Миниатюрни модели, къщи за кукли и Book nooks

• 10 766
  • 110
  •   1
Отговори
# 60
И моите пристигнаха, днес взех и лепилото и започвам оранжерията. Кутията беше смачкана, но вътре изглежда ок.

# 61
Спрея сгъстен въздух не го препоръчвам - понякога остава бяла следа по клавиатурата ми....
Мини компресор за гуми или от тея преносимите прахосмукачки също са опции.

# 62
  • София
Никакъв шанс да бърша (издухвам) прах на още една къща, освен моята. 😂 Ще търся прозрачни листове и ще скроя нещо като прозрачен полукуб.

А я кажете, трябват ли ми пинсети? Гледам, по разни клипчета някакви хора много професионално редят миниатюри с пинсети вместо пръсти. Това удобно ли е изобщо?

# 63
При мен и в трите комплекта има пинсети (с извит връх) - мисля да си ги ползвам.
В Тему има някои комплекти с капаци против прах - малко по-скъпи са от другите, предполагам, че е пластмаса.

# 64
  • София
Трябват си пинсети за някои неща. Има толкова дребни детайли, че няма шанс да ги хвана с пръсти.
Капаците са от плексиглас, но аз не мога да намеря начин да го лепя хубаво и чисто и все имам разтечено лепило в някой ъгъл Unamused

# 65
Сега си разглеждам инструкцията и си задавам въпроса - от стените ли да започна или от мебелите и дребните елементи? Вие как започвате?

# 66
Пинсети определено - едни прави и едни извити.  Иначе има шанс да залепиш и пръстите (не е забавно), Полезно е и да имаш клещи тип "гарги" (полуобли, островърхи - варианти много, но помагат когато пинсетите не са достатъчни) и резачки.
Почваш с каквото те забавлява най-много в момента (или по инструкциите) Повечето които съм виждала са от големите  и след това дреболиите.

# 67
  • София
Аз сглобявам стриктно поред по инструкциите. Пробвах веднъж наобратно и после загубих сума време в прелистване и търсене на някакви елементи. Отделно, че понякога се оказва, че някоя супер дреболия се оказва от значение за нещо фундаментално (имах такъв случай с окабеляването на осветлението и 100 пъти се благодарих, че се отказах от идеята да сглобявам както ми е хрумнало) и става ефектът на пеперудата Satisfied

# 68
  • Варна
И моите пристигнаха, днес взех и лепилото и започвам оранжерията. Кутията беше смачкана, но вътре изглежда ок.
Коя оранжерия? Тръпката ми към миниатюрите я подлютих това лято на витрината на Ориндж Пловдив една сглобена оранжерия. Нямаха наличност, а и беше доста скъпа, но от тогава ми е мерак.

# 69
https://share.temu.com/hT9JD1xSKDA
Тази оранжерия. Още я правя, естествено оклепах малко прозрачните части с лепило...
С разни купони и отстъпки ми излезе около 15 лв.

# 70
  • Варна
Много е хубава. Еха, искам и аз за 15 лв.. Не съм купувала нищо до сега от Тему.
Ето това е, което съм харесала и я бях намерила в алито, ама и там беше скъпа.
https://www.orangecenter.bg/napravi-sam-mini-kashtichka-zimna-gradina.html

# 71
Трябва да се дебне за купони - примерно понякога дават купони за 50% отстъпка, а понякога карта за отстъпка на един артикул от поръчката (може да е над 50%). Освен това, артикулите се предлагат на различни цени, примерно един я продава за 45 лв, а друг за 60 - когато се свалят 50% от цената с купон, трябва да се избере и по-евтиното предложение, за да се получи по-изгодна крайна цена. Малко е объркващо, но се свиква.

П.п. забравих да ви предупредя за оранжерията - това нещо ми скъса нервите Joy Стените и мебелите могат да се направят за час-два, но всичките дребни хартиени елементи и най-вече растенийцата, отнемат дни...

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 21:15 от pppqqq

# 72
Ето го първият ми модел - не съвсем завършен, защото не съм свързала батерията.
Най-сериозният проблем се оказа това, че стените не си пасват. Сега не знам дали моделът не е наред или поради някаква причина аз не съм могла да ги напасна.

# 73
залагам на модела !
Иначе на картинка изглежда сладурски. Предполагам акрилни плоскости за "прозорци" - имаха ли фолио?

# 74
Да - покривът и две от стените са прозрачни плоскости с фолио, а лицето и част от гърбът са гъвкава пластмаса и точно тя не пасва по форма отгоре. Интересно е, че основата пасва - не е разместена или нещо подобно.
И тези черни хартии (рамките на прозорците), които трябваше да лепя на плоскостите, също не пасват съвсем - тези на стените излизат малко извън рамките на плоскостта, което в случая е от значение, защото стои смачкано от едната страна.

Впрочем, останаха ми много хартиени цветенца и листа - предполагам, че са били резерва, защото изобщо няма определено място за тях (и телта за дръжките свърши).

Вчера видях, че единият от другите ми модели също има такива акрилни плоскости - това му е защитата против прах (бях забравила, че включва такова нещо, защото в Тему има модели, които са открити и бях останала с впечатление, че този е такъв; когато го поръчах беше 18 лв, но съм му приложила и купон) - ето този: https://share.temu.com/25ughIVVpNA

Общи условия

Активация на акаунт