“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №8 - финал, и след финала.

• 34 702
  • 731
  •   1
Отговори
# 315
Повечето пишещи тук се вторачват. Фенове сме на подобен тип сериали. В западните и скандинавските всичко е детайлно изпипано, така че да навързваш нещата. Идеята е зрителят също да се включи в разследването. От там идва това вторачване тук.
При нас обаче детайлите грам не са изпипани. Снимки от пинтерест , сменени имена, кофти Фотошоп и още много дупки в сценария. Изключително подценяване на бг зрител.
А на въпроса за хипотезите ще кажа само, че не се вниква в детайлите, затова явно не са видени.
Първо тук още в 1 епизод видяхме , че има втори човек с прошарена коса в колата , в която караха отвлечената Елдърова. Второ , човекът, който стреля по Филип беше млад със сигурност. Трето мъжът , който галеше Ирина беше възрастен. Ръцете и аз смятам , че са различни. Да не говорим как набързо с наблюдение видяхме Язов да виси на стената на Демона.
Има едно нещо в сцената с Кърджиев и забитата от Мия игла в краката му , което ме наведе на мисълта, че той има чувствителност там. При болка зениците на очите се разширяват. Тя като опитен психолог трябваше да хване това. Не знам защо се подведе по това, че не издаде звук. Отделно тогава на заден кадър даваха демони..

# 316
Интервю с Димо Алексиев има в момента по Нова.

# 317
Дали точно неговият герой не е убиецът? Висок и слаб. И атлетичен.

# 318
Не, той беше със Заимова, когато убиха Явор.

# 319
Убиецът е психопат и е сам. Иначе можем много да фантазираме, но няма реални основания, поне засега, да бъде нещо друго. Каква е причината за толкова зловещи убийства? Нещо много лично трябва да е.

# 320
  • Бургас
А и думите на Кмета “овластени, богати, гнусни и нагли”, демона убива точно такива. Не само иска да ги убие и отмъсти, но и да се разбере какво са направили в миналото. Иска да се знае колко корумприрани управници има. Затова именно Мия и Филип са там, защото те не са такива. А и това сандъче в кабинета му, на което наблегнаха какво точно значи? До 11 еп. и аз категорично не смятах, че е той, а Фичето.
Това сандъче и на мен ми се стори акцент, а и на фона на многото икони зад гърба на кмета... Знам , че може и нищо да не е, но все пак навежда на мисли, за човек с подчертан афинитет към миналото и религиозни ценности...

# 321
А и думите на Кмета “овластени, богати, гнусни и нагли”, демона убива точно такива. Не само иска да ги убие и отмъсти, но и да се разбере какво са направили в миналото. Иска да се знае колко корумприрани управници има. Затова именно Мия и Филип са там, защото те не са такива. А и това сандъче в кабинета му, на което наблегнаха какво точно значи? До 11 еп. и аз категорично не смятах, че е той, а Фичето.
Това сандъче и на мен ми се стори акцент, а и на фона на многото икони зад гърба на кмета... Знам , че може и нищо да не е, но все пак навежда на мисли, за човек с подчертан афинитет към миналото и религиозни ценности...
Много странен започва да ми става. Не се сещам кой друг от показаните до момента може да е.

# 322
  • София
@lady Koup - Това сандъче и на мен ми се стори акцент, а и на фона на многото икони зад гърба на кмета... Знам , че може и нищо да не е, но все пак навежда на мисли, за човек с подчертан афинитет към миналото и религиозни ценности...
Именно заради разликите в качеството на филмографията в чуждите (подобни) сериали - сме в различна степен разочаровани (които сме). Добре, някои си гледат само като една история в движещи се картинки. Други се вглеждат (малко или повече), или просто виждат, гледайки - подробности. Ето, аз съм от вторите - макар самият убиец да ме интересува най-малко. И именно заради това, следя тяхното и си водя "собствено" разследване: какво се случва, защо, кой заради какво; както съм писал: "пътят", а не туристите по него наблюдавам.
И да се върна на цитата горе. Както го дават нашите (да, интересно ми е, не, не е лош филмът - ала забележките вече са много), защо да не подозирам как подготвят сцената в кабинета на кмета? Какво да сложим в интериора, питат се? Хм, портрет на Левски? Абе, навсякъде го има, нещо друго да е... Ами, разбира се - нали имаме толкова препратки с митове, мистика и средновековна история. Такива неща да декорираме из стаята... Да, бе, вярно, точно така. Хубаво, че и кости не бяха подхвърлили в някоя витрина. /.../
Понеже вече видяхме бая детайли, които нищо не значеха, грешки-смешки и фенски цитати и в мизансцена и във фабулата въобще.
Мостът е правен преди +10 г., аз го гледах доста по-късно накуп. Пак си "разследвах" на ум. Че и ровех в нета между епизоди. Възприемането и емоциите ми не бяха същите - като с нашия.
Да се пошегувам (не с някого тук - колкото и абсурдни да ми се виждат някои хипотези): ако Розата наистина е административното признание на специалистите - даже и от един епизод да е било..., добре че не са я дали на "историческото платно" Войната на буквите. (Но това си е моето мнение. Затова имаме този форум.)

# 323
Щеше да е хубаво да не го навират толкова. Реклама, ама то всеки ден интервю с младите и добре изглеждащи актьори. Не казват нищо съществено.

# 324
Димо Алексиев влезе в хотелската стая при убийството на Тороманов доста след Заимова и двамата полицаи. Преди това дадоха как убиеца слезе от местопрестъплението (вероятно да свали маската и дегизировката) и се качи отново. Това ме навежда на мисълта че може и да е Харитонов, в който никой не се съмнява

# 325
Убиецът, като убиец е един, но има съучастници. За мен единствените трима персонажи с показана връзка са Кърджиев, Фичето и героят на Калоян(мъжът в манастира, който може като нищо да е полицай и да ни е показван около местопрестъпленията). И пак да кача снимката от епизод 1 с Фичето…едва ли купува гюдериите за кмета.

# 326
Той беше със Заимова, когато се обадиха на Тороманов, че отиват двамата при него. Тръгнаха заедно.

# 327
  • Бургас
Относно "втренчването" в подробности и т.н. - Ами лично аз гледам кримита, не точно от чиста любов към жанра, а като развлечение чрез гимнастика на ума. Т.е. разчитам да бъда заинтригувана, но и да има скрита логика и последователност в уликите. И повече мисъл в главите на разследващите персонажи, а не само емоционални и прибързани реакции... Тук оставам с усещането, че сценаристът в писането си е много близо до поведението на хиперактивен малчуган, който иска да направи и каже едновременно твърде много неща и накрая се получава пълна неразбория. Много нахвърлени възможности, но недостатъчно подкрепени с реални аргументи; само наши предположения. Ако протокола от аутопсията на Филотея и служебната карта на Тороманов са просто пропуск и недоглеждане- това си е немара и аматьорщина... Надявам се, да са знаци...по пътя.

# 328
Харитонов търси куршуми от престрелката в къщата на Тороманов , открива парите заедно със Заимова , обажда се на Тороманов , че отиват при него за обяснение за парите и докато пътува със Заимова убива Тороманов, разпъва лебедката , окачва Тороманов и се появява секунди след Заимова ....наистина всеки зрител гледа с различни очи и възприятия.

# 329

Ето и от къде точно е свалена файлът с аутопсията на Филотея. Можеше да се постараят да го направят. Реалистично. Ма що ? Като има готови картинки в нета.

Общи условия

Активация на акаунт