Сполучливи имитации на маркови парфюми - 56

• 63 788
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
Значи,както беше казано по назад в темите,Shobi като цяло не стават....В такъв случай е по -добре да си остана на Гиза или в най-добрият случай Misterscent 😁😁😁😁.  Аз и бая арабелки по 100 мл събрах, та ужас кога ще ги изпръскам... Да взема да пусна предложения от отливки в размените,поне да трупаме опит😂😂😂😂
Аз повече от 30 мл ми идват бая нагорнище...Единствено от Сантал Рояла съм вземала повече,че мн го харесвам . Обмислям да си купя оригинала🤔..И да помоля ,ако някой е имал оригинал и е ползвал почти идентично копие-да сподели....Защото аз от простотия имах Стари Найт на Гиза,но реших,че оригинала ще е "по -така"😁 и го купих... Ами ..няма разлика с този на Гиза,в началото за 30 сек само е - все едно си се мазнал с маслото,но после 1:1. И си беше излишно де.....
Аз имам версията на Гиза на Сантал Роял и тази на Камея. На Камея е някак по-гръмогласен😂, на Гиза е по - близък,но  аз ги смесвам😂😂😂😂😂. Така,че ще очаквам и вашите впечатления...

# 331
  • Истанбул
Днес ми пристигна Тилия-та на М.А.Б.Обаче ще изчакам около 15 ина дни да "узрее".Обаче не издържах и си пръснах на китката.Не съм мирисала още оригинала .Тук има липа,но в първия момент я усещам така сякаш току-що плахо разцъфва ,зелени листа ,известна прашност и лекарственост от хелиотропа .Харесвам творенията на моя парфюмерист,нищо ,че работи повече за мъжката публика.

# 332
Днес ми пристигна Тилия-та на М.А.Б.Обаче ще изчакам около 15 ина дни да "узрее".Обаче не издържах и си пръснах на китката.Не съм мирисала още оригинала .Тук има липа,но в първия момент я усещам така сякаш току-що плахо разцъфва ,зелени листа ,известна прашност и лекарственост от хелиотропа .Харесвам творенията на моя парфюмерист,нищо ,че работи повече за мъжката публика.
Какво е  М.А.Б?

# 333
 Marc-Antoine Barrois

# 334
На Мартинез fleur de portofino е хубав Аромат и силата му би трябвало да е лятото да освежава, обаче трайността е около 1 час в жегите, а зимата или есента на мен някак не ми пасва.

# 335
По повод на Шоби, много се зарадвах, като видях, че имат She Wood, голям сантимент имам към този парфюм по асоциативни причини, освен дето просто си беше много хубав - е, репликата просто нищо общо няма.
Може би самите те, Шоби това, си дават сметка колко са нацелили и оттам става логична разликата в обозначенията - inspired, similar, clone.
Взех си и от ароматизаторчетата за кола carrot blossom & fennel, викам си моркови, резене, това ще е толкова абсурдно, че може и да е хубаво. Пък и Джо Малоун по правило работи в моя парфюмен регистър. И верно е хубаво... по своя абсурден начин, колата мирише на супа. Grinning На него пише, че е clone, за съжаление нямам никаква представа как ще издържи сравнителен анализ с оригинала.

# 336
  • 🌊
Аз реших да пробвам Парфен, та си поръчах MOON SPARKLE, MISS DIOR CHERIE и LOVE: DON'T BE SHY. Специално за Мис Диор много, много чакам да го помириша, защото с него имаме една нещастна история, в която ми го бяха дали на блотер, а аз в 12 клас с никакъв шанс да си го позволя. След това го реформулираха 32434 пъти, та наистина се надявам да усетя това, което усетих тогава.

Аз пак с моя Cloud, но нашега пръснах един път приятеля ми в 7 сутринта, та в 15 ми пише, че още се усещал. Честно казано аз дотолкова свикнах с аромата, че го усещам може би първите 10 минути. Иначе има някакви минимални разлики с оригиналния Cloud Pink, който си взех наскоро, като последния даже ми се струва по-нетраен

Фиестата ми на Гиза (мсло) е до никъде, иначе е приятен летен аромат. Ще ми е интересно да я сравня с moon sparkle, защото имам чувството, че всички Ескади са еднакви - много плодове и това е

# 337
По повод на Шоби, много се зарадвах, като видях, че имат She Wood, голям сантимент имам към този парфюм по асоциативни причини, освен дето просто си беше много хубав - е, репликата просто нищо общо няма.
Може би самите те, Шоби това, си дават сметка колко са нацелили и оттам става логична разликата в обозначенията - inspired, similar, clone.
Взех си и от ароматизаторчетата за кола carrot blossom & fennel, викам си моркови, резене, това ще е толкова абсурдно, че може и да е хубаво. Пък и Джо Малоун по правило работи в моя парфюмен регистър. И верно е хубаво... по своя абсурден начин, колата мирише на супа. Grinning На него пише, че е clone, за съжаление нямам никаква представа как ще издържи сравнителен анализ с оригинала.

Охх и аз много го обичам She Wood, изпръскала съм 4 шишенца и страдам,че го няма. При последната поръчка от Шоби му се замислих,но се въздържах, поръчай Poppy&Barley Jo malone, но коментара ви определено не ме обнадеждава 😅

# 338
Аз да похваля един мъжки парфюм на Мартин Леон. Видях се с брат си и в продължение на часове,този парфюм се разнасяше непрекъснато около него,накъдето и да отидеше...Бях излязла от стаята за  половин час и иато се върнах направо беше превзел пространството🧐. И при това,аромата е много свежак ,обаче такъв шлейф,такова чудо..    Като го попитах най-накрая кой е парфюма,ми отговори,че взел на шега един Мартин Леон Саваж/Диор-ей тъй ,за всеки ден и защото нямало друго в магазина като имитационна парфюмерия. Ама вика:"хич не е траен, половин час го усещам и край"😂😂😂😂
Аз лично нямам нищо от тази марка,но това определено ме изуми. Имат един Амуаж,ще взема да го пробвам😂😂😂😂...

# 339
  • Варна
Аз да похваля един мъжки парфюм на Мартин Леон. Видях се с брат си и в продължение на часове,този парфюм се разнасяше непрекъснато около него,накъдето и да отидеше...Бях излязла от стаята за  половин час и иато се върнах направо беше превзел пространството🧐. И при това,аромата е много свежак ,обаче такъв шлейф,такова чудо..    Като го попитах най-накрая кой е парфюма,ми отговори,че взел на шега един Мартин Леон Саваж/Диор-ей тъй ,за всеки ден и защото нямало друго в магазина като имитационна парфюмерия. Ама вика:"хич не е траен, половин час го усещам и край"😂😂😂😂
Аз лично нямам нищо от тази марка,но това определено ме изуми. Имат един Амуаж,ще взема да го пробвам😂😂😂😂...
Martin Lion ми бяха изпратили мостричка 3.5мл от този Sauvage. Това е EDP варианта според мен. Много хубав, но и аз имах в началото усещането, че след 30 минутки почти е изчезнал. Реално просто свиквах с аромата, защото когато напръсквах на кърпа или дреха, след това излизах от помещението и след часове отново си ухаеше отчетливо.

# 340
  • Sofia
Аз се включвам, макар и доста късно, с моята  последна поръчка от Дивайн:
Bianco Latte Giardini di Toacana - прекрасно лате и учудващо трайно. Отстъпих го на колежката, защото Devotion ми харесва повече. Тя като си пръсна сутринта и цял ден го усещам като мине покрай мен.
Baraonda Nasomato - топъл аромат, уиски, подправки, но нищо остро или дразнещо. Много красив аромат, би стоял по-добре на мъж, може би, но няма изразени мъжки нотки.
Galop - също много красив, около 5 часа трайност. За пръв път да се спогодя с аромат на Ермес. Пробвала съм какво ли не, и имитации и оригинали, все греда. Тук се намерихме.
Guidance Аmouage - също много добро попадение. Ще пробвам да го сравня с оригинала , но е наистина много женствен и красив.
Carmina by Creed - ВЛЮБИХ СЕ 😍😍😍 Разкошни рози. Почти само него нося откакто го получих. За него специални благодарности на Ilianapetrova❤️
Hundred Silent ways - най-женствения от четирите Нишана, които имам. Изящен, ненатрапчив, но много привлекателен. Доста траен при мен. След 12 часа още се усеща осезаемо върху кожата.
REM - много надежди за морски аромат възлагах на него, но ми мирише просто на чисто и прах за пране, скъп прах. Не си падам по такива аромати и заминава обратно.
Myriad LV - в началото започва силно с рози и оуд, но после всичко става доста безличен и нетраен. И той пътува обратно, а очаквах много от него.

# 341
Ех Monadirs,включваш се точно на време.Тея дни мислех да питам за мнения за  Bianco Latte.Голяма лудница из мрежите,вече ме гризе яко любопитството.
Guidance-а е в кошницата но още се чудя дали/или Grinning Май ще пускам поръчка.

Можеш ли да опишеш Hundred Silent ways? Че след тая греда с Hacivat изобщо не поглеждам Nishane.
Във Фрагрантика го оприличават на ВО,но като гледам пирамидата хич не ми се връзва

# 342
За тези,които се колебаят за Guidance Amouage на Гиза. Колежка днес получи оригинала и се пръскахме и тествахме паралелно. Никаква разлика с Гиза-нито в нотките,нито в развитие и трайност. Освен ако не плати(пред мен) 480 лв за ментак🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Да се допълня😁-поръчах мостра от Мартин Лион на някаква селекция парфюми за 89 лв Екстракт парфюм на Сантал Роял🤣🤣🤣🤣. Да видим кво ще дойде😁.
Между другото, Воаяж на Заг е невероятен. Взех го за мъжа ми преди, но в тези жеги ме кара да се чувствам изключително свежа и влачи шлейф до вечерта 🤗. Да се неначуди човек,как тежки ,удови парфюми изчезват след някой час,а тоя свежак е направо нахален в присъствието си😁

Последна редакция: пн, 17 юни 2024, 13:16 от the_demon

# 343
Бихте ли споделили кои са най-шлейфовите парфюми,които имате?😁 Не е задължително да са само имотационни....

Eто и моето мнение по въпроса: InnocentBlushHug

Парфюми, които носят шлейф:
Bacarat Rouge 540 Kurkdjian – Giza, Refan, the Moon, Парфюми с мисия, оригинал
Megamare – Orto Parisi – D & P
Pomegranate - Jenny Glow
Tobacco Vanille – Refan, Martin Lion
Apple Brendy on the rocks – Kilian – Giza
Angels Share – Kilian – Giza
Italica Xerjoff – Giza
Lost Cheri Tom Ford – Giza
Bitter Peach Tom Ford – Giza
Angel Nova T. Mugler – Giza, Zag
Tobacolor Dior  – Refan
Ambre Narguile Hermès – the Moon
Lui – Guerlain – the Moon
Kirke – Sansiro

Сигурно има и такива, които съм пропуснала, но за тези се сещам на първо четене. Nerd

# 344
  • Sofia
Ех Monadirs,включваш се точно на време.Тея дни мислех да питам за мнения за  Bianco Latte.Голяма лудница из мрежите,вече ме гризе яко любопитството.
Guidance-а е в кошницата но още се чудя дали/или Grinning Май ще пускам поръчка.

Можеш ли да опишеш Hundred Silent ways? Че след тая греда с Hacivat изобщо не поглеждам Nishane.
Във Фрагрантика го оприличават на ВО,но като гледам пирамидата хич не ми се връзва
За мен няма общо  с БО. При мен е цветя, но не свежи, а меки, сладки, без да са ванилови, може би от сандаловото дърво и подправките. Много приятен, женствен аромат. Далеч е от Хачиват и дори от Ани.

Общи условия

Активация на акаунт