Има ли любовта срок на годност?

• 14 669
  • 301
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Ееее, различно е, най-вече защото нямаме друг избор, и да те разочароват децата или родителите, няма как да ги смениш, докато нови сексуални и романтични партньори - бол, а знаете приказката, че тревата на съседа е по-зелена

# 106
  • София
Зависи.
Децата си хващат пътя, а партньорът остава обичайно.

# 107
Аз лично не мога да сравнявам обичта към детето и тази към партньора.

# 108
Защо? Все е любов.... или не съвсем?

# 109
Аз в момента въобще не вярвам в любовта. Не мога да се влюбя, никой не може да се влюби в мен, въобще ми е едно такова сиво, пресметливо...
Разбирам че ти не си във фаза на любов. Но не разбрах как така никой не може да се  влюбва в теб. Как контролираш чувствата на другите ?

# 110
Нагон и секс нямат нищо общо с любовта.

# 111
Провокирана от дискусията, която водихме в друга тема пускам тази тук, за да не разваляме другата (пък и на мен тази тема лично повече ми е интересна). Та... има ли любовта срок на годност? Много често четем тук (а и в живота) ставаме свидетели на връзки, продължили дълги години, които изведнъж се разпадат. Има ли рецепта? Или просто хората сме се превърнали в консуматори и след известно време просто имаме нужда от нов партньор?
Темата е с отворен край. Няма еднозначно да или не като повечето неща. Всичко е много индивидуално.
Човек е една супа от чувства, мисъл, химия, хормони, социални предрасъдци, възпитание, образование .......
Всеки който пише свое мнение по темата е прав. Но според мен нито една от формулите, които работят за хората не става за мен или за теб. И не стават за всяка ситуация. Всяка любов е различна. Някои са тъжни. Други разрушителни....., трети пък са като фоеверки Simple Smile Имал съм любови като Бразилски сериал, изненадващи и така ..... Различни всеки път. Любовта е едно от нещата което има име но не може да се формулира. Като времето. В момента в който обясниш една любов те изчезва. За мен това е една магия. Понеделник се будиш и си влюбен.
Не знаеш защо и как. После след време което може да е от 1 мин до 100 години, магията изчезва.  И то яко дим. Няма връщане.
Моята философия в момента е да си позволявам да изживявам любовта и да призная когато вече е няма. Също така правя опити да приема че и другия може да спре да ме обича. Много ми е трудно. Опитвам се на края на любовта да помня хубавите моменти. Всичко прекрасно и не толкова идеално. Усмивките. Докосванията. Очите които се отразяват в моите. Това са нещата които искам да помня.
Искам да спра да мисля какво е можело да стане ОЩЕ. Ако сме заедно за още един ден, например. Опитвам се да се радвам че съм изживял още прекрасни мигове. Дали са били 4 часа  или 40 години.... те са си прекрасни. И не искам да ги пропускам за нищо на света. Говоря за платоничната част. Секса си е част от нещата, но го оставям на страна и така си е доста сложна темата.
С една дума казано.
Любовта е живот. Не трябва да се изпуска за нищо на света. Даже и да не я разбираме Simple Smile и има край.

# 112
За мен няма край. Никога няма да спра да обичам детето си, майка си, съпруга си. Доста философска тема....

# 113
Според мен са 3 различни любови ...
родител -> дете
дете -> родител
партньор -> партньор

...с гигантска разлика между тях. Няма как да бъдат съпоставяни. От всичките си партньори-любови бих се отказала, но от детето никога. Никой мъж никога не съм обичала така, както обичам детето си и няма и да се случи.

# 114
Няма различна любов. Даже звучи абсурдно. Просто не си обичала никой от партньорите си.

# 115
Съгласна с Ice Queen. Любовта към детето и за мен е на първо място. Напълно нормално ми се вижда тя да е най-силна.

# 116
  • София
.....
Амииии НЕ. Няма как любовта да е спокойствие. Любовта е огън. Като си влюбен всичко е много интензивно. Секс, съпреживяване, ревност, нежност, обсебване и там всичкото. Всички чувства по 1000.
Да. Девет седмици и половина трае това. Доказано хормонална буря, адреналин.
А после? Или после не е любов?

# 117
Според мен са 3 различни любови ...
родител -> дете
дете -> родител
партньор -> партньор

...с гигантска разлика между тях. Няма как да бъдат съпоставяни. От всичките си партньори-любови бих се отказала, но от детето никога. Никой мъж никога не съм обичала така, както обичам детето си и няма и да се случи.
Не ми даваш шанс да не се съглася с теб Simple Smile
Да кажа за родителя и детето.
Само родител знае и познава безграничната любов. Когато взех дъщеря ми на ръце след раждането ...... разбрах че не съм знаел какво е любов. Чувството което изпитваш към децата са диамантено кристализирана любов. Това е друго ниво на усещане. Само за детето си бих си дал живота .... ВЕДНАГА. Това до някаква степен и егоистична любов, като се има в предвид че това същество е 50% теб Simple Smile твоите гени Simple Smile  тоест любов към себе си Simple Smile Но така или иначе обичам детето си повече от всичко на този свят

# 118
  • София
Според мен може да исксш да си легнеш с друг, да си привлечен.
Но да избереш да не го правиш, защото с партньора имаш нещо повече от секс

Именно! Вярността е избор и уважение към партньора ти. Да не мислите, че има човек, който като се обвърже, спира да забелязва другите представители на срещуположния пол? Но ти си избрал с кого ще прекараш живота си и уважаваш този човек достатъчно, за да не го нараняваш. Избереш ли нагона си или каквото там те мотивира за секс пред това да не нараниш партньора си, ти доказваш, че винаги най-важно за теб ще бъде това, което на теб ти се иска. Егоизмът не е престъпление, но и няма как егоист да бъде верен на друг освен на себе си.

# 119
Мисля че тука по-скоро говорим за романтичната любов към другия пол.
Да мисля че е различна любовта към партньора и детето.
Към детето любовта е на друго ниво. Много по-силна и неразривна,нестихваща.

Общи условия

Активация на акаунт