Седмокласникът е на финална права, бели лястовици вече пък сънува мама - тема 11

• 42 230
  • 780
  •   1
Отговори
# 180
Произведенията, от които могат да бъдат цитатите в задача 25 на изпита по БЕЛ, са изучаваните само в 7. клас.
Къде я има тази информация?

И аз не съм я срещала, но учителка по БЕЛ, оценител на матурите с 7 клас, ми каза същото. Повод беше една пробна матура по Бел, на която дадоха теза от 6 клас и г-жата възкликна “за първи път виждам да дадат теза ит 6 клас”.

Погледнах в МОН дали има нещо писано за тезата от кой клас е, но не видях. Но можете да погледнете т.4.1 и т.4.3 кои примерни произведения са дали
https://www.mon.bg/nfs/2023/09/nvo_vii_bel_model_2023-24_15092023.pdf

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 09:05 от i_nenova

# 181
Дано да е от седми клас тезата и дано да няма задача с построение !
"По жицата " не е лошо, съгласна съм Smile

# 182
Ahoney, наборката отказа паралелката с корейски, въпреки че учителка й по английски е живяла в Корея и мъжът е оттам, та корейски преподава(ако искате ще дам координати) и не взима скъпо.
Нашето куче колкото и избор да има, толкова е умен, че никакво количество няма да му се опре и ще изреши всичко, наред с компютъра, затова и отказахме да го покажем на камерата по време на онлайн обучението, както направиха децата с мили животинки ❤️🤗🥰

# 183
Сега четох за ДЗИ 12 клас, че вече е изтеглена темата, та се замислих - вие след изпит, като пуснат варианта, какво правите - проверявате ли какво са писали децата или предпочитате да се изненадате Smiley

# 184
Знаем номера, но не знаем темата още. Тръпнем в очакване.

# 185
Досега наистина на 25. задача винаги са се падали произведения от 7. клас, но никъде не пише, че е задължително. Не се изключва вариант за теза от 6. клас или 5. клас.

# 186
Знаем номера, но не знаем темата още. Тръпнем в очакване.
Стискам палци на децата да им е  харесала и да се справят !

# 187
Сега четох за ДЗИ 12 клас, че вече е изтеглена темата, та се замислих - вие след изпит, като пуснат варианта, какво правите - проверявате ли какво са писали децата или предпочитате да се изненадате Smiley
Нещо не успях да разбера, питаш за след изпит дали питаме децата дали и какво са писали ли? Или да проверим, когато пускат да се видят самите листове? Flushed

Ако е първото, аз бих питала на нея как й се е сторило (лесно, трудно), дали според нея се е справила и дали е успяла да пише по всичко. И, естествено, ще чакам елементът изненада, че всъщност се е справила доста по-добре от нейното и моето очакване. Heart Eyes

# 188
  • София
Ahoney, наборката отказа паралелката с корейски, въпреки че учителка й по английски е живяла в Корея и мъжът е оттам, та корейски преподава(ако искате ще дам координати) и не взима скъпо.
Нашето куче колкото и избор да има, толкова е умен, че никакво количество няма да му се опре и ще изреши всичко, наред с компютъра, затова и отказахме да го покажем на камерата по време на онлайн обучението, както направиха децата с мили животинки ❤️🤗🥰
Изпрати ми, моля те, контактите на лично. Ако не успее да влезе там, съм й обещала да я запиша на курсове по корейски и ще търся варианти. При нас няма измъкване от този език Simple Smile

# 189
  • Sofia

Когато матуристът беше в 7 клас, проверихме отговорите му и бях изчислила колко точки ще има и на двете НВО много точно. Днес обаче не мисля да проверяваме нищо, освен ако той не поиска. С наборката няма да имам нерви да не проверя.

# 190
  • София
Ако тя пожелае да провери отговорите, ще проверим. Ако не - ще чакаме. Голямата не искаше да гледа отговори и аз уважих желанието й. В крайна сметка, това е за тях.

Много ми е напрегнато днес и мисля, че не мога да преживея 4 такива дни тази година.

# 191
Не мога да преценя дали има смисъл да сверявам и проверявам. Винаги има момент на съжаление какво и как си могъл да напишеш, а то е минало свършено. Каквото си направил, това е. Със сигурност ще я питам как й се е сторило и тя как се чувства. От друга страна, като се знам, като нищо ще седна да го изреша, за да съм наясно по-натам как да "я смятам" Simple Smile

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 10:49 от zlatenceto

# 192
  • София
Може ли малко помощ относно профилите. Освен чужди езици и икономическо развитие има ли друг, в който единият профилиращ предмет да бъде чужд език? Не мога да се ориентирам къде да видя това.

# 193
Мисля че няма да си причиня да проверявам. Ще живея още едни десет дни в блажена увереност че ще имаме приличен резултат Simple Smile

# 194
Моята навремето сама си провери отговорите и си каза точките. За първия модул знаехме със сигурност колко ще има, така че по предположенията за тезата и преразказа добихме обща представа, а накрая бяхме и приятно изненадани от резултата, който явно беше получила на преразказ и теза. От наборката сега очаквам диапазон от порядъка на 30 точки. В едни тестове прави по 3-4 грешки на първи модул, в други - половината са грешни. Всичко зависи от това дали има муха в стаята, дали цъка часовник със стрелки на стената, дали на някого му скърца химикалката, дали пее пиле на прозореца, дали някой дъвче шумно дъвка. Такова разейсване за пръв път виждам.

Общи условия

Активация на акаунт