“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №8 - финал, и след финала.

• 34 704
  • 731
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ако все пак се окаже, че Пламен е прифесора, който си е правил пластична операция, това ще е абсолтно пълно преписване на румънския сериал Влад (някой също го беше забелязал). Дали сценарния екип е толкова отчаяно бездарен, за да си позволи да препише чужд сценарий?!

О, да! Толкова са бездарни, че и отгоре Scream

# 241
  • Другата България
Бездарни са, защото някой предполага, че Кърджилов е Арсов след пластика? Joy
И значи е вярно?

Ами, добре.

# 242
Честит празник на библиотекаря на Кърджилов и Фичето Grinning
Днес да ги почетем, защото в четвъртък (денят да демона) няма да празнуват Grinning

# 243
  • София
Още от "Епизод Едно" тук стана ясно, че за разследващия екип няма почивен ден. (Има какво да се прочете пак, ама това - все още - не изправя Демона в телевизора ми...)
- Интересна идея за Десподов - той е Капо ди тути капи.
Скрит текст:
Естествено, че не убива собственоръчно. Има много какво да губи, отървава се от членовете на ОПГ-то (само балата пари от дувара на Тороманката отиват зян). Редки са худ.произведения, където злодеят не само води действието, води разследващите за носа, но и си изиграва играта докрай, разкривайки патологията на злото. Авторовото отношение личи по финала - дали го залавят/убиват/самоубива се. Брилянтен роман - от "кривата" гледна точка - е "Колекционерът" на Джон Фаулз. Поздравления за "колегата", който разкри анаграмата на Десподов. Не ми е съвсем невъзможно.
- (от "доклада" на @Асен Чанов на "днешната ни сбирка")
Скрит текст:
1/ Елдъров не съм го изключил от убийствения пъзел. Фоторобота "му" изобщо не е речено да е достоверен. Виж, ако котката беше дала описанието... 2/ Някак плоско ще ми дойде, ако Кърджиев е нашия човек - даже и да е ходил в Корея (или Япония, по-скоро - отново бъг за кинаджиите) - ще го приема само като версия на "обратен трилър канон": разказвачът е злодея и вс. е през неговите очи, но в последните 50 мин. трябва (задължително) да ни дадат повече него като характер/човек/живот/минало. Кметът - не го "броя" сред основните заподозрени. Доста схематичен ми е образът му до тук. Пълнеж с фалшив патос и поредно отвличане на внимание за зрителя. 3-4/ С развитието на сериала повечето от героите/актьорите ми допадат. Да, реално е, паралели със Сз.1 да се правят, но и да приемем, че в "развитието" едни са напред, други - назад, трети в застой. По-скоро филм-мейкърите ме ядосват с претупване, бели петна, непоследователност, "нелогична" логика. И даже с многото заемки, препратки и направо колажи от всякакви източници - за мен са някакъв вид маниерност, като деца - пуснати в мол с играчки.
- Сравнение на двата сезона.
Скрит текст:
Не е да не ми харесва този. Но първият ми е пО на сърце (чисто като зрител - хайде, като зрител, който очаква малко по-малко "възможности" да "репликира" снимачния екип.
- Балите с долари, ха-ха. Говорят ми за едни "стари" пари за черни дни. И най-вероятно от далавери с антики, понеже в този пазар от по-ново време се намесва и еврото. Всъщност, настрани от семейства, женитби, погребения, деца и внуци - именно "античната" следа (Десподов хич не е бос в това направление) ми допада като "лепилото", което е сглобило ОПГ-то на състудентите.
- @HappyRSmile: Да, този Демон всичко за всички по секунди знае, постоянно е напред в надпреварата и една грешка не направи. Ако Демонът е един от сценаристите - естествено, че ще знае всичко. Simple Smile
- Освен ОПГ (май само един им остана), ясно е, че имаме ОСГ (Организирана Семейна Група) - и дано в четвъртък да разплетат семейните дървета задоволително убедително.
- Това, дали Язов има "връзка с всичко" (курсивът: мой) ще разберем в последните 50-тина минути. Или пък не? След намеци, реплики и знаци, дадени особено (и най-накрая) в Еп.11 - ще трябва да има връзка. До тук състудентската групичка, далаверите, историческите мистерии, някак са далеч от неговата смърт като барета при провалена акция. Или тъкмо сдружилите се състуденти е щял да арестува някога си? Остава семейната обремененост - но те с Мия нали в Сф са живели, преди да загине.
Има руска поговорка: ето къде е зарито кучето. Прочее, или догът на Десподов, или котката на Елдъров може и да ни поднесат ключа от бараката. Smiling Imp

# 244
  • София
Леле, колко сте изписали. Ще чета после. Благодаря за новата тема!
Дадох гласове така - не е жив Пламен Арсов, Десподов ще е последната жертва, щерката с помощник и че ми хареса сериала, въпреки че имаше много нелепици.

# 245
За мен стана ясно, че Мия или мъжа й имат общо от епизод едно, когато стана ясно, че Дора му е сестра и някой е извикал Мия в Търново.

# 246
Ако Арсов не е Кърджилов, каква изобщо ще е ролята и връзката на Кърджилов с цялата история и посланията ? Няма начин да не е пряко свързано с него дори да не е прекият физически извършител. И аз не мога да го навържа съвсем още, но размишлявам.

# 247
Връзката (ако приемем, че Кърджиев не е Демонът) е, че Демонът оставя послания, които превежда и разяснява именно Кърджиев.

# 248
На мен лично втория сезон ми харесва много повече от първия. Първия не го бях гледала докато не излезе първи епизод на втори сезон. Цялостно сериала е на световно ниво и заслужава още много награди. Относно кой е убиеца, имам две предположения - кмета и все още непоказания Калоян.

И аз така мисля, доста по-интересен е от първия сезон, където убиецът беше ясен от третия епизод Grinning

# 249
Връзката (ако приемем, че Кърджиев не е Демонът) е, че Демонът оставя послания, които превежда и разяснява именно Кърджиев.

Т.е, да няма връзка и да е само за заблуда  ? Просто случаен персонаж, специалист по средновековна история,  инвалид поради неизяснен нещастен инцидент, за който нищо не се знае ? Теоретично е възможно, но не ми се вярва. Тогава Арсов трябва да си е демонът, около 50 годишен , но кой от останалите персонажи може да е ? Този Калоян Трифонов  е по-млад , а Елдъров са го познавали , бил си е женен отдавна за съдийката.

# 250
Все забравям да ви споделя,че от извесно време си мисля,че Мия и Фифо ги е извикал някой ,който знае за намеренията на Демона и иска да го спре,а не самия Демон. Та в тази връзка ,директорът ми се струва идеален- той дава много за разследването.

Идеята за търговия с антики много ми допадна!

Спомням си,че Торуманов каза на ченгетата, че до дървото където простреля  Демона има капки кръв и да я изследват. Някой по- горе писа,че неслучайно е спомената кръвната група на Елдърова. Дали оттук няма да излезе нещо?!

# 251
  • София
Аз понякога друго се чудя, нали в някакво интервю Милошев беше казал, че като проучвали терена в Търново се запознали с тамошния директор на музей (ако не се лъжа), който бил толкова начетен и ерудиран, че те решили да включат такъв образ.
Е, ако са имали вече сценарий или поне идея, значи Кърджилов е страничен герой, добавен за колорит. Трябва да са имали друга представа кой ще е убиец.

# 252
Мия не каза ли, че е събрал двамата влюбени тоест Филотея и Александър? Но, ако иска да е посещава значи и Пламен (предполагаемия Демон) е влюбен в нея. Десподов предполагам и той е бил влюбен в нея.

Латински сериал 😂

Каза го преди да разбере, че в гроба на Пламен НЕ са неговите останки. Мислеше, че Александър е живият и е събрал двамата влюбени

# 253
Ако Калоян Трифонов не е част от сериала, а беше показан на премиерата, защо му бе да си изтрива всичко от профила свързано със сериала, след статията в интернет, че именно той е Демона? Вероятно ще се появи в четвъртък, така мисля. Дори интуицията ме води, че е именно човека, който беше в гръб до Колелото на живота в манастира, не видях реставрираше или какво точно правеше. За мен лично е именно неговия образ на фоторобота. Някак обаче виждам и прилика с Фичето.
По очите и най-вече трапчинката на брадичката прилича повече на Фичето. Btw, Пламен Aрсов има същата трапчинка. Hо и с Kалоян Трифонов има прилика. Предвид присъствието му на премиерата и това, че досега не се появил, със сигурност ще има връзка с разкритията, но мисля, че имат роднинска връзка и с Фичето. Фичето може несъзнателно да помага. Hа мен все ми се върти въпроса кой е изнесъл монетата от музея, единствено Фичето или Kърджев трябва да са. Hе изключвам и Kърджиев, особено след вметката на професора, че няма как да е той, защото е инвалид и не може да слезе в музея.
Скрит текст:

# 254
От началото твърдя, че Демонът е Кърджиев или е пряко замесен, дори да не е извършителят. Но този Пламен Арсов ми завъртя главата.

Ако Демонът е този, който е извикал Мия и Филип има няколко възможности:
- иска да бъде разкрит и не се притеснява от последствията, защото може би няма какво да губи
- смята, че е достатъчно добър, за да ги надхитри и му харесва идеята, че има реален конкурент, който да играе в тази игра, защото полицаите в Търново не са топ следователи.

По втора точка да кажа, че от Заимова, Илчев и Харитонов видяхме чудесни включвания, каквито Мия и Филип беше логично да направят, а те не го, например информацията, че всички жертви са състуденти.

Общи условия

Активация на акаунт