АС и други романтични К-драми - тема 9

• 15 060
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
А, може и аз да греша. Просто така си обяснявам уеб сериала.

Попаднах на заглавие от т.н. исторически сериали в което Йонгито сигурно се вясва за 5 мин., но е с участието на Минка и любимеца ми от Кучето и вълка и Болничния плейлист. За него някой нещо може ли да каже?

# 691
Уин, най-простичко уеб сериалите са предназначени за излъчване само в мрежата, а не в телевизионните канали.
НФ, Дисни+, НВО са просто платени платформи. Това, че сериал се излъчва там не значи, че е уеб.

Рори, Giant има превод на бългрски, но май е качен само в телеграм за момента. Тук и тук на руски.
Мисля, че ще ти хареса. Доста епизоди са, но обхващат голям период от време.
Кръг/Circle: Two Connected Worlds се води научно-фнтастичен. Аз не съм привърженик на този жанр, но сериалът ми хареса, а и фантстиката беше доста обрана и по-скоро историята си беше крими. Ако решиш да го гледаш обаче, първо изгледай спешъла, който излезе преди самият сериал (не знам дали е преведен на бг за това го давам на руски). В него обясняват някои неща, които иначе са доста объркващи особено в първи епизод. Ще си копирам мнението от едно време
Скрит текст:
Първата серия ми беше толкова объркваща, че спрях по едно време и изгледах спешъла. Такова разделяне на епизод не бях срещала до сега. Това ме и обърка в началото. Имах чувството, че гледам два различни филма снимани от различни режисьор и сценарист. Първият загадъчен, мистериозен, леко крийпи, но увлекателен. Вторият започна като треторазряден екшън, озвучен с музиката от "Добрият, лошият и злият" и "Фантомът от операта". Нови герои, нови лица и нищо общо с първия, освен един полицай. Тук дойде моментът с включването на спешъла, от който разбрах, че нарочно е снимано по този начин. След това, а и след втория епизод нещата се навързаха и стана интересно.
А защо е заснето така.... смятат го за новаторско, защото точно такъв тип драма, смесица от научна фантастика, извънземни и трилър, до сега не е имало по техните телевизии и естествено, за да е по-интересно. Показването на два паралелни свята, които привидно нямат нищо общо ще накара зрителите да се опитват да напаснат пъзела от загадки.
Potato Star 2013QR3 е 120 епизода. Не съм си го причинявяла, но и не е бил някакъв хит, за който да се говори.
Вампирският Orange Marmalade започна добре, но после позагуби инерция. В началото действието се развива в настоящето, а после се прехвърлят в Чосонската ера. Отсрами се Йогито със скиншипа и цуни-гуни моментите още в първите епизоди Wink.
Jackpot не е лош, но можеше да е по-малко епизоди. Йогито и Гън Сок бяха страхотни, да не споменавам и по-възрастния каст. Жалко, че зациклиха в хващането на лошия, който все се измъкваше и в един момент стана досадно. За сметка на това почти не обърнаха внимание на дамите и взимоотношенията на двамата главни с една от тях като в крайна сметка те загубиха смисъл за историята.
The Crowned Clown е драма-римейк на филма Маскарад. Историята и на двата е интерпретация на приказката за Принцът и Просякът.
В Princess Ja Myung Go Йогито играе тинейджърските години на главния. Сериалът имаше злата участ да се излъчва по едно и също време с два хитови сериала - Queen Seondeok и Queen of Housewives и не успя да се пребори с тях за рейтингите. Води се като продължение на историята от Чумонг и Кралството на ветровете, та е хубаво да се изгледат първо те, но не е задължително.
В Warrior Baek Dong Soo пак играе детските години на един от главните, но те продължаваха нещо от порядъка на 6-7 епизода, ако не се лъжа.

Руди, не е на нивото на Mr. Sunshine, но носи подобен заряд - Inspiring Generation.

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 18:58 от 2в1

# 692
  • Варненска клюкарка
Рудуду, Цвете на злато наистина е тежък, но с хубав финал. А главната актриса е страхотна.
Това дето Сунг Хун е натиснал колежката си под водата звучи много забавно, ама представям си какъв ужас е преживяла актрисата. От гласа му обаче бие ток🤪
Уин то дори ясна граница между моделството и актьорството в ЮК няма, оказва се и че повечето пеят доста добре, имаме съвсем свеж пример - модел, актьор и оказва се доста добър певец  (аз не мога да се спра с ОСТ на Бегача, а цели 5 песни са в изпълнение на Бьон У Сок). Младостта и красотата в ЮК са стока - в сериалите едно от най важните неща е красотата, тя отваря път на нови и нови красавци и движи друга индустрия - козметичната. ЮК е  страната с най висок процент разкрасителни хирургични операции сред обикнавеното население.

# 693
  • пустинен пъпеш
Хареса ми резюмето на ,,Inspiring Generation"(2014),препоръчан ми от 2в1,а и действието се развива в предпочитана за гледане от мен епоха,та ще го изгледам,а след него може да пробвам и с Цвете на злото.Мисля да погледна  и пожъналия такъв всеобщ и всесветски фурор,,Lovely Runner""(2024).

# 694
  • пак на Рив Гош
Нали съм Роца Подробната, да допълня за уеб-сериалите - първоначално идват от Ютуб и се състоят от поредица кратки серии (5-10-15 минути), предназначени да се излъчват само там. После се разпростират и по другите платформи за видео споделяне, но Ютуб остава един от основните канали. Не са само корейски/китайски, има от всякакви националности.
Скрит текст:
Един от любимите ми уеб-сериали е "Дневниците на Лизи Бенет", съвременен прочит на "Гордост и предразсъдъци" под формата на влог.

# 695
Уин, щом си загледала Моят таен романс се надявам да споделиш впечатления. Еднорози обичам, но специално този сериал ме остави със смесени чувства...

Рудуду, един глас и от мен за Цвете на злото - много хубав сериал, държи те под напрежение през цялото време.
А като каза разтърсваща драма в съзнанието ми първо изникна Uncontrollably Fond със Сузи и Ким У Бин. Плаках почти през цялото време, но предупреждавам, че ГГероиня е  дразнеща.🤪

Бел, същата съм и аз - не мога да се спра с ОСТ на Бегача, преди това пък с този от Кралица на сълзите 😂

# 696
  • Русе
Марги, размаза ме на филийка! Simple Smile Песента е абсолютно пасваща на сериала! Изненадата за мен е пеенето на 2-ри глас от Хун : 1-во - не очаквах този баритонов тембър ( от който настръхвам, разбира се) да пее в горен регистър, и 2-ро - тази поддръжка на  основния глас показва една доста добра музикалност.
В същност не очаквах, че двамата са певците на основната песен.
Не съм приключила сериала, но в основата си това е една банална историйка, поднесена по очарователен начин. Малко са корейските сериали, в които ГГ-ни се държат и постъпват по "западен образец". Свиквам им на глезения маниер, на детинското отношение и късното им съзряване ( май умишлено). Преставам да бъда и толкова изискваща?! Както казват Роци и 2в1, гледам нещо да ме разтовари, да ми е хубаво, според настроението избирам жанра.
Допълвам: В 8еп. в началото звучи мелодия, която е аналогична на "Аз съм момиче" на Бренди от музикалния вариант на "Пепеляшка". Ама как си крадат темите...?! Simple Smile

# 697
,,My Secret Romance"(2917) го гледах мин.год.,имаше доста смешен момент с едни подплънки за бюст.
..............................
,та дори и ,,My Dearest"(2023)
Joy аз се забавлявах и с подплънките и с ентусиазмът в началото на 1ви епизод и като реши че е станал татко......
"My Dearest" въпреки че ми дойде леко туткав , офф  Намгук и като злодей и като влюбен чук е супер. Скръндза като мен му даде 9  Nature Star2
 И от мен една биг-драма идея
 The Smile Has Left Your Eyes   https://youtu.be/XI44DZ2yx2E?si=HB6RDYIa7dlhW9a0

# 698
И аз така Уин, избирам според настроението... Питам как го усещаш Тайния романс понеже мен малко ме разочарова.😂 Главните сладки, тук-там забавни моменти, но недоразуменията ми дойдоха в повече и най-вече неговата нерешителност... Друго си е когато заяви, че каквото и да става няма да се откаже от любовта си.

Осъвременена приказка за Пепеляшка - вместо пантофка принцът запази подплънка 😆

Криси, тези дни си мислех, че не си се отбивала скоро да споделиш какво гледаш. 🙃

# 699
Joyтака се забих в този Д-р Слъмп , 10мин ми остават да го довърша. До последно се надявах„ че Пакито ще го накарат да играе нормално и си повтарях -споко , гледала си и Хуаранг и Костюмари , сега просто не са му дали сникърс. Гладен е и не е той.
Около 20 филма изгледах м/у сериите. Телеграм май двуседмичие на японското кино има , покрай неразбираемото уцелих и добри неща. Много ги пере драмата тези японци.  Пътем и вкусът от Шинка, оправях с Минка и Пю/Пьо не го знам как е правилно.
още малко драма
Скрит текст:
ей там отстрани на Корьо
sky of love https://mydramalist.com/66-sky-of-love
heavenly forest   https://mydramalist.com/136-heavenly-forest

# 700
За мен от Тайния романс само първите 1-2 серии стават за гледане. След това си е разочарование, но пък на някой друг може точно такава история да му се гледа Hands V.

О, Криси,
Скрит текст:
Koizora/Sky of Love любим филм с незабравим Харума Миура. За съжаление реши да напусне този свят без време smile3518.
Има и сериал по същата история.

Аз изгледах два сериала
High School Return of a Gangster и Crash. И двата ми харесаха.

# 701
  • Русе
https://www.facebook.com/100001777607648/videos/pcb.137477887320 … 1/852001836794712

Seo In Guk се завръща на сцената като певец на 19 юни. Актьорът е готов да издаде самостоятелен албум, озаглавен "Seo In Guk".
В очакване на завръщането си, той представи предварителната песен „너랑은 뭐든“, придружена от видеоклип

# 702
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Тъкмо снощи слушах това, без да знам кой е Seo In Guk

А днес вече имаме пуснато и това

Крисс, аз още не мога да се насиля да довърша Доктор Слъмп. А много харесвам Пакито.

# 703
Не знаех, че Гуки е певец.
Втората песен ми харесва.

Potato star как трябва да звучи преведено? Тези 120 серии едва ли са по 1 час дълги. Ако са по 20 или дори 30 мин. серията, сериалът ще е дълъг колкото Гиганта. Искам да проверя колко дълги са сериите  при рускините, но ми трябва заглавието преведено. От това което помня излиза нещо като Картофена звезда, което няма никакъв смисъл.

# 704
Рори, в дорамата можеш да търсиш и с английското заглавие. Излизат си сериалите - Potato Star 2013QR3. По 30 мин. са епизодите.
От английски Potato Star се превежда точно Картофена звезда Joy.

Гуки е първият победител в шоуто Superstar K. Започва с пеене и след това минава към актьорството. Продуцент на дебютната му песен е Банг Ши Хьок, който стои и зад успеха на BTS.

Общи условия

Активация на акаунт