АС и други романтични К-драми - тема 9

• 15 641
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
За мен много сладка е любовната история в текущия по сторито Фея на щангите. И 13ия ни принц и щангистката си имат много хубава химия, но няма прегръдки, целувки, гушкане в леглото както в Бегача. Те са студенти в спортна академия и живеят в общежитие и дават как се развиват отношенията им от неприязън до любов. Има си романтика, но като за 20 годишни корейци.

# 541
2в1, от твоя списък съм гледала само Потомците и Усещане за жена. Сега си набелязах Вятър през зимата със Сонг Хье Кьо. С хепиенд ли е, да знам какво да очаквам...

Висенето и крещенето по летища, пред хотели и други обществени места е луда работа в най-лошия смисъл на думата.

Чак и пред тоалетни висят, лудост е 😂

https://youtube.com/shorts/XntlDXAFAoQ?si=Gj294iNm0ET53KQK

# 542
  • Варненска клюкарка
Е Рори, аз затова писах че синът ми гледа друг тип корейски сериали, но тях пък аз не бих ги гледала.
Когато споменах предимно женската аудитория, имах предвид на романтичните сериали, какъвто е и Бегача. Има статистики по възраст, работещи, учащи и прочие кой какво гледа, преобладават жените. О повярвай ми, отлично знаят защо са се вдигнали до летището, сигурно на 80 км от Сеул, изгубили са часове, не са отишли на работа или лекции от желание да го видят точно него, не мисля че същата тълпа ходят на всяко заминаване на популярна личност. Толкова му се радваха, убедена съм, че тези които бяха на първа линия,  дълго ще помнят че ги е лъхнала някоя молекула от парфюма му, а някои дори ще отидат да си го купят за да си го миришат всеки ден и това ще ги направи щастливи🤪  Веднага мога да ти дам пример с позната съфорумка желаеща да купи парфюм на Ермес, само защото Ча първи беше казал че му е любим. Но ароматите на марката са скъпи и само ходеше да ги мирише в някакъв мол. Че има луди за връзване -има😂 Всеки има някаква причина да е там, независимо дали другите хора го разбират, не може да се обобщават всички присъстащи там. За тези отишли на летището си е важно  да видят на живо Бьон У Сок. Ако  стане чудо и БТС кацнат в София и Профа отиде да ги види, луда ли ще е? Но хайде, те правят огромни концерти, а до въпросния момент УСок не е правил фен срещи, само интервюта по студиа, къде другаде да го видят отблизо?  Нямаше толкова желаещи за изпращането на ХеЮн, тя им е важна в контекста на партньорството и с УСок, но той им е важен като самостоятелен обект. Добре че в Индонезия много и се зарадваха, но те винаги много се радват на селебрита, а и тя ще снима фотосесия на Бали, друг повод да и се радват, защото вероятно ще я видят хиляди хора на фона на красивата им родина.
Видях голяма тълпа около Ким Джи Уон дни след финала на Кралицата на сълзите, охраната и в чудо се видя, почти я пренесоха до черния ван, който я чакаше и буквално я натикаха вътре. Не ми остана време обаче да разбера в Корея ли беше това меле, или другаде, че същия ден разцъках Бегача и отиде.

Марги, а аз се канех да ти предложа Момичето от 20ти век, да видим ще почувстваш ли нещо там, ама като те прочетох и горе- долу познавайки вкуса ти, по добре не. Още няма опасност скоро да го видиш с друга, утре да подпише за нов сериал, ще се появи сигурно най рано в началото на другата година.

Рори, запомнила съм само как 13ти я наричаше "Дунде"😆 Май и той беше плувец.

# 543
Бях се насочила към Момичето от 20-ти век преди седмици и си останах с намеренията, сега пък толкова скоро след Бегача отказвам да го гледам с друга колежка. Не се чувствам готова🤣 Може би на по-късен етап.
Бел, бих казала, че доста добре познаваш вкуса ми щом малко след като ти самата подхвана Бегача го препоръча и на мен. Химията между главните, свежия хумор , музиката, паралелите, все неща като за мен... Знаеш предполагам и че като съм прясно филмирана съм по-обрана, езика ми се развързва впоследствие и си казвам колко ми е харесало. Под всички шортчета, които носиш ми идва да редя сърца. Винаги ми създават настроение. А тези двамата по някакъв странен начин ми напомнят за онази позабравена наша тиха лудост - не за друго ами девойката се губи в обятията на любимия си. 😍

# 544
  • Русе
2в1, от последния ти списък с предложения, съм гледала 5 ( 1,8, 12,13 и 18) и щом съм ги запомнила, значи са ми харесали. Simple Smile Кога ще наваксам с другите, че и с новите текущи...? Flushed
Сега съм захапала "Ловци на роби" с Чан Хьок ( пак твое предложение) и "Лекар на затвора" с Намгун Мин ( тук са убийствените комбинации и конспирации). И двата ми харесват много засега!

https://www.facebook.com/reel/1704993010237054

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 09:43 от winona

# 545
  • Варненска клюкарка
Профче гледай каква красота Джимин и Ча, страхотна прегръдка. Знам че днес е РД на БТС и ще ти е много, много  лилаво Heart Да са живи и здрави всички от групата. Все се каня да те питам в казармата ясно че се поддържат по стандартнтата програма за армията, но те не са обикновени хора и ако не танцуват ще загубят част от уменията си, как е уредено това при членовете на БТС, които отбиват военната си служба?
https://www.youtube.com/shorts/RxjBCELDiOY

Ох тоя Ча нещо му падна от тортичката, взе си го и облиза пръсти, а над главата му продължават да разменят торти...Joy
https://www.youtube.com/shorts/zDVgMCxAEK0

Марги, аз не разбрах, до тоалетната ли го придружават Бьн У Сок? Много рязко влиза в първа лига и тепърва ще му се случват странни неща  Joy

Обиколките му из Азия продължават, летище след летище...
https://www.youtube.com/shorts/SxIfDo8En00
https://www.youtube.com/shorts/r4M_WchhtOQ

нещо като подранил петък
https://www.youtube.com/shorts/dWHppbewbRQ

Марги ето това за което съм ти казвала, колежката му подава цветче с думите оппа пожелай си нещо , а той пляска с нейните ръце
https://www.youtube.com/shorts/VLMJF7lwGtc

На фотосесията за Харпърс Базар е целият в Картие, само че при пренасянето загубих линка, още не съм разбрала дали е просто за списанието или ще има и продължение.
Доста линкове станаха, но в Шортс се отварят направо, без допълнително разцъкване тук там, а аз ги ползвам и като пътечки, или както им казва Профа, кукички за видеата в ЮТ

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 09:59 от Беллора

# 546
В този сериал актьорът от Самонадеяният принц много ми харесва. Значи там проблемът е бил в самия сериал и/или девойката. Но заради ролята му в Брачна агенция Чосон когато повторят по сторито Самонадеяният принц ще му дам втори шанс.

Белл, в последното видео в поста ти УСок потърка гърба на ХеЮн по същия начин както на актрисата от Силната 2, но нея я гушна, а ХеЮн е в движение в този момент. Явно си има такива маниери на грижовно, мило и нежно отношение към колежките. Чак ми стана любопитно с всички ли се е държал така на сета и по някое време ще потърся видеа зад кадър от всички сериали и филми в които е в главна или почти главна роля.

В ЮК военната служба вече 18 месеца ли е? Излезе ми новина, че едно от момчетата от БТС вчера е излязло от казармата след 18 месеца и влязло в казармата през м.12.22г. т.е. не е печатна, техническа или друг вид грешка в статията.

# 547
Марги, финалът на Вятърът през зимата е спорен. Писах миналия ден за него, че е както ти решиш да го възприемеш. Дали ще сложиш розовите очила или ще заложиш на черните Wink. Аз заложих на първите.

Уин, Ловци на роби е много добър и е от сериалите, които се харесват и на мъжете.

ММ е гледал някой и друг корейски сериал. Ако се завърти около мен докато гледам нещо и историята го хване продължава да гледа. Но, той е от мъжете, на които не им пречи да гледат романтичен или семеен филм.

Рори, и аз харесвам Ким Мин Дже. Сега е в казармата, но се надявам като излезе да решат да снимат още един сезон на Романтичния доктор и да го видя отново в ролята на медицинския брат Пак.

# 548
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Профа днес е на друга планета ... лилава. Joy

Белл, чисто организационно няма да се втурна на летище София, дори и да кацат БТС, защото няма да успея никой да навия да дойде с мен. А при такива събития не е добре човек да ходи сам. Освен това имам тежки спомени как преди мноооого години едва не бях смачкана пред стадион Васил Левски в борба за купуване билети за мач. М--не, мерси! Години по-късно се случи инцидентът в дискотека Индиго, а преди две години и стотици загинаха в онази къса уличка в Сеул. Знам какво е усещането да се задушаваш и да не можеш да се измъкнеш. Видя ли струпана неорганизирана тълпа, бягам надалеч.

Рори, казармата в Корея е различен брой месеци според вида на войската. Най-кратката е 18 месеца. Да, Джин от БТС вчера излезе от казармата. Останалите шестима ги бяха пуснали в отпуска за да дойдат да го посрещнат. В нета е пълно със снимки и видеа, тъй като излизането му бе отразявано онлайн от няколко канала и от още стотици журналисти и обикновени зяпачи.

Марги, много от предложените ти от 2в1 сериали ги има преведени в каналите на преводачите в Плейтюб. Аз също в момента съм в чуденка какво да почна да гледам, но имам още време да помисля. Така или иначе три дни от събота до понеделник ще съм "на Симеон баба му", та няма да имам нито време за сериали, нито компютър, че малкият го окупира да гледа детски клипчета.

# 549
  • Варненска клюкарка
Проф и аз съм те питала нещо в предното мнение, по точно за поддържането на формата им в армията.

Марги то е неизбежно да се сетим за това. Но този умирам да го гледам и как бяга, плува и т.н., пък на Ча първи бягането му беше много смешно с тези къси бутове. А като срещам рускини в Шортс и те са се наели как малките момичета добре завъртат главите на големите момчета.

Рори, да потупва я по гърба но е някак различно, аз назад носих кадри с нея, също и как я бута на едно въже с натиск в рамене и гръдна кост, а тя всеки път викаше сякаш я заболяваше, после я пресрещаше доста внимателно. А последната колежка и я размачква яко, разтрива я по рамене, тил, гръб, та чак на едно място се наложи тя да му посочи камерата че работи, а той се паникьоса, запазила съм кадрите но не и видеото

субтитрите на първото в превод
"малко подозрително, защото когато разбраха, че са уловени от камера, той изведнъж се паникьоса" Питат и какво всъщност прави...

Впрочем тя отново скрива микрофона си, макар че се смеят, малко са смутени там...

Тук я е гушнал под якето си, пак разтриване а топлината идва направо от неговото тяло, щото има и кадри как я топли с чашата си с тола напитка увита в кърпа...

Но да, коментират че е голям джентълмен. Никъде обаче с други колежки няма хващане на бедрото и от вътрешната страна и то доста на високо, както е при ХеЮн не го видях да оглежда отзад друга, и сълзи след целувка  и други такива не видях, но то винаги има първи път за всичко Joy  Не знам ако си има някоя как и обяснява такива реакции и действия. Играта си е игра в сериала - режисирана, с дубли и т.н. но често зад кадър подобно на Биг брадър забравят че камерата може да снима и там са си вече човешките им реакции.

За сълзите, тук коментират че са по време на целувката, първо помага на нея, а после и той заплаква.Това са кадри от корейските блогъри, с превод на английски, т.е. това което самите корейци намират за впечатляващо. На едното  интервю той коментира че колежката така му действа - и го разсмива и го разплаква, т.е. вижда се че му влияе доста силно.

Пеещ
https://www.youtube.com/shorts/KO4a2GVprmc

Пак сълзи, не е много на добре тая чувствителност ама...
https://www.youtube.com/shorts/zEex-ZT_QIw

Винаги много се смея на момента когато тя го вдига на гръб, но всеки път пропускат да сложат следващите кадри как тя пухти и се огъва подпряна на една маса, а той се смее Joy
https://www.youtube.com/shorts/H-fxfry2PWA

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 14:24 от Беллора

# 550
  • пак на Рив Гош
Сега е в казармата, но се надявам като излезе да решат да снимат още един сезон на Романтичния доктор и да го видя отново в ролята на медицинския брат Пак.
2в1, от твоите уста - направо в продуцентските уши Joy
И аз на това се надявам, както и да ни върнат доктор До Ин Бом (след като ни върнаха доктор Канг Донг Джу в третия Heart Eyes)
Бройте ме също към феновете на Ким Мин Дже.

Моят мъж да е гледал 2-3 корейски сериала, не повече. За моите сериали ме бъзика от време на време, аз му отвръщам като му кажа глезено "оппааа" и му направя сърчица с пръсти Joy Joy Joy

Профи, дори и един полукулинарен профил, който следя, отрази излизането на Джин от казармата Joy - какво е било вчера около HYBE
https://www.instagram.com/reel/C8EnSQ8PVih/?igsh=MXdldW83cmVjdmlmcQ==

Белл, за момчетата от БТС  и поддържането на формата им не знам, Профи със сигурност знае повече от мен, но някои от актьорите, които следя, са казвали, че в казармата са качили килограми. Дали е от намалението на редовната им физическа подготовка, или липсата на строга диета, не мога да твърдя, но е имало някакво отражение върху формата им. Даже Суки беше позагладил бузки след като излезе от казармата.
По въпроса за продължителността на военната служба - във ВВС май е с 3 месеца по-дълга. Някъде бях чела (интервю?) с "моя" Ю Йон Сок, който казва, че е навремето е поискал да служи във ВВС, въпреки допълнителните 3 месеца, защото поделението било до града, където живеела тогавашната му приятелка. Само че, докато той бил в казармата, тя го напуснала.

# 551
  • Русе
Не знам кого да питам, затова го правя към всички тук:
Линка на "Love in the Moonlight (Лунна светлина)" от стр.1 в Плейтуб дава, че няма такова име. Anguished Някой намира ли го с бг-превод?
............
Роци, брой ме и мен за мед.брат Пак! Simple Smile Ама за службата на Ким Мин Дже нищо не казаха 2 години..."Нашият" Ю зарязан от приятелката си? Тя е за освидетелстване + Очен лекар! Надявам се да си е намерил нещо по-свястно.

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 21:14 от winona

# 552
Сериалчето за чосонските сватовници е много приятно и ми харесва по всички направления - история, герои, каст, но някак все по-тъжно ми става за краля.
Отвлякоха го от сватбата му и го хвърлиха сред "крокодилите" в двореца без да го питат иска ли да бъде крал, но и без т.н. му баща изобщо да си е направил труда някак да го подготви, че живота му може да се промени при определени обстоятелства и да го научи как да оцелее ако това се случи.
После отпратиха единствения му близък човек в двореца и вероятно ще го убият, а през това време любимата му вече се задява с друг, макар че уж го обича и тъгува за него. И кралят остана съвсем сам в толкова чужд за него свят абсолютно неподготвен за тази роля. Дори главният сватовник с който успя да се види и на който се доверява се отнесе някак сурово и грубо с него, защото всъщност знае че междувременно нещо се случва между него и любимата на краля, макар и не нарочно.
Пратиха на краля евнух шпионин и придворна, която може би също е шпионка. Той е вечно тъжен и някак вниманието ми се фокусира на неговата злощастна съдба. Да, главният тук много ми харесва и е ясно че ще получи девойката и своя хепиенд дори много преди финала, но кралят излъчва толкова много мъка, чесе вълнувам сякаш повече от неговата съдба и затова моля кажете ще има ли щастлив край и за него.

Уинона, вчера преглеждах каталозите на преводачите в плейтуб и не си спомням да срещнах този сериал. Ако го има ще е с различно заглавие. Но аз предполагам, че като свършат с повторките, които в момента вървят по сторите в единия часови пояс ще повторят именно него.

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 17:58 от Рори72

# 553
  • пак на Рив Гош
Уин, мисля, че службата на Ким Мин Дже ще е 18 месеца (докъм май догодина).
За Ю, единствено съм виждала да го спрягат с Ким Джи Уон (от "Кралицата на сълзите "), при това на два пъти, през 2-3 години. Непотвърдено от агенциите и на двамата.
А пък в друго интервю (или риалити-предаване, не помня точно) беше разказвал, че в гимназията си паднал по нуна от горния клас, та се строил с букет цветя да й признава чувства, а тя го отрязала. Не му върви на момчето Grinning

Рори, ако не ме лъже паметта, и Кралят имаше хубав край.

# 554
Марги, финалът на Вятърът през зимата е спорен. Писах миналия ден за него, че е както ти решиш да го възприемеш. Дали ще сложиш розовите очила или ще заложиш на черните Wink. Аз заложих на първите.

2в1, точно тази част от изказването ти я запомних, но не и за кой сериал се отнася.
Ще видим аз как ще го почувствам.😎

Проф, вярно, в Плейтюб доста сериали качиха. Вечер обаче така насича, че ако не заспя минавам на Телеграм...
Като спомена, че внучето ти окупира компютъра ме подсети, че до миналата година и племенницата ми беше същата... И сега не се е отказала от детските филмчета, но дали са ѝ поомръзнали или защото вече прекарваме по-малко време заедно, не просто не се сеща за тях ами и на мен не ми дава да си погледна телефона, не позволява нищо да ме разсейва 🤣 Иска да играем, има да ми разказва, често се сърди... Имат бебче - радва се, опитва се да помага, после ревнува и така. 😂

Уин, освен Лунна светлина сега забелязах, че има и други липсващи от списъка ни на 1 стр. В Плейтюб са изтрити една част от сериалите, които са с дублаж. Не съм проверила тези със субките.

Бел, ама са прави рускините за малките момичета завъртащи главите на големите момчета hahaha У Сок не го знам към всяка колежка ли е така грижовен, но тази последната я гледа по особен начин.
За бягането на Ча първи съм съгласна, но знаеш имам едно любимо като прескачаше стъпалата и докато гледах Сон Дже в 8 еп. се сетих точно за него.  Идеята е съвсем различна, но все пак... Единия хуква да търси любимата, а другият просто я последва. Еднакво готини са обаче
Скрит текст:

И понеже тихата лудост напомни за себе си да онагледя още малко😆

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 22:46 от Margarita N.

Общи условия

Активация на акаунт