АС и други романтични К-драми - тема 9

• 15 650
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
  • пак на Рив Гош
Уин, аз съм на 17 градуса и дъжд в момента, та с удоволствие бих приела 7-8 градуса от софийските Joy
Намгунг Мин няма деца, доколкото знам, но е прекрасен актьор (и сред моите топ-любимци, а гласът му направо ме хипнотизира Heart Eyes). Той е от типа актьори, които дори и да трябва да играят трети храст, ще го направи така, че са гледаш храста, а не Главния. Joy

Аз зарязах всички текущи корейски сериали, които бях почнала да следя, и гледам само "Потомците на слънцето" и един китайски ученическо-студентски.

# 511
Уинона, никой родител на дете с увреждане камо ли две няма време за отчаяние и не би си и помислил да сложи край на живота си. Чувствата на родителите на дете/ца с увреждане наистина са много, различни, силни, но едно от най-силните чувства е страхът какво ще стане с детето ми когато аз си отида, което изключва варианта такъв родител сам да сложи край на живота си. Първоначално ме заинтригува с този сюжет, но като стигнах до там където си писала, че бащата е сложил край на живота си разбрах, че това не е моя сериал колкото и въздействаща да е играта на актьора.

Силната 2 не е точно дразнещ, но не е и интригуващ и вълнуващ. Даже в един момент май бях забравила че го гледам. Ама пък ще си го довърша заради двамата антагонисти - злодея, който е продукт на тежкото си детство на сираче в плен на мафията и полицайчето. Харесвам още бащата на главната и донякъде бабата. Останалите герои/актьори са безлични като присъствие или пък преиграват в т.ч. и главната. Иначе на външен вид е сладка, ама какво от това като не може да ме развълнува и спечели. Темата иначе е важна за всяко едно общество, но някак сценаристите не са успели да направят силна история от нея. Все пак съм любопитна какво ще се случи със злодея накрая. Показаха сценарийно, но не и с актьорска игра, че главната и полицайчето са влюбени едни в друг, но изобщо не се усеща романтика около тях, нито пърхат пеперуди сред галропиращи еднорози. Сигурна съм, че накрая ще има сцени на обвързване, но те няма да ми донесат никаква емоция като зрител. Честно казано нямам търпение да се отърва, т.е. да довърша този сериал и да премина към следващия. Но не е толкова зле, че на 10та серия да го зарежа.

# 512
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Аз пък съм пред дилемата какво да почна. Реално не знам какво ми се гледа. Тази вечер определено няма да взема решение. Утре обаче ще си харесам нещо от списъка в първия ни пост. Не ми предлагайте заглавия, че само ще се объркам.
Исках обаче да попитам нещо друго. Трите групи преводачи само сериали и филми ли превеждат? Не са ли предлагали преводи на риалити формати? Нямам нерви сега да им ровя из профилите в плейтюб, затова питам.

# 513
  • Русе
Рори, със сигурност си права относно положението "Родител-деца". Не съм писала, че бащата слага край на живота си. Писах, че беше готов дори да направи това! Той беше изправен пред абсурдния казус държавата да лекува безплатно деца-сираци, а социалните да отхвърлят молбата му за помощ. Само и само да лекуват децата му, беше готов да се откаже от тях и от живота си.
По принцип  съм Желязна лейди и  рядко плача на филм. Тук го направих...
Роци,
Скрит текст:
завиждам ти за 17 -те градуса. Simple Smile Сутрин рано да се будиш на 20-23 и да се чувстваш цял ден като копърка в собствен сос, не е най-приятното чувство. Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 22:09 от winona

# 514
При нас все е горещо, та съм свикнала. Въпреки това гледам да не скитосвам по улиците в най-големите жеги.

Забравих да споделя един интересен факт.
Юни е месец на признателност, възпоменание и обществено признание на патриотите и ветераните в Корея. Всяка година на 6 юни обществеността възпоменава предаността и жертвения живот на падналите герои и военнослужещи, воювали за страната. Денят на паметта е определен като празник на 25 юни 1956 г. в памет на онези, които са се сражавали и загинали по време на Корейската война. Всяка година в Деня на ,в 10 сутринта, се пуска сирена за една минута в памет на онези, които са дали живота си за родината си, а националният флаг се вее наполовина, за да отдаде почит на онези, които са пожертвали живота си.
Звучи ли ви толкова близко и познато?! Дори и датата, на която отдават почит е близка до нашата - ние на втори, те на шести.

# 515
Профи, гледала съм реалити формати с превод на бг във вбокс. Качени са от Мария Ловетосе, но не знам към кой от трите преводачески екипа е. Когато обаче съм разглеждала каталозите на преводачите в плейтубето не съм попадала на заглавията на тези реалити формати, които съм гледала във вбокс.

# 516
Към Мечтателите, но в профила им в Плейтюб има още много некачени сериали и филми, какво оставало за предавания.

# 517
  • Варненска клюкарка
Тази песен от ОСТ на Бегача ми е любимата, за сериала я изпълнява  друг, но и Бьон У Сок звучи много добре с нея. Слава Богу онова безумно шоу с роклята повече не го видях. По следващите фен срещи доста пее, на живо гласът му е уверен, силен и дълбок.
https://youtube.com/shorts/BrA9H7Gl7GI?si=nmC3l7-Tq8JbklAQ

И аз като сънародниците му започвам да се питам къде е бил до сега🤪

https://youtube.com/shorts/D6DK_mlJEFg?si=JEzSilf8g4FmBpzv

Всъщност отново излетя нанякъде  или просто продължи нататък в обиколката си, не разбрах на кое летище е...

ХеЮн онзи ден пристигна в Бали, страхотно посрещане и устроиха, за разлика от рехавото и изпращане от летище Инчеон. Бдителни фенове са забелязали, че единия и охранител е същия, който съпровождаше  колегата и 2-3 дни преди това. Вероятно просто ги наемат агенциите им, но феновете нищо не пропускат hahaha

А Ча върнал се не върнал в Корея, вчера излетя за Венеция. Още не съм разбрала какво ще прави там. В мрежата се множат видеа на испански с него, много му се радват мексиканците.

Рори, до къде стигна с другата силна девойка? Аз още не знам какво ми се гледа.

Някакъв нов к-тренд стил секси хапване😜
https://youtube.com/shorts/TOwZw09o6ew?si=GMK1-UciZHIcDldN

Мен жегата ми се отразява зле,
Скрит текст:
кръвното ми се разигра- на дясната ръка 120/80 на лявата 80/60 дано да оживея, в болнични съм...

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 20:47 от Беллора

# 518
Догледах я, Белл, Силната 2 и вече гледам УСок в ролята му на сватовник по чосонско време. По-късно ще сложа клипчета с музиката от Силната 2 и се надявам в тях да има кадри със злодея на УСок. Много интересен е този му герой. Жесток, но трагичен образ и макар, че обикновено смъртта на такива злодеи е част от хепиенда на мен ми дожаля за него. В последна серия вкараха елементи, които го показаха като много самотно човешко същество, третирано от дете като животно, дресирано да стане звяр, копнеещо за малко човешка топлина. И всичко това изиграно от УСок така, че на зрителя да му дожалее за героя му.
В началото на чосонския сериал съм и нямам ясни впечатления, но мисля че ще е лек и приятен за гледане.

Понеже не си по костюмните истории, а Силната 2 не мисля че ще ти хареса в отговор на въпроса ти къде е бил досега УСок ти предлагам да го гледаш в Спомени от младостта от 2020г. Там УСок е в главна роля, но героят на Бо е една идея по-главен. На мен сериалът ми хареса, Крис беше споделила че й е харесал и ако правилно съм разбрала и Роца го е харесала т. е. смятам че и на теб ще ти хареса.

# 519
Хубавият Ча последно излетя на 10-и за Амстердам. Ще присъства на някакво събитие, но още не съм разбрала какво. Предполагам на някой ювелирен бранд. Освен това не казват дали Амстердам е крайната му цел или там ще се прекачва в друга посока.
А Ким Хе Юн замина за Денпасар, Индонезия през международното летище Инчон на 8-и следобед за фотосесия в чужбина.

Снощи спейки из...слушах и Щангистката, и АС.
Много странно нещо! Спях, ама съзнанието ми ясно следеше слушаното от екрана. Нищо не изпуснах от разговорите на Хе Су, но и нищо не видях. Joy Не дремех, не стоях със затворени очи, вярвайте спях! Ама чувах всичко и го следях спейки.

Белл, Hug дръж се, не се давай!
Тъкмо съм намерила качени в Плейтюб още няколко от сериалите ни в първи пост. Ще ти ги пратя за следващата тема. Включително и Силната До Бонг Сун е сред тях, а я нямаше досега.

Рори, тези Спомени от младостта къде и на какъв език ги гледаш?

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 21:34 от profi_1

# 520
Спомени от младостта ги гледах есента във вбокса на бг, но сега ги има и в плейтубето.

Профи, щом си слушала АС, не ти ли се стори, че гласа на дублиращия Со актьор не е един и същ в излъчените до момента серии. Снощи беше като гласа отпреди година, но в предишните серии имах чувството че беше друг, по-подходящ и звучащ по-добре. Не мога да си го обясня, но при това излъчване на сериите на моменти слухово улавям разлики в гласа дублиращ даден актьор.

# 521
Рори, поне три пъти написах, че спях.

# 522
Но написа и това
"Много странно нещо! Спях, ама съзнанието ми ясно следеше слушаното от екрана. Нищо не изпуснах от разговорите
на Хе Су, но и нищо не видях. Joy Не дремех, не стоях със затворени очи, вярвайте спях! Ама чувах всичко и го следях спейки".
О, пак има рязано. През зимата в нито една серия не улових изрязване, а в днешната е серия доста осезаемо.

Музиката от Силната 2
Целият албум
https://youtu.be/dzHX5nuPKJk?si=oovu0PX-hzg7irOH
клипчета
https://youtu.be/-1llaBEyOXA?si=_FJrEtWmZH_CWHW4
https://youtu.be/6TQ1oM_cP8w?si=u6OoTU5hU_-2ku2Y
https://youtu.be/NewMLmmZQNc?si=sAE79G_KcMBWW7ou
https://youtu.be/M-QwzCKxs3s?si=1E_A5svGk2L5h5r1
https://youtu.be/1kiT_Dg3MCY?si=MprLDl6YTnsLobxY
https://youtu.be/6UMIT1aY3T0?si=R-Us47Ac8NLeCxF5

А тук може да се види УСок в ролята на злодей
https://youtu.be/DQ-a3Kp2OUI?si=qh9qP0k0VkmAJ4sF

Все още съм на втора серия на втория чосонски сериал с УСок, но категорично не съм съгласна с вечния мрънкалник в сайта на духчетата, че сценарият е малоумен. Просто е приказка. Поне засега. И е много приятно за гледане. Освен това основния каст - 4 момчета и едно момиче много ми допада. Главната я гледам за пръв път и никой още не я е споменавал в темата, така че ми е напълно непозната, но за момента не ме дразни с играта си. И четирите момчета са големи сладури. Едното момче е някакво айдълче и във филмографията му пише, че е участвало в Илджиме, но като го гледам какво е "бебе" през 2019г. единственото дете на подходяща възраст от Илджиме е осиновеното от майките дете в последна серия.
Много са ми забавни чосонските сватовници, които освен че събират двойките го играят и организатори на сватбеното тържество. Ако не забие в дворцови интриги по-нататък сериалчето е много леко и разтоварващо.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 14:16 от Рори72

# 523
Рори, какво е заглавието на сериала който следиш в момента? Последно спомена Силната НС и Спомени от младостта, но явно изпуснах нещо.
Във видеото, което си донесла У Сок като злодей много го хвалят в коментарите, някои си признават, че са загледали Силната 2 заради него.

След Бегача не знам какво ми се гледа, шортчетата ми запълват времето за сериали, но все пак се оглеждам за следващ 🤪
Този който спомена Криси преди няколко дни - King2Hearts с Ха Джи Уон ми се стори като за мен, но гледам малко звезди му е дала в МДЛ и се чудя. 🤪

Бел, дано се нормализира Flowers Four Leaf Clover

# 524
Марги, не мога да преведа точно заглавието. От руски (няма бг превод) преведено звучи като Цветната команда: Брачна агенция Чосон. Гледала съм 2 серии от него. Тук героят на УСок е сватовница.

Аз Силната 2 го гледах точно заради злодея на УСок. Знаете ме, че следвам актьорите/актрисите, които харесвам и гледам филмографиите им от - до. Беше ми много интересно да следя злодея на УСок, а и си харесах още един герой/актьор. Останалите актьори не ми харесаха, някои даже ме и дразнеха. Историята можеше да се направи много по-добре, а опитите за хумор не ми допаднаха. Аз също се присъединявам към хвалбите за ролята на злодея. Има злодеи които са изиграни по такъв блестящ начин, че зрителят ги помни повече отколкото тези които са положителните за историята герои. Този герой на УСок е такъв. До тук съм го видяла в 5+2 последователни негови роли и един вид проследявам развитието му като актьор. Обичам да правя това с любимците си и да се наслаждавам на играта им дори когато героите им не са от добрите. УСок определено е много талантлив актьор и чакам с нетърпение следващите му роли. Със сигурност ще видя и по-ранните му епизодични роли и дебюта му.

Спомени от младостта го гледах през есента и е първият сериал с УСок който съм гледала като не броим гост участията му тук и там. Само че тогава гледах сериала следвайки ролите на Бо и макар, че УСок беше в главна роля някак не му обърнах достатъчно внимание. Споменах го защото вие го харесахте в Бегача, но преди него са ролите на злодея в Силната 2 и двете му чосонски превъплъщения и съвременния Спомени от младостта. Вие не сте по костюмните сериали, Силната 2 като сериал не е направен така че да грабва сам по себе си и остава само Спомени от младостта като сериал в който  УСок е в главна роля в случай, че поискате да видите "къде е бил досега" т.е. преди Бегача. Спомени от младостта и Крис го беше споменала като сериал който е харесала, а Роца сподели, че именно в него е харесала/забелязала УСок. Тъй като и трите, макар че имаме и допирни точки в харесването на сериали/филми, но имаме и различия в това отношение, сме харесали този сериал предположих, че и на вас ще ви хареса.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 16:09 от Рори72

Общи условия

Активация на акаунт