АС и други романтични К-драми - тема 9

• 15 617
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Уин, линкът за Лунна светлина в Плейтюб водеше към епизодите с дублажа на БТв. Мога да се обзаложа, че те са причина за премахването им. Сериалът е превеждан със субтитри от друг преводач, не някой от тройката. Имало го е във ВБокса, което естествено значи, че сега го няма. Предполагам дублираните епизоди ще ги има на Войо. Нямам абонамент и не знам какво има там. Съжалявам, че не мога да съм от полза този път, но не помня да съм го теглила и сваляла.

Белл, извинявай. Пропуснала съм питането ти.
Съдейки по кадрите от излизането на Джин вчера, всички момчета са в обичайната си страхотна форма, освен ВИ, който от кльощав е станал супер пич. Той беше заявил на последния им общ лайф, че смята в казармата да качи много килограми. Определено го е направил, като всъщност е качил доста мускулна маса. В казармите има много часове за физическа подготовка. Има обаче обща храна, която със сигурност не е диетична. Затова кльощаците качват, въпреки физическото натоварване. ВИ е единственият в специалните части, които всъщност тренират много повече от останалите. Но пък за тях се знае и че им осигуряват много по-добра и повече храна. Сигурно ще ви прозвучи куриозно, но тъй като заради спецификата на частта и нейната дислокация в Сеул, ВИ всъщност редовно в почивните дни тренира в сградата на HYBE (това е главната компания, в която акции имат и всички от BTS). Освен фитнеса, редовно има и денс практики с негови приятели танцьори-хореографи. Наскоро ВИ и хореографката Бада-Ли бяха пуснали кратки видеоклипове от скорошна тяхна денс практика в сградата на HYBE. Масово коментарите бяха как личи колко е наедрял ВИ в армията. Има и снимка, ВИ е най вляво.Stuck Out Tongue Winking Eye

Сега - https://www.instagram.com/badalee__/reel/C7g5Cc_pt9F/?hl=en
https://x.com/dalbitbangtan/status/1795450622856011982
За сравнение - преди - https://www.tiktok.com/@bada.lee_/video/7278277244211006725?lang=en
На вчерашното излизане на Джин, Джимин направо се изгуби в прегръдката на ВИ. Добре се видя и как със сигурност вече е настигнал по мощност на физиката Джунгкук, който винаги е бил наричан маскъл Бъни, т.е. мускулестото зайче на BTS.
Да не пропусна да отбележа, че още двама - Шуга и RM имат възможност да отскачат за по някоя тренировка в прочутия триетажен фитнес на HYBE. Шуга, заради операцията на рамото си, отбива военна служба като обществен служител/социален работник/. Ще рече през деня е с униформа и на работа, а вечер се прибира и си спи в дома си, а не в казарма. RM е с много голям диоптър и след задължителното начално обучение всъщност отбива военната си служба като музикант в гвардейския оркестър. Джей Хоуп, също като Джин, кара службата си като наставник на нови войници, но в друг център за подготвително обучение. Явно не е далеч от Сеул, защото често има отпуск и пуска постове в Инстаграм от Сеул и от събития, на които е присъствал. Единствените двама, за които мъглата е пълна са двамата пусанци Джимин и Джунгкук, които са в някаква по-отдалечена част. Откакто са влезли, почти нищо не достига до очите и ушите на феновете. Поне е сигурно, че са заедно, защото самото им влизане е при условията на споделена военна служба. Не помня точния термин, но в корейската армия дават възможност на братя, близки роднини, близки приятели или просто съученици, искащи да бъдат заедно, да карат военна служба неразделни. Не просто в една и съща част, а в едно и също отделение, в едно и също спално помещение и т.н., като от армията нямат право да ги разделят до края на службата. Та Джимин и Джунгкук са на активна военна служба, но заедно. Единственото, което се чу е, че Джунгкук май е заел позиция в кухнята, защото той сам сподели нещо такова в нета. А и е добре известно, че готвенето хем му харесва, хем му се удава.
По-изчерпателна нямаше как да съм. Mr. Green Повече от половин час го писах. Joy
Марги даже успя да пусне пост, като е писала за липсващото Плейтюб, ама няма да трия моето.

# 556
Субтитрите за Лунна светлина са на Мечтателите. Не знам обаче дали са го качили в техния канал.

# 557
  • Варненска клюкарка
Проф питам, защото все пак заради БТС направиха промяна в закона за влизане в казармата и някак не ми се вярваше да ги оставят без възможност за денс репетиции, иначе само след 2 седмици започва губене на форма, дори и да тренират спорт, фитнес или там нещо си, което ги държи стегнати по армейската програма, но ето че имат възможност да поработват с хореографи и да танцуват. Иначе за другото споменато от Роци сигурно е така - напълно го вярва че позаглаждат косъма, не разполагат с качествена диетична храна, процедури за контуриране на лице и те ги на, появили се бузи

Проф, ето го Ча във Венеция. За 10 дни е минал през 3 континента и поне 4 държави. Не само в ЛА вдгна феновете си във въздуха, ами и в Европа видимо го познават. Пълно е с видеа от Венеция където жени го гледат с отворени усти, а той видимо се смущава, много им е сладка тази черта на корейските мъже Joy Видях надписи за представяне на Шоме и приветствие за принца на Шоме, така че май е свързано с рекламата на този бранд, на който той е лице за Азия.
Красив
https://www.youtube.com/shorts/LC3JrpWHuvQ
https://www.youtube.com/shorts/RltiKAcknas

Темата на вчеращния ден БТС
https://www.youtube.com/shorts/j8GoZg7kKbE

хуарангците
https://www.youtube.com/shorts/s-yOYL2d5XU

Запазвам си хубаво видео от Бегача...
https://www.youtube.com/shorts/ijX2wOI87Ts

Марги, колко хубаво това в скрития текст, и на мен ми идва да наредя сърцата- единия ги взима стъпалата нагоре през 2, другия надолу. Там Ча турски си е в най добрата форма, жалко че не спря да се тъпче и налива и унищожи красотата си. Всички обичат да хпапват и мързелуват, но когато играят в такъв тип сериали, трябва да отгтоварят на определени стандарти. От видеата с преводени на английски изказванията на новите любимци става ясно че и те обожават да мързелуват и похапват. И двамата в три точки отговориха че в свободното си време обичат да ядат вкусна храна, да спят до късно, ХеЮн на 3-то място сложи котката си, колегата и каза името на кученцето си, но не го запомних.

И двамата казаха коя е любимат им сцена, отново е една и съща. Кзаха че е заради настръхващия ефект който оставя у тях, но ивмат и други които са запомнили като любими.
https://www.youtube.com/shorts/ElSyRrTwB-Y

Инстаграма на Бьон У сок. Съжалявам че не го потърсих по-рано, с един единствен популярен проект  и малко роли колко е дръпнал, вероятно за 2 месеца са няколко милиона нови последователи...
https://www.instagram.com/byeonwooseok/?hl=bg

Марги, какво гледаш в Телеграм? Плейтюба много го претовариха - миналия юни то местиха на по мощен сървър, преди това забиваше и накъсваше както е в момента, тогава го  нямаше  40 дни,  като се върнаха, вървеше много добре. Сега претовариха и този сървър и сайта насича като преди местенето миналата година.

# 558
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Много красив тоя Ча Heart Eyes. И в този костюм е прекрасен. Но ми се струва, че щеше да е по-добре да не му е толкова широк в раменете. Като казах костюм, може би сега е моментът да изгледам Джуно в Кингленд.

# 559
УСок започва да набира популярност още от 2019г. насам от сериала който гледам в момента. Не беше коментиран в темата, докато не го обявих за най-новия ми любимец, което съвпадна с излъчването на Бегача и доведе до колективното му гледане и обсъждане, поради което изглежда че има само един популярен проект, което не е точно така. Но пък това е първият му сериал в който изпълнява водещата главна роля и затова той е звездата. Обаче не е като да е бил незабелязан, неизвестен и да се е появил от нищото както се случва при Ча първи. УСок има 6 също главни роли преди ролята му на СонДже, в които е високо оценена актьорската му игра.

# 560
Ча е на гала-вечеря организирана от Chaumet

Интервю с Бегачите

Рори, не че У Сок е бил съвсем неизвестен, но е бил един от многото. Покрай ролята му в Нам Сун се заговори малко повече за него, а Бегачът го изстреля на върха. Ако изключим такива като Йогито, КимЮ, Сънг Хо, които са на екран от бебета кажи-речи и всички ги знаят, както и такива като Ча, Елчето, Джуно, идващи със славата си от групите, в които участват, повечето топ-звезди си имат роля, която ги е направила такива. Просто за някои това се е случило по-рано в кариерата им, а други е трябвало да изиграят доста други роли преди това да се случи.
И Минчо има 5-6 сериала преди БОФ, но точно ролята на Джун Пьо го направи известен.

# 561
  • Варненска клюкарка
Рори, аз следя не реакциите в темата, а тези на корейците, които се питат къде е бил този човек до сега. С други думи масовия кореец казва, че където и да е играл, чак сега го вижда, може да са го гледали, но не им е бил достатъчно атрактивен за отразяване. В момента започват да откриват другите проекти в които е играл, т.е. тепърва ще го откриват като актьор, даже в мрежата доста се повдигна интереса към Силната девойка втори сезон. Тепърва взеха да го нареждат и в новите фенски класации. Дори и ти не си го забелязала в сериала с Бо както сама каза наскоро, а това му е едната полуглавна роля, какво отава за епизодичните. Споменах дръпването на инстаграма му. Старите снимки които е публикувал там преди Бегача са с по няколкостотин преглеждания, т.е. нисък интерес към персоната му. Интересът и към стари и към нови е избухнал наскоро,  сега е много голям  новите са с по около 3 милиона, разликата е съществена, вероятно е дръпнал с няколко милиона нови последни за 3 месеца. Сравнявам с ИГ на колежката му, която е с 5.5 и има и предишни популярни роли, но както коментирах, при жените с изключение на няколко видни дами, интереса не расте толкова стръмно като при мъжете, вероятно УСок е бил с доста по-малко прегледа от нейния ИГ, а сега е с двойно повече спрямо нейния. Дано успее да задържи интереса.
Вчера в кратките видеа видях по-голямата му сестра, много красива жена, приличат си в устните, има и трапчинки, но хайде, те ако дори само единият родител ги има се наследяват... Останах с впечатление че също е популярна с нещо, но не съм сигурна, че с тези бутони дето ми покриват половината централна част на екрана в Шортс, много неща не мога да прочета. Коментираха че са много сплотено семейство. Толкова красива им се видя на някои, че не на шега питаха в коментарите дали е сигурно че му е сестра, а не нещо друго примерно.

Профче, като една видна почитателка на еднорозите, направо бих казала че закъсняваш за Кингленд Joy С изключение на Рори, в тази тема всички сме го гледали. Много усмихнати главни, лоши няма да те натоварват, с изключение на 1-2 шефки, ама те ще си го получат по заслуги и ще е забавно. Най лошото са само обичайните човешки спорове и желание за налагане на волята. Преди време писах че главната от Бегача ми е като кръстоска от Юна в Кингленд и Мун Га Йонг от ИК, носи добро настроение и смях, а за доброто екранно взаимодействие между главните вече съм писала много пъти, преди новите любимци най-много се радвах на тях с Джуно. А той наистина си заслужава да се види с костюм, наистина отстъва само с половин точка на Пако от визията му в Секретарката, ама то е заради 5-те му сантиметра разлика в ръстта от Пако. Впрочем след този сериал освен че стана глобален посланник на Пиаже, е лице и на мъжка мода, явно и рекламодателите са останали впечатлени как разхожда костюмите

Аз много харесах хубавия Ча в костюма от Венеция и за пръв път го наредих при любимците в костюми. Много елегантно стои това високо закопчаване. За широките рамене, мисля че си е от Ча, доста е наедрял в последните месеци в тази си част, направо е станал огромен. Мащаба му спрямо една от стилистките му 3 дни преди да излети за Латинска Америка.

2в1  гледам зад гърба му реакцията на жените, а в мрежата вадят и още, пък той на такива събития в лице все изглежда като гърмян Joy

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 12:34 от Беллора

# 562
Проф, няма да сгрешиш с Кингленд. Само еднорози да искаш...

Бел, едното ти шортче (онова за финална сцена, която ги е шокирала въпреки, че предварително са наясно със сюжета) е точно от това интервю, което е сложила и 2в1 🙃

Абе за тези моменти зад кадър където са си те самите и продължават да се гушкат и занасят не знам какво обясняват на половинките си. Аз да съм ще ревнувам 😂

За спойлера в предишния ми пост - вярно там Ча I-ви е в най-добрата си форма (2¾) hahaha

В Телеграм гледам Вятър през зимата /That Winter, the Wind Blows/ със Сонг Хье Кьо. Гледам е силно казано, понеже още не съм стигнала доникъде.От списъка, който ми предложи 2в1 миналата вечер поразцъках тук-там и си набелязах него.

# 563
  • Русе
Субтитрите за Лунна светлина са на Мечтателите. Не знам обаче дали са го качили в техния канал.
Проверих и 3-те групи преводачи кадър по кадър - няма го. Даже и с дублаж. Може и да се лъжа, но май беше превод на Мария Ловетос.
А на мен сакото на Ча ми напомня китайска униформа , ама аз не съм компетентна и харесвам спортно-неглижиран стил за мъже.

# 564
Марги, в сериала, който сега следя понеже момчетата от брачната агенция ги наричат цветната команда всяка серия носи име на цвете и дават и значението на цветето. Серията, която сега започвам се казва Маргаритка и се оказа, че значението на маргаритката е тайна любов поне в превода на рускините.
В ОС маргаритките се появиха на сватбата, която не беше тайна и си мисля, че също са символизирали нещо, но очевидно там значението не е тайна любов. Стана ми интересно за нас българите какво е значението на цветето. Ти интересувала ли и се за значението на това цвете? 

Уинона, тази преводачка наскоро я споменахме, че е от екипа на мечтателите. Но и каталозите на трите екипа преди време бяха по-пълни, а сега са с по-малко заглавия. Да се надяваме да е временно.

Белл, аз УСок го открих за себе си като любимец преди да гледам Бегача, без значение че в Спомени от младостта не съм го оценила достатъчно, защото гледах този сериал като част от филмографията на тогавашното ми откритие Бо. И загледах Бегача именно заради участието на УСок. Не съм го открила там.

# 565
Марги, ти малко тематично с Вятър през зимата Simple Smile. Сонг Хье Гьо също е лице на Chaumet. Преди няколко месеца с Ча бяха заедно в Сингапур пак на някакво събитие на марката.

А, във Вятъра, ще се запознаеш с още един от "сърцеразбивачите" Чо Ин Сонг, ако вече не си го гледала. Уин наскоро го гледа в сериала, който пък издигна него и Джи Соп на върха.

Уин, аз гледам сайта на Мечтателите - тук. Те са го превели, а кой и къде го е качвал е друг въпрос.

# 566

А, във Вятъра, ще се запознаеш с още един от "сърцеразбивачите" Чо Ин Сонг, ако вече не си го гледала. Уин наскоро го гледа в сериала, който пък издигна него и Джи Соп на върха.

Чо Ин Сонг предполагам е главния. Не съм го гледала досега. Я, кажи, защо сърцеразбивач - заради ролите му в сериали или му се носи такава слава в реала 🤪

Рори, от прочетеното за маргаритката най-общо съм възприела, че е символ на чистотата, невинността, любовта, както и новото начало. Свързват с нея понякога и противоречивостта - навярно заради гадаенето по листенца "обича ме, не ме обича".🙃  В Тайната градина главния къса и си гадае "проклина ме, не ме проклина, прави го, не го прави ", в турски сериал беше"да си тръгна, да остана". Та, досега си мислех, че различните народи придават сходно значение на цветето.

Не съм ви показвала тазгодишната реколта -
Скрит текст:
Учудващо тези цъфнаха сега,

а в моята градинка още се чудят.

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 19:16 от Margarita N.

# 567
Марги, да, Чо Ин Сонг е главният. А "сърцеразбивач", защото е "разбил сърцата на много девойки, каки, лели, стринки и баби, които въздишат по него, гледайки сериалите и филмите му Joy. Пък и още се назландисва и стои в групата на ергените Mr. Green.

И от мен едни цветенца от градината ни....
Скрит текст:
но върху торта

Няма повод. Просто тряваше да оползотворя едни череши.

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 16:36 от 2в1

# 568
Току - що романтичното целуване в к-сериалите се превърна в още по-голяма загадка за мен.
В един и същи сериал героят на УСок целуна няколко пъти любимата си как си трябва, а главните, които също са пълнолетни си допряха лицата в областта на ъгълчетата на устните и кадъра замря.

Виждала съм една и съща двойка актьори в съвременен сериал да се целуват по единия начин, а в костюмен сериал да се целуват по другия начин и така отхвърлих като обяснение личността на актьорите и реших, че какви ще са целувките в сериала зависи от режисьора и евентуално часа на излъчване т.е. аудиторията, която евентуално ще гледа сериала. Но когато в един и същ сериал има и от двата вида целувки не ми идва наум никакво логично, разумно и приемливо обяснение защо през 2019г. има актьори които маркират целувка, но не се целуват. Дори в  сериали/филми с непълнолетни актьори целувките са истински.

В Самонадеяният принца какви са целувките на главните?

Иначе сериалът много ми харесва. Актьорът в ролята на краля добре се справя и с малки промени в изражението на лицето успява да покаже различни емоции и да ме кара да му съчувствам за това че за него няма да има хепи енд. Както се пее в една песен на Ала Пугачова кралете могат всичко, но нито един крал не се е оженил по любов.
Всъщност и момчето с бебешкото лице се справя чудесно с ролята си. И четиримата хем са красиви, хем изразителни всеки по свой начин и е истинско удоволствие да ги гледам заедно и поотделно. Любимата на героя на УСок има лош нрав, но някак е симпатична въпреки това и двамата ми харесват като двойка.

Марги, маргаритките на детската площадка и в твоята градина по едно и също време ли ги засади?

Много хитро. Украса на торта с живи цветя. 2 в 1, повод ли имаш за създаването на тази красива домашна торта?

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 18:25 от Рори72

# 569
  • Варненска клюкарка
Марги страхотни маргаритки, 2в1  тортата ти е цяла романтика Heart

Рори, прииска ми се да видя това което наричаш "както си трябвало". Аз 2 вида целуване виждам и в Бегача. В 8ма серия е едно, а нататък все едно я клъвваше набързо, но си го обяснявам със смущението му след като в мрежите са разглеждали момента от 8ма под лупа, вдигнал се голям шум и му било неудобно от семейсдтвото му. Зад кадър във виенското колело първо издание, не помня серията, май 12 се разприказваха, колежката му вика Оппа защо си мърдаш главата, а той ти защо мърдаш с устни Joy Имаше и друг момент как зад кадър и прошепва нещо, поглежда я в очите и леко кимва, а после следва клъвването в сцената като уловиха цветчето, т.е. в голяма степен самите актьори се разбират как ще се случват тези моменти, но последната дума е на режисьора. Докато репетираха за 8ма режисьора ги гледаше и на екрана на своя монитор и на живо като променяше ъгъла си на гледка, а тези се раздаваха през това време Joy В последна серия пък Бьон У Сок почти скриваше с палец момента и снимаха зад рамото му, после пък в апартамента преди сцената в леглото  направи нещо и се захлюпи на рамото на колежката си засрамен, явно излезе извън уговорката, слагала съм видеото Joy В последните кадри пък на последна серия, под нацъфтялото  дърво, зад кадър се целуват, но я завъртя с гръб към камерата която снимаше а после се посмяха.
Бинчо и Сончето пък например в ЛПВТ имаха толкова умрели целувки, пък него съм го виждала доста да се раздава, но там може да е и в стил дай да не им даваме още поводи да ни разнасят по медиите, което се покрива според мен с кълването на Бьон У сок след 8ма ....

Рори виж как са подредили тук ролите му, обаче има още едно заглавие от 2024 пише Soulmate
https://www.youtube.com/shorts/fDq5FNoTNLE

От Харпърс Базар
https://www.youtube.com/shorts/Xc9TEf2h_YM

Общи условия

Активация на акаунт