Има ли любовта срок на годност?

• 14 905
  • 301
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Няма значение какъв ми е. Колкото силно обичам, толкова бързо съм готова да прекратят отношенията си с някой, който не ме уважава.
Още повече, че (май го писах) децата по презумпция са с нас за определено време и после се отделят по своя път,а човекът до над, когато е точният и Бог му даде достатъчно дни, остава до нас и след отлитането на птичетата.

# 136
Не предизвиквайте съдбата..на дете всичко може да се прости, точно заради безусловната любов.
Пише любов, не пише сексуално привличане. Двете понякога се препокриват, но любовта е различно нещо.

# 137
  • София
Ма, прощавайте вие, аз никога не бих преглътнала шамар, еле от синчето.
Безусловно, ама друг път.

# 138
Продължавай да предизвикваш съдбата, щом ти харесва....
Наркозависим, алкалохолнозависим и т.н. ще го изхвърлиш на улицата, а няма да го лекуваш?!

# 139
Динчо, ти малко си объркваща.
Не каза ли, че любовта е все една – към дете, родител, любим.
КОй кого бие, гони, обича.
АКо синът ти ти е посегнал – може и да му простиш, но го гони.

# 140
  • София
Наркозависим, алкалохолнозависим и т.н. ще го изхвърлиш на улицата, а няма да го лекуваш?!
Не, бе, ще го държа вкъщи да ме бие.

# 141
  • София
Изобщо не е предизвикване. Има разлика между това да му простиш и да (опиташ да) помогнеш и това да търпиш и да си траеш.
И какво значи да го изхвърлиш? Пълнолетните деца не се предполага да живеят в дома на родителите си. Защото на непълнолетен има как да му въздействаш и без да приемаш безусловно изцепките му, дори си длъжен да предприемеш нещо. На пълнолетен насила бе можеш да помогнеш, ако не иска да му бъде помогнато, но не си и длъжен да го отглеждаш, а той да те бие.

# 142
Не знам,  не съм сменяла партньори, но един Фредрик Бегбеде пише,"Любовта трае три години" ,  Който е проверил да каже.
Той Фредерик Бегбеде чинно чака да мине гореупоменатия срок в своята любовна история, но накрая се самоопровергава. Wink
Няма срок на годност любовта. Моите родители живяха щастливо женени повече от 60 години.

# 143
Никой не умира от липса на секс.
Умираме от липса на любов.

# 144
Любовта имала 4-5 етапа мисля, влюбване и страст, после като мине и паднат розовите очила “изкачат” проблеми, имало етап, в който не понасяш недостатъците на другия, направо ти се 🤮 ии ако успешно стигнеш до тук идвала безусловната любов и тя е вечна 😄 Уважаваш и обичаш другия, спокойно ти е, удобно ти е, познавате се отлично…ами аз познавам такива семейства, дано да е истина това. Ноо със сигурност си изисква работа, разговори и желание и от двете страни Simple Smile

# 145
  • София
Ако пожелае да се лекува. Ако не пожелае, ще повлече всички в околовръст в съзависимост и ще ги унищожи.
Това се лекува като гангрена, със скалпел.

# 146
  • София
Разбира се, че ще го изхвърлиш, освен ако не си козависим. Всичко има граници и често изхвърлянето на зависимия е единствения му шанс да се осъзнае. Пък ако не се вече е личен избор. Лекува се човек, който иска. Пращаш го в комуна за една година, но веднъж. Или оставаш и ти на улицата с него, защото това е бездънна яма.

# 147
Няма да изхвърля. Ще се боря , особено ако познавам човека и знам , че той има интерес към живота и красотата в света. Може обаче мен да ме разсипе такава борба.

# 148
Не бих жертвала себе си, за да боря зависимостите на някой друг, особено на мъжа до мен. Но е по-сложно, ако ми е дете.

# 149
  • София
Няма да изхвърля. Ще се боря , особено ако познавам човека и знам , че той има интерес към живота и красотата в света. Може обаче мен да ме разсипе такава борба.
Това изказване от теоритична гледна точка или практическа, тоест, лично преживяване и борба със зависимост на близък човек- съпруг или дете?
За да знам как да отговоря.

Общи условия

Активация на акаунт