АС и други романтични К-драми - тема 9

• 15 615
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
  • Русе
Ох, каква хубава тема сте захванали - целувките! Съвсем наскоро на друго място се възмущавах от целуване по брада или мустак, но не и докосване на самите устни. Никой зрител не "настоява" за истинска целувка, но да има някаква правдоподобност. Та...в китайските сериали виждам да си лягат с вълнените дрехи и ботуши, а после излиза, че точно тогава някой е забременял. Да се чудиш как са стигнали ( ? ) милиарда и без целувка?! Май корейците по-съвестно си гледат работата...Wink
2в1, не съм пробвала и затова питам : латинките ядливи ли са? Не се заяждам и не се шегувам - виждала съм някои да ядат живата украса, аз съм опитвала само рози.
Маргаритките ми напомниха една стара шега, за тълкуването на Любовта през вековете:
17 век - Ще я видя...няма да я видя...
18 век - Обича ме...не ме обича...
19 век - Ще я целуна...няма да я целуна...
20 век - Ще...( чук-чук)...няма да...
21  век- Мъж съм...жена съм... ( и каквото излезе)
Ако е стара шега, извинете!

# 571
В деня на излъчване на 1а серия на Бегача - 08.04. за последно са снимали. УСок лично го каза в шоуто на Хьори. Абсолютно няма връзка между реакциите на зрителите на целувката в 8а серия и показаната близост през студентските години. Сол беше преживяла и помнеше случилото се в 8а серия, но на СонДже всеки път му беше за пръв път. Чак в 16а серия и двамата разполагаха с пълен набор от спомени и съответно с еднакъв опит.
В Бегача целувките са си съвсем ОК и са различни, защото има три възрастови периода в който се целуват героите - ученици, студенти, зрели хора на 34г., когато главният както сам си каза е придобил опит от ролите си, които са преобладаващо романтични. Там романтиката на двамата е съвършено разписана и различна в различните моменти, с различна опитност и различно участие и от двете страни. Затова и ефекта беше като избухване на свръхнова.

Като довърша сериала и сложа клипчетата с остовете ще потърся и кис сцените. Двойките са две и определено има разлика. Освен ако са решили да е така, защото героят на УСок виси при кисенг да събира информация и в същото време събира и тълпи жени около и след себе си и се предполага някаква опитност и разкрепостеност спрямо останалите неопитни момчета. Но пък дали им е дошло на ум чак до толкова да се вторачват в такива детайли при положение, че акцентите са други, не върху визуализацията на изразяването на чувствата.

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 20:15 от Рори72

# 572
  • пустинен пъпеш
в сериала, който сега следя понеже момчетата от брачната агенция ги наричат цветната команда всяка серия носи име на цвете и дават и значението на цветето. Серията, която сега започвам се казва Маргаритка и се оказа, че значението на маргаритката е тайна любов поне в превода на рускините.
В ОС маргаритките се появиха на сватбата, която не беше тайна и си мисля, че също са символизирали нещо, но очевидно там значението не е тайна любов. Стана ми интересно за нас българите какво е значението на цветето. Ти интересувала ли и се за значението на това цвете?  

Из разказа ,,Последна радост" от Йовков тълкуванието на гг продавача на цветя Люцкан:,,Полски маргаритки. Сърдечна простота. Моята любов е чиста!"

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 20:17 от rududu

# 573
Рудуду, благодаря! В интерес на истината според показаното в серията би могло и така да се озаглави като превод на цветето - чиста или истинска любов или просто любов. Макар че тази любов всъщност е и тайна. Много интересно ми стана с цветята и значението им.

# 574
2в1, намерила си им място на цветенцата и черешите 😍

Рори, така е, причините да се целуват по определен начин могат да бъдат различни - времето на излъчване, възрастта на героите, по преценка на режисьора, предполагам  зависи отчасти и от актьорите. Но и на мен ми е малко странно когато сериалът е един и същ, а втората двойка се раздава повече от главната.
Скрит текст:
За маргаритките - тези на площадката ги засадих миналата пролет, а моите са си от около десет години. Но са многогодишни, не изискват почти никакви грижи, като прецъфтят ги режа и до следващата година са се размножили сами. Моите са на по-сенчесто място, затова не бързат да цъфтят навярно.

Рудуду, колко просто и ясно тълкувание 😊

# 575
За това, че възрастта на героите се отчита в сцените с прегръдките и целувките съмнение нямам. Обаче за герои на една възраст, в един сериал ми извади очите смотаната целувка на главните.

# 576
  • пустинен пъпеш
Йовков си е майстор на умението в малко думи да вложи богато нюансиран смисъл.Интересни са и  определенията за значението и на други видове цветя в посочения разказ.

# 577
  • Варненска клюкарка
Целуването между влюбени си е едно и също във всички възрасти, то не се учи а си е инстинкт и не му е нужен стаж а в случая главната само беше в тялото на 19 г. ГГ хубаво я целуна като беше пияна в някоя от първите сери, бяха на 19 Пестеливостта на главния в последна серия не се връзваше много с нетърпението му, а зад кадър добре личеше че не иска да го гледат така и я завърташе с гръб към камерата, т.е. тя се падаше пред лицето му и го закриваше. За мен там имаше някаква бариера, получила се след 8ма. но пак ми харесваха в тези сцени. Дадох и пример с Бинчови, там Сончето съвсем беше заспала в такива моменти, а зад кадър....
Уин, не съм забравила че имам да търся езнви видеа с целувки от к- сериали, тъкмо повод да видя и аз ще разпозная ли и други там, че когато ги гледах, стажа ми в К- сериалите беше много малък.

Бел, едното ти шортче (онова за финална сцена, която ги е шокирала въпреки, че предварително са наясно със сюжета) е точно от това интервю, което е сложила и 2в1 🙃

Абе за тези моменти зад кадър където са си те самите и продължават да се гушкат и занасят не знам какво обясняват на половинките си. Аз да съм ще ревнувам 😂
Част от гушкането на репетиция и докато не снимат дето е по- ефектно от това в серията
https://www.youtube.com/shorts/phEE0qDmZM0
https://www.youtube.com/shorts/plX1i9tJabU

Казват че единствено тя досега е успявала да го разтанцува
https://www.youtube.com/shorts/d_2y8ek4by8
https://www.youtube.com/shorts/ojY4CuFjJdo

Марги, аз толкова интервюта изгледах в т.ч. и едно радио интервю и това от 2в1  че забравих кое къде прочетох, за половината от информацията се сещам след време, като например че последната униформа на Усок от гимназията е същата като в сериала...

И аз не знам как се оправят тези които имат половинки, или изобщо не се оправят и отношенията им приключват, коментира се че миналата година Юна се е разделила с айдъла с който са били от много време, а сериите от Кингленд излизаха по 2 всяка седмица, следователно и онези неща зад кадър дето са повече и от сериала - с Джуно в Тайланд, далеч от родината, сцени с малко екип, нощем в басейна, режисьора вика на Джуно по уредбата че не иска чак такива целувки и да си прибере езика, това как се обяснява не знам, пък дори и половинката да е в същия сектор Joy Но поне не се прегръщаха, разтриваха и докосваха зад кадър, нито бяха такива чувствителни че да плачат в реала след някое целуване или споменаване на раздяла в сериала като новите любимци...Те и много връзки не издържат дълго де, ей го на Бинчо след подобен успех с ЛПВТ що не се е върнал в сериалите, а след този успех е на 37 имал е още време, можеше да снима още няколко сериала, но е знаел  къде се е намерил с жена си, пък и с още няколко преди нея, и то само за които е признал, кой знае още колко е имало, а сега брак, дете, става много сложно....

Бях ви разказвала за едно интервю на Башар Рахал като казваше че има колега който се влюбвал във всичките си колежки, пък и той самия и най трудно било за тези които имат семейства. Преди време бях си вкъщи, Нова върви за фон, имат предаване за кино и авторката коментираше пикантерии около създаването на Жените на Хенри осми - не запомних кой беше главен, слушах докато върршех някакви неща, но се случва голям конфуз, той в леглото с млада колежка и реакцията на тялото му е тип Айфеловата кула (простете за сравнението, не се гордея с него, но и по-конкретно не мога да се изразя 😂) Всички наоколо разбират, по-лошото че плъзва и извън снимачната площадщка, той не отрича но казва че просто се е случило - гола млада и красива жена върху него в продължение на един час, която го гали и целува, красивите и гърди в лицето му, косата и го докослвала и не бил от желязо.... 😂Та както и специалисти казват че нещата въпреки че често не разбираме за тях, просто си се случват Joy
Та и тези от Бегача, определено има какво да се обсъди за тях, че наистина докато снимат и уж спрели, уж не репетират, а гушкането продължава, ръцете му по нея, метнал ръка небрежно отпусната през нея, обхванал коленете и, прегърнал я през раменете и лениво се надига от там където беше отпуснал глава, но не и да отдръпне ръка ...  сладур hahaha Жените често успяват да се прикрият, ама мъжете каквото им е на сърце, това и на лице, харесат ли си някоя жена все гледат да я докоснат, да я помиришат, да привлекат вниманието и къде със закачка, къде друго, а тук има от всичко, и реват и се хилят преливайки от едно настроение в друго, пък хайде сега, не е чак такъв велик актьор че и нон стоп да играе, без прекъсване за режисиране на момента.  Та то за сцените отиват дубъл след дубъл, а фен сървисъс сигурно е не по-малко изморителен щото пак си е роля, а той за пръв път е в такава. На едното интервю където беше онова за Но комент, водещата продължи да го рови, а той се притесни и изпи на един дъх кафето с мляко от стъклената чаша, буквално я пресуши за миг, пресъхна му устата от вълнението стана му горешо, взе да си вее с ръка, споглеждат се с колежката и тя не му помагаше по начина по който го  гледаше Joy

2в1 аз помня като донесе снимки миналата година, още не бях свикнала с лицето на Сонг Хьо Кьо и не я познах, видя ми се много свежа и не и дадох годините. Ама Ча там хич не ми харесва с тази прическа, сега всичко му е точно

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 23:50 от Беллора

# 578
Не се оплаквайте от сегашните целувки. Поне ги има. Че, в по-старите сериали беше.... nnnuu  Едно мимолетно докосване на устните в последния епизод. С годините това докосване можеше вече да се случи 1-2 пъти и в някой друг епизод,  като за финал го "усъвършенстваха" до притискане на стиснати устни, докато камерата се върти около героите поне 2 минути smile3507. Добре, че се появи tvN и I Need Romance, че да се уверим, че в ЮК бебетата не ги носят щъркелите tooth.
Не помня в кой доста по-стар сериал жената изпадна в ужас, защото влезе в спалнята и завари съпруга си по потник. Почна да пищи, да си крие очите и да се върти като улава, а той взе да се чуди с какво да се покрие и всичко това при положение, че бяха женени от няколко месеца.

Рори, аз писах. Няма повод за тортата. Да не ходят зян едни череши.

Уин, латинка, роза, теменужка, люляк, глухарче, слънчоглед, лайка, невен, виолетов карамфил, хризантема, маргаритка, орлови нокти, детелина, циганче, синя метличина, гладиола, цветчета на цитруси, хибискус, жасмин, цветове от тиквички и грах, са все ядливи. Е, в къщи ще ги побутнат настрани и няма да ги изядат, но това става почти с всяка украса. Аз за това съм доста пестелива с нея или направо я пропускам, когато правя нещо без повод и е само за домашна консумация, ама днес ми дойде музата, та не я оставих "гола".

# 579
Няма никакъв начин целувката в 8а серия да е причина за по-скромни целувки в други серии. Ако между тях като колеги няма проблем и причина за ограничаване заради заснетото в 8а серия, няма откъде да се появи такава бариера. Когато целият свят гледа 8а серия и съответно коментира целувката всички серии и целувки вече са заснети. На практика в тялото на 19г. момиче 34г. Сол има същия опит като 19г. си версия.

# 580
  • пак на Рив Гош
Тия дни в китайския сериал, който гледах, също имаше саксия маргаритки като израз на несподелена любов. Явно на изток, езикът на цветята е различен.

2в1, ако имаш трудности с довършването на тортата, съгласна съм да дойда да помагам Joy
Това за целувките от по-старите сериали, ми напомни за боливудските филми отпреди 1-2 десетилетия - гонят се, гонят около някое дърво и в сюблимния момент, вземат та се скрият зад него и се чудиш целуват ли се, или си чешат носа Joy

Рори, целувките на Ким Мин Дже в "Самонадеяния принц" са си много добре.
Пример: https://youtu.be/WhamMRH0wQY?si=Om_GWqrF9KseA3bS
И с Пак Ън Бин в Do You Like Brahms? се справяше момчето (към 3та минута): https://www.youtube.com/watch?v=8eVVT__MyPQ
А най-сладки бяха със So Ju Yeon в третия сезон на Dr Romantic (пак на 3та минута): https://youtu.be/-O5PuKqdEhs?si=8AcJdSXwH2RawpH5
С партньорките му в "Чосонската сватбена агенция" и Poong The Joseon Psychiatrist (там беше направо кошмар, ама тя партньорката му не струваше) не му се получаваше. Сигурно от чосонските костюми Joy
Та, на някои актьори не им се получава с едни партньори, а с други са супер. На някои пък им се получава с всички Grinning

Но достоверността на екранните целувки си е важна. Поне за мен е един от основните критерии за влизане в "списъка с любимци", което обяснява защо Бьон У Сок влезе в него едва след "Бегача" Joy
Най-ужасната целувка съм виждала в един китайски сериал, там девойката беше направо умряла скумрия, а младежът влагаше старание.

И за разтуха в петък вечер:
- викторина -

- плочници -

# 581
  • Варненска клюкарка
Рори не знам, може да е преценил че е прекалил, в 8ма имаше и съответните звуци съпровождащи момента, май за пръв път ги чувам в  К сереал😂
Едно от най реалистичните и ефектни изпълнения които съм виждала е точно в стар сериал 2010-2011, Бинчо  през серия изяждаше Ха Джи Уон, дълго и напоително, няколко пъти писах и как ЮТ ми искаше потвърждение на възраст за да ме пусне да видя репетицията на креватната им сцена.  Голямо целуване и натискане падна и навън както беше я затиснал в снега. Бинчо се разходи и по плочник в банята. Но да, в леглото с дрехите.
Странно че Пако с каката на твН много се бяха награбили, стар сериал от преди 10г. а Сонг Канг и Хан Со Хи поразхвърляни по едни голи рамене през 2021 под знак  19 +.

Принц на Шоме, така озаглавяват последните дни много видеа
https://youtube.com/shorts/o4FJ7kcvDVo?si=L87FwiR69KDrMF6Z

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 21:50 от Беллора

# 582
Бел, за мен стари сериали са тези от преди 2006/7г. То и в Кафе Принц (2007) и в Ким Сам Сун (2005) има целувки, които могат да сложат в джоб някои от в по-новите сериали, но бяха единици. В повечето случаи целувките си бяха доста стерилни и най-много 1-2 за целия сериал. Което всъщност е нормално за времето си като сметнем, че за корейците показването на близост не е било много прието.

# 583

Не помня в кой доста по-стар сериал жената изпадна в ужас, защото влезе в спалнята и завари съпруга си по потник. Почна да пищи, да си крие очите и да се върти като улава, а той взе да се чуди с какво да се покрие и всичко това при положение, че бяха женени от няколко месеца.

Ау, вярно ли 😂😂😂 Тогава няма от какво да се оплакваме...
Иначе и аз стане ли дума за "стари" първо се сещам за такива от 2010-2011, оттогава са най-старите, които съм гледала. ТГ, Усещане за жена... Щях да кажа отсрамват се подобаващо. И в двата има целувки, сцени с еротичен заряд, но явно по-рано положението наистина е било друго.

Бини вече е семеен и с дете, ако му е слаб ангела добре е преценил да се откаже от романтиките 😂

# 584
Аз съм гледала сериал от 1991- Eyes of Dawn и от 1995 - Sandglass.

Не се отказват от каквато и да е роля след като се оженят/омъжат, стига да им хареса. За тях това е професия, с която си изкарват парите. Няколко целувки няма да им съсипят семействата. Партньорите им са наясно с това.
Чон Джи Хьон, въпреки че беше женена, да не би да ѝ попречи да се снима с Минчо или със Звездолин в романтични сериали? И Бьонг Хон и И Мин Джонг, Куон Санг У и Сон Те Йонг, И Бо Йонг и Чи Сонг, Хан Га Ин и Юн Джонг Хун, И Санг У и Ким Со Йон, Ким Сънг У и Ким Нам Джу... всичките женени от години, че и с деца, но не е като да не са имали и по-така People Couplekiss  Heartpulse сцени в сериали и филми през това време.

Общи условия

Активация на акаунт