Миниатюрни модели, къщи за кукли и Book nooks

• 10 328
  • 110
  •   1
Отговори
# 75
Приключих и с този модел (като изключим осветлението - кабелите са изкарани правилно, но нямам никакви батерии, нито изолирбанд - когато се наканя да купя, ще ги свържа). Имаше някои проблеми - акрилните плоскости са изцапани с лепило (страхувам се, че точно това едва ли е нещо, което ще правя по-добре в бъдеще), столът е малко прецакан, защото инструкцията не ми беше ясна, освен това целият модел е малко крив (и това не е нещо,  което подлежи на усъвършенстване - не съм добра по геометрия). Иначе е добре.
Някои от пластмасовите растения не бяха добре направени. На едната папрат има странни бели частици. Измих я със сапун, но си стоят - мисля, че са дефект при изработката.

# 76
  • София
Браво! Това беше един от моделите, които харесах.
Колко време ти отне?

# 77
Три вечери го правих, може би 5-6 часа общо. Не съм бързала много.
Пластмасовите растения се лепят по-трудно от хартиените, но е предимство, че са готови.

# 78
За белите "петна?" върху растенията - акрилен маркер/спрей или лак за нокти?

# 79
Лакът за нокти разтваря пластмасата, така че по-добре маркер.

# 80
  • София
В Тему има чудесни акрилни маркери - 24 цвята за 3-6лв, според прИмоцията за деня. Аз си взех по препоръка от една от чуждестранните групи за миниатюри и си ги ползвам много.

Този уикенд правих нещо, което не е точно от типа миниатюри, които коментираме тук и далеч не е така сладко 😁, но много искам на някого да го покажа 😄
Беше за подарък на голям фен на "Игра на тронове" и е изцяло с подръчни материали, каквото имах у нас - глина, скандинавски мъх, акрилни боички. Има си и стъклен похлупак.

Скрит текст:

# 81
Много интересно дърво! Супер е!

П.п.Ето един сладък малък модел, който е евтин в момента - 12лв (ако се приложи и купон, ще стане съвсем дребни пари) -
https://share.temu.com/eUhQKRRWgnA

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 17:54 от pppqqq

# 82
  • София
Хайде, почнах моята къща. Гарванче, ако имаш възможност се включвай да сглобяваме заедно. Ама не бързай, защото като гледам доста време ще ми отнеме.

Застлах пода и вече имам прахосмукачка-робот и дъска за рязане. Мнооого бавно ми се струва като разгледах подробно инструкциите. Даже има розички, които не са готови, а трябва да се изработят от хартия. 🤯 Дано не ми омръзне бързо. Искаше ми се направо да обзавеждам. 😂
Но пък на втори прочит видях, че има прозрачни плоскости, явно за покриване поне отчасти.

# 83
  • Варна
Купих си още 4 нови. Нищо че двата дето ги почнах лятото така си стоят недовършени. От тия минитата като на pppqqq. Сега остава да дойдат.

# 84
На мен ми остана една малка синя къщичка, освен нея чакам два модела от Тему. Докато не сглобя всичко, мисля да не поръчвам нови.
Освен ако не излезе някоя скандално добра оферта Simple Smile

# 85
Леле, колко сте продуктивни всички! Пък и много хубави творения, засрамвате ме.
pppqqq докато сглобявах първия си и още незавършен модел забелязах, че в моето упътване не е указано точно как застават един спрямо друг големите елементи и това води до леко изкривяване (например при две плоскости под ъгъл залепих едната върху, а не отстрани на другата и това ми "изяде" ключови 2 мм в покрива Simple Smile), може би от това идва и при теб проблемът. Предполагам, че с повече стаж и усет (които ми липсват на мен) тези неща ще се избягват.
Рейвън на теб действително ти идва отвътре, много красива миниатюра си създала!

# 86
  • Варна
Когато се чудите кое къде да залепите погледнете в youtube. Там ги има и то по няколко пъти сглобяванията на почти всички предлагани модели. Поне на тези от алито.

# 87
Despina, благодаря, не бях се сетила Simple Smile Аз по някаква причина недолюбвам клипчетата, все ми става досадно да слушам обяснения и да целя мястото, което ме интересува, та затова не ми е дошло на ум. Но пък е полезно да се провери отвреме-навреме. Предполагам, че и за моделите в Тему ще намеря.

# 88
И аз не съм се сещала да търся клипчета - само си гледам книжката.

# 89
Е то така не е забавно - 2 часа дебъг спестяват 20 минути четене на документация. Стар инженерен принцип!
Иначе нещо не мога да си харесам модел за правене в момента, лигавя се с един пъзел и едно лего коледна звезда.
Някой да е попадал на интересни модели с коледно-зимна тематика?

Общи условия

Активация на акаунт