пари, изиграва хора,както и той е изиграван не веднъж.
Нищо не знаем по въпроса със смърта на жената му (може да е всичко),нито знаем какво се е случило с Арсов.

Много обича дъщеря си,това стана ясно още в първи епизод и по начина,по който говори за нея.
Дали биологично е негова или не,това също няма как да знаем.

За мен Арсов е мъртъв,а този,които отмъщава е негов син/дъщеря или друга роднина.

11 епизода пълнежи и най-накрая ми излизат с някакво съвсем ново име,правят една елементарна връзка с криминалните случаи(което още след второто убийство можеше да се случи) и чао.
Евентуално Теодора-Ирина да е извършителя,но тя не е ли само на 16г. Нелогично ми звучи да има толкова познания и физически сили.Да е комбина с Илчев?

На въпроса дали ви харесва сезона, гласувах с НЕ.
За мен е много слаб,скучен с безсмислени епизоди с празни приказки.

# 173
vmarinska, звука от лебедката е същият, има и други такива звуци, които мога да се обяснят.  Това по лесно се обяснява, от "котката го разпозна" .
Те ще я наемат котката на мястото на Грудката Laughing

# 174
Ако все пак се окаже, че Пламен е прифесора, който си е правил пластична операция, това ще е абсолтно пълно преписване на румънския сериал Влад (някой също го беше забелязал). Дали сценарния екип е толкова отчаяно бездарен, за да си позволи да препише чужд сценарий?!

То и Влад е преписан турския Езел. В днешно време трудно се открива топла вода.

# 175
Засега не мога да съм категорична дали според мен Арсов е жив. Обаче ето ги моите разсъждения

Както някой писа тук, се усъмних дали Демонът има общо със смъртта на Язов. Идеята той да е бил информатора ми е логична. Връзва се по стил с инсценировката на смъртта.
6 години по-късно стилът се променя. И убийствата са подготвяни, символични и абсолютно психопатски.
Или нещо му е прищракало, ако е Пламен, или е друг, както предполагат някои

Игуменът и аз мисля, че е дядото

# 176
  • Ню Йорк

То и Влад е преписан турския Езел. В днешно време трудно се открива топла вода.

Точно това се опитвам да кажа. Ако се окаже наистина сюжета с пластичната операция, сериалът ще се обезличи напълно. Ще е просто поредния римейк на една и съща стара история. Това от една страна, а от друга напълно ще се заличи българската индентичност на сериала, която беше така добре засегната в първия сезон.

# 177
Хайде да си направим наш филм. Няма да е по - зле от тоя. Ей,сега даже дават манастир с дяволи и с терена няма да имаме проблем 😂

Пу, аз съм дявола

# 178
Още седем скромни стотинки  от "Асен Чанов", който се надява да не възкръсне в 12-ти епизод като Пламен или Чудовището от езерото на Дяволското гърло, което разговаря с котки от Търново...🙂

След вчерашния епизод, който ме държа на тръни от първата до последна секунда, след което трудно заспах на незагасена лампа, стигнах до няколко заключения.

1. Елдъров е убиецът. В моите очи той излъга, че не може да има деца, нелепа и скандална лъжа е историята в градския транспорт и котката. Няма алиби до колкото помня, просто се прие, че няма как да е той и остана под радара...нищо чудно да е баща на някого.
Отделно, за него знаем, че е бил състудент и  всички замесени го познават. Остава въпроса при какви обстоятелства се жени за съдийката?
2. Възможно е да е партия с Пламен Кърджиев, с когото имаше интересен диалог, когато искаше да убие Десподов. Сякаш историкът му даде знак да почака за възмездие.
2.1. Ако твърдението, че ни показват убийствата през очите на убиеца, то той е Кърджиев - просто защото той е разказвачът
Друг е въпросът ние ли имаме високи очаквания и не разбираме казаното в интервютата, те ли нарочно хвърлят гръмки изречения за повече гледаемост.

2.2. Образът на Кмета (със съучастник Дорето), защото може да се окаже син на някого и защото е видимо атлетичен, е много съмнителен. Иска да изчисти града... заприлича ми на Асен, който играе на криеница с Филип. 🙂
Тук противоречието ми е, че щом е убиец, как ще управлява в Зелено Търново за в бъдеще. Нама логика.

3. Една защита за персонажите на Мия и Филип, понеже забелязвам, че не се харесват като поведение.
ТОЧНО ТОВА ГИ ПРАВИ ПЕРФЕКТНО ИЗИГРАНИ ОБРАЗИ ОТ АКТЬОРИТЕ.
МИНАЛИ СА ПЕТ ГОДИНИ, те тотално не са в час в сравнение със Смолян точно защото това е идеята и така е по-достоверно.

Те не играят перфектните следователи, които в тандем разкриват Асен, а някаква бледа сянка на тях, която след 5 години пропадане се събира в Търново и неочаквано се завръща към професията.
(Между другото, не защото съм се кръстил така, ама Асен доста им.помагаше)
Най-нормалното нещо е да не са във форма, да правят повече грешки, да изнервят своите почитатели с крясъци или ленивост.
Човешко е. Ние също не сме същите анализатори от преди пет години.

4. Защита и към недостатъчно добрата работа на разследването.

Групичките са сходни, но има едно голямо Но:

Прокурор Чанов и Тороманов са прототипове, да, но този бастун, дето се напика и ми излезе името му от главата няма прототип!  (актьорът играе перфектно противния си образ)

В неговата позиция образно казано беше Филип, който се опитваше да помогне на разследването и беше приятел с екипа си.
Искам да кажа, че в една ситуация са някак по-сплотени, задружни, в другата Тороманов е партия с Грудов и имат възможност да съботират всяко качествено разследване.

Даже си мисля, че триото Харитонов - Заимова - Илчев е доста силно звено, просто нямат адекватен ръководител със сходни принципи.

5. Сезонът си го гледам с кеф. Едновременно чакам с нетърпение развръзката и чувствам тъга; че е последният четвъртък на това разследване.

6. Основен плюс в моите очи е представената идея на убиеца за възмездие по знаков начин - препратки, символики, харесва ми старонието в тази посока, надградено е спрамо първи сезон.

7. Основен минус. И в първи сезон имаше образи, на коино не им разбрахме мястото в сюжета като баба Руфинка.

Големият минус за мен е този миш маш с кисело-лютиви подправки  на модерното време и кино - визирам, разбира се, изневери, хомосексуализъм, бавно развиващ се, изнасилвания, детски травми и така нататък, спирам дотук, защото никой не чете дълги съобщение:

Само един африканец липсваше.
И тук ще споделя един линк за феновете на футбола. Страхотно интервю на играч от Търновския отбор. Гледайки Есента на демона, доста се развеселих най-добронамерено от историята на човека и значението на името му.
Кой знае - може от Корея да изскочи някой от Сенегал. 🙂

https://www.dnesbg.com/obshtestvo/senegalskiyat-prints-na-vetarv … ata-istoriya.html

Мир.

# 179
  • Бургас
Воден пъпеш, аз когато Харитонов измъкна втория "чувал с пари" също се замислих за печатница за фалшиви каймета ( сетих се за мюзикъла "Вражалец" 😆).

Общи условия

Активация на акаунт