Сполучливи имитации на маркови парфюми - 56

• 63 813
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
Имам Афганото на Гиза,нов,пиши ми ако искаш

# 316
Видяло се е, ще поръчвам.
Има ли пробвали Maison Margiela sailing day и when the rain stops от Гиза?
Имам ги и двата от Гиза, също като "Ре" ги определям като "просто стават". В раздел "незапомнящи", "невпетляващи", дори и в момента нямам никакъв спомен как ухаеха. Но в никакъв случай не са неприятни, просто в известна степен са безлики.
Последният път в магазина Гиза се въздържах и от Autumn Vibes.
+ 1 в подкрепа на Ре и D-frag12 по отношение мненията им за Maison Margiela Sailing day и When the rain stops от Гиза. Сега извадих When the rain stops да си го припомня - ами нищо кой знае какво не е, горе-долу свежичко ароматче и толкова. Не си струва човек да го притежава. Sailing day съм го смотала някъде и не мога сега да го подуша. Но и той беше подобен.
Autumn vibes го получих от размяна и ми доста ми допада. Ще си го изпръскам с удоволствие в хладните есенни дни.

# 317
Да похваля "Ухание" на Гиза,някой тези дни питаше за трайност: Сутринта си напръсках тениската както си му е реда, и отгоре облякох суитчър,че беше 15 С(без да пръскам него) .В 13 ч отивам до МОЛ-а да се мотна и метнах суитчъра в колата.След 1.5 часа отварям колата и ме лъхва яко на Ухание Joy Признах го:bowtie:
И на минаване през Зара се пръснах с някакъв от кръглите ,дълги шишенца,наситено синьо преминаващо във светло(стори ми се много морски) и мнооого ми хареса но не видях кой е.Следващия път ще погледна....от тези аромати,които хем са ти силни и не са ти УАУ,хем постоянно го миришеш и има някаква нотка която ти действа като Валериан на котка Laughing
https://www.zara.com/bg/bg/sultry-pear-80-%D0%BC%D0%BB-p20110525 … 906617&v2=2353656
Само този намирам в сайта в синьо,но не знам той ли е:) Ще проверя.
ПП.А може и този да е,като гледма описанието.Доста е пролодов,иам нещо тропическо и много силно.
https://www.fragrantica.com/perfume/Zara/Marshmallow-Addiction-E … Parfum-81569.html

# 318
Може ли някой да ми каже парфюмът на Tom Ford - Fleur de Portofino има ли го другаде освен на Мартинез?

# 319
Някой беше питал за Black Afgano - мъжа ми ползва на Парфен и е много хубав, но не мога да сравня нито с други марки, нито с оригинала.

# 320
Да похваля "Ухание" на Гиза,някой тези дни питаше за трайност: Сутринта си напръсках тениската както си му е реда, и отгоре облякох суитчър,че беше 15 С(без да пръскам него) .В 13 ч отивам до МОЛ-а да се мотна и метнах суитчъра в колата.След 1.5 часа отварям колата и ме лъхва яко на Ухание Joy Признах го:bowtie:
И на минаване през Зара се пръснах с някакъв от кръглите ,дълги шишенца,наситено синьо преминаващо във светло(стори ми се много морски) и мнооого ми хареса но не видях кой е.Следващия път ще погледна....от тези аромати,които хем са ти силни и не са ти УАУ,хем постоянно го миришеш и има някаква нотка която ти действа като Валериан на котка Laughing
https://www.zara.com/bg/bg/sultry-pear-80-%D0%BC%D0%BB-p20110525 … 906617&v2=2353656
Само този намирам в сайта в синьо,но не знам той ли е:) Ще проверя.
ПП.А може и този да е,като гледма описанието.Доста е пролодов,иам нещо тропическо и много силно.
https://www.fragrantica.com/perfume/Zara/Marshmallow-Addiction-E … Parfum-81569.html
На какво ви ухае Уханието?

# 321
На мен не ми харесва много, засега.
Ухае ми на нещо прашно, хербарийно и прекалено сладко за мен.
Иначе си е  интересен и хубав цветен парфюм, с много нюанси,  усещам го доста кремообразно. Долавя се и някаква орехова нотка - в пирамидата е дадено като лешници.
Многго е женствен и  шик, парфюм за пораснала жена.  Не си го представям изобщо върху мъж, толкова ми е нежен и деликатен, но и доста сладък.
Има нещо в него, което ти хваща вниманието и те кара непрекъснато да посягаш към него. Личи си, че е уникален и артистичен аромат.
 Чакам го да отлежи, трайноста и сияжа му за мен са огромни.

Последна редакция: сб, 15 юни 2024, 10:25 от Cristalle

# 322
На какво ви ухае Уханието?..
Това мнение е точно моето усещане на аромата-"This is a powdery floral-musk on me, nutty-sweet from the hazelnut and pear combo, but clean smelling and kind of creamy-smooth (especially in the drydown). "
Така го усещам и аз.Цветен и  пудрен,круша с лешници и в драй дауна мирише на чисто и кремаво. Много комплексен аромат.

# 323
Търся Fleur de Portofino - Tom Ford.
https://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Fleur-de-Portofino-30677.html
Може ли някой да ми каже аромат близък до този парфюм?
Никъде не мога да го намеря.
Преди си го купувах от Мартинез ,но и там е изчерпан. 😔

# 324
# 325
Аз търся Fleur de Portofino ,Neroli Portofino го има навсякъде.
Благодаря все пак. 🌹

# 326
  • София
Извинявам се, още спя Joy
FMCosmetics го имат, но е 80лв.

# 327
А някой сравнявал ли е Уханието на Гиза с оригинала на Амуаж? Любопитно ми е дали са го докарали, напоследък е доста нашумял, а според ревюта в ютуб за момента не са открили достоен еквивалент в лицето на някоя арабелка.

# 328
Извинявам се, още спя Joy
FMCosmetics го имат, но е 80лв.
Благодаря!
Намерих го в нашият град в Мартинез.
Имаха останали 4-5 броя.
Аз си взех 2 бр ,но мисля че няма да го подновят като аромат.
Ако има поне някой ,който да се доближава ,ще съм благодарна да знам.

# 329
Както обещах пиша отзиви за направена поръчка от Шоби:

YUM PISTACHIO GELATO - KAYALI - масло
Не много сладък гурме аромат, пухкав и вкусен. В началото е по-остър, след това уляга. Наистина мирише на сладолед, повече на мека ванилия, маршмелоу. Шамфъстъкът се проквадва отнякъде, но съвсем леко – като полъх. Бих искала той да е в по-голямо количество. Хубав е ароматът, но не е УАУ, както се надявах.

UN JARDIN A CYTHERE - HERMES – масло
Имам оригинал и мога да направя съпоставка с него.
Шоби – зелен, леко тревист, малко остър....шамфъстъкът го усещам с много фантазия.
При оригиналът шамфъстъкът е по-силно усещащ се и аромата е по-мек и вкусен.

THE NOIR 29 - LE LABO - спрей
Този аромат го харесах от съфорумка (от Misterscent)и реших да си го поръчам от Шоби.

Шоби: Когато го вдишах в началото ме удари една много силна нота на джибри....умерена сладост на червена роза и малко горчивина, алкохол... В драй даунът аромата много ми харесва, балансиран, луксозен и красив. Никакви други съставки не мога да разгранича.
На Misterscent е страхотен според моя нос, на Шоби не съвсем.

HugBlush:Innocent

Общи условия

Активация на акаунт