“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №8 - финал, и след финала.

• 34 710
  • 731
  •   1
Отговори
# 225
От кога родните патолози почнаха да пишат на английски? Тези травми не са ли от падането. Нормално да е потрошена ако паднала от високо.
Не е точно така, вече писах. Среща се в други крими сериали, преводът е точно "прободни рани" и те не са същите като травми от падане. Идентифицират се доста ясно /доволно епизоди на  От местопрестъплението, и не само/ и са различни. Даже в сезон 1 на ДГ жертвите имаха прободни рани, които бяха установени от патолога /вкл. единия иначе хвърлен и натрошен от скалите/. Това е ключово, защото прободни рани и то няколко доказват умишлено убийство и изключват инцидент/ падане / единичен удар. Те до момента знаят инцидент. Дора обаче нищичко не каза за това, а само за удара по черепа, което е.. странно. Затова за мен е екранен гаф, по-тъпото е да е сюжетен. Всъщност и с 1 удар по черепа Десподов става заподозрян, та логично бе да го арестуват, хем в ареста ще е в безопасност, ама подрбности.Rolling Eyes Това се разчита:
"multiple stab wounds;  head trauma
Murder; Violent"

Последна редакция: сб, 11 май 2024, 15:49 от Miss_Kaprisse

# 226
Наградата "Златна роза" я дават на база изгледан само първи епизод. Т.е. не гледат всички серии, а само първата. Може би заради това не печели "Вина". Това го бях чела в интервю на Милошев, но не си спомням в коя медия. Ако се интересувате, може и да потърся.

# 227

Къде го пише това, че е имала много прободни рани, че не разбрах?

В дясно от схемата на тялото
Този кадър ми се мерна, докато гледах серията, но набързо и не можах да прочета какво пише. Сега в поста прочетох, благодаря.
Това е всъщност експертизата след смъртта на Филотея ли?
Странно, че е на английски.

# 228
  • София
Много странно защо английски и защо не се коментира?

Пусках си края на епизода и това, което казаха накрая, е че разликата между смъртта на Пламен и Александър Арсови е месец. Пламен е заровил празен ковчега, след месец е била инсценировката на смъртта му. Но къде е бил физически трупа на брат му за това време не се уточни. След това казаха, че е преместил останките на Филотея, на гроба на брат си, защото е искал да я посещава. Пълна манджа с грозде. Видимо в края се акцентира, че стигнаха до извода, че Пламен Арсов е жив, но гледайки го отново и изчитайки ви тук по-скоро клоня към това, че пак е заблуда.

Все пак излязох права, че Язов има връзка с всичко, и Мия и Филип не са случайно повикани там. Наистина интересно ми е как ще свържат събитията, сюжетни линии наистина безкрай.

# 229
Значи и Пламен и Александър са били влюбени в нея

# 230
Преместил е останките на Филотея, за да може да я посещава. Това каза Миа. Може би тълкуването тук е, че ако не я е преместил няма как да я посещава - Ирина/Десподов може да са посещавали гроба, където е погребана често и да е било опасно.

# 231
  • София
Бънди идея си нямам…
Да и за мен акцента беше, че Пламен все още силно влюбен в нея, въпреки брака ѝ с Десподов и иска да я посещава.

А относно кмета -  съвсем различни каузи са му в главата. Като човек занимаващ се с енергийна ефективност, зелена енергия и т.н., съдя по себе си, малко летим в розови облаци, като идеология говоря. За мен той наистина е млад, некорумпиран все още политик, който наистина има за цел да “изчисти” града буквално и преносно. Но пък ни показват, че срещу местни феодали е почти невъзможно да се отстоиш и изпратиш, показват малко действителността в България според мен, както беше в “Под прикритие”.

Това, което за мен е най-разочароващо, е че за секунди ще се разплете пъзела и ще има много недоизказани и уточнени детайли, които именно тук под лупа се разискваха. Явно, че не може без пълнеж, но идеята не е той да е водещ все пак.

Последна редакция: сб, 11 май 2024, 16:07 от Ray Of Light

# 232
Мия не каза ли, че е събрал двамата влюбени тоест Филотея и Александър? Но, ако иска да е посещава значи и Пламен (предполагаемия Демон) е влюбен в нея. Десподов предполагам и той е бил влюбен в нея.

Латински сериал 😂

# 233
От кога родните патолози почнаха да пишат на английски? Тези травми не са ли от падането. Нормално да е потрошена ако паднала от високо.
Не е точно така, вече писах. Среща се в други крими сериали, преводът е точно "прободни рани" и те не са същите като травми от падане. Идентифицират се доста ясно /доволно епизоди на  От местопрестъплението, и не само/ и са различни. Даже в сезон 1 на ДГ жертвите имаха прободни рани, които бяха установени от патолога /вкл. единия иначе хвърлен и натрошен от скалите/. Това е ключово, защото прободни рани и то няколко доказват умишлено убийство и изключват инцидент/ падане / единичен удар. Те до момента знаят инцидент. Дора обаче нищичко не каза за това, а само за удара по черепа, което е.. странно. Затова за мен е екранен гаф, по-тъпото е да е сюжетен. Всъщност и с 1 удар по черепа Десподов става заподозрян, та логично бе да го арестуват, хем в ареста ще е в безопасност, ама подрбности.Rolling Eyes Това се разчита:
"multiple stab wounds;  head trauma
Murder; Violent"

Не знам защо се хванахте за това. Просто снимка от пинтерест/ интернет , от която уж да гледа Дора. За мен това няма нищо общо с това как е умряла Филотеа. Дора я дават топ познавач патоанатом бг Темперънс Бренън и тя няма с един поглед да разбере , че Филка е убита - абсурд. Може да ѝ е помогнато да падне, ама не вярвам да е наръгана.
Както и онази снимка на Кърджиев за мен не е от Корея. Мисля, че са японски тия йероглифи.
При убийство в България се пише на български и се описва подробно. На български, защото това после може да влезе като доказателство в съда, ако се даде ход на дело.

# 234
Бънди, Мия го каза, когато мислеше, че останките в гроба са на Пламен.
После Дора се обади след анализа и каза, че не е той, а брат му.
Идеята е, че Пламен е искал да ги посещава и двамата незабелязано. Може би да си я вземе от Десподов. В този ред.
В тези гробища камери няма ли? Стопанисващи? Някой да е забелязал посещения? От кого? Ама много искам…

# 235
  • España
Дъще на Тед Бънди 🤪, Мия го каза това , но преди още да бяха разбрали , че всъщност в гроба на Пламен са костите на брат му .

Писали сме заедно , HappyRSmile ! ✌🏻

# 236
Божеее, изтървала съм новата тема и се чудя какво е това затишие!
Гласувах, че Пламен Арсов е умрял и някой отмъщава за него - защото Демонът явно е млад. (Така и не разбрах защо групичката са го погнали Пламен и са му съсипали живота.) И че първи сезон ми хареса повече - поне на този етап.

А сега се връщам да чета.

Обикновено в живота това се случва на непримиримите личности, които освен това са много способни и имат повече качества от другите.

# 237
Те наблегнаха, че именно Пламен Арсов е бил Отличникът на Випуска.

# 238
Аз не мисля, че Пламен е сменил останките. При демона има някакви кости, може би тези на Пламен. А пък и трупа на Александър няма къде да е бил един месец. Борбата е била между Пламен и Десподов. Може Десподов да е виновен за пожара и затова Тороманов да е поискал пробите. Може би демона е разменил костите, за да обърка полицията и да си мислят, че Пламен е жив.

# 239
  • София
То големи приятели са излезли всички от тази групичка, 5-6 човека безскрупулно съсипват един от своите. Странна работа.

А за схемата с нараняванията на английски не ми е странно, хванали са някаква картинка от нета и я ползват. Кой ще чете?! Grinning

Аз си представих, че Пламен е изкопал останките на брат си и ги е занесъл в къщата, преди да я запали. Явно не се притеснява да рови из гробищата, нали и Филотея е местил. (Тук също не ми е ясен мотивът, все едно не може да иде на гроба ѝ - надали има охрана там).
Практически някои неща ми се виждат трудно осъществими, ама... Филм.

Общи условия

Активация на акаунт