Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е мнението за секса по време на бременност?
Какви са препоръките за справяне с болката и гаденето по време на бременност?
В коя болница е препоръчително да родя и как да избера лекар?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е мнението за секса по време на бременност?
Мненията относно секса по време на бременност са противоречиви. В началото и в края на бременността обикновено се смята, че сексът представлява риск за бременността, особено при рискова бременност. По време на възбуда матката контрахира, което може да доведе до изхвърляне на плода в ранна бременност или до преждевременно раждане в късна бременност. Въпреки това, при нормална бременност сексът не е забранен; въпреки това може да се препоръча по-спокойно и по-рядко.
-
Какви са препоръките за справяне с болката и гаденето по време на бременност?
Болката в долната част на корема е нормална по време на бременност, поради растежа на матката. За гадене се препоръчва да се приема No-Shpa, а най-важното е да не се притеснявате, тъй като това е най-вредно. Ако болката стане непоносима, добре е да вземете болничен или да информирате работодателя си, че вашият лекар препоръчва повече почивка.
-
В коя болница е препоръчително да родя и как да избера лекар?
-
Какво е зацапването, което получих в петък вечер?
-
Какво представлява амниоцентезата и кога се извършва?
... 

Накрая да не си отида сама на срещата и да си вися като сопол на козирката
Недей моля ти са-и тука има лекари свестни за раждане-няма да те изоставят.Как така ще ходиш чак в Тутракан.Стой си във варна-А и ще го пишат

. И аз все намирам време само да ви прочета и не смогвам да пиша. Да ви се похваля, в четвъртък бях отново на преглед. Всичко е наред
. Взеха ми кръв и урина, а днес ще отида да си направя изследвне на кръвната група, защото и аз не си я знам
. След това ще ходя при моята гинка, чак на 26.03.06г. за БХС (като преди това отида с резуртатите от нухалната транслуценция разбира се, но без преглед на ехографа). От сега се замислям, при кой да си запиша час за фетална морфология, тъй като разбрах, че поне месец напред са заети. Съветвам ви и вие да си помислите за това от рано. За сега ви оставям, за да ида и да си разбера кръвната група. Приятен уикенд
трябвало да се оправя но .... не знам кога ще дойде вече този 4 месец? четох на други места, че в средата на 13 седмица вече си в 4м.? а дали е така кой ще ми каже?
Само искам да попитам може ли на срещата да дойда с моето момченце тъй като нямам кой да ми го гледа?