Седмокласникът е на финална права, бели лястовици вече пък сънува мама - тема 11

• 42 228
  • 780
  •   1
Отговори
# 405
И аз моля за достъп до пощата, ако може.

# 406
  • European Union
Момичета, малко встрани от темата с пробните и тестовете, но виждате ли някъде училището в Правец в списъците за тази година - НПГ по КТС? В София град го няма - логично, но аз и в София - област не успях да го открия Confused
Благодаря предварително Simple Smile
Има 6 национални гимназии, техният прием излиза в отделна заповед. Аз го гледах някъде, ако не го намериш, пиши, пак ще го потърся.
В Правец приемат 5 паралелки по 26 ученици в една специалност - системно програмиране ли беше, нещо подобно.

# 407
Има си информация и на сайта им

# 408
Аз пък сега се замислих - днес моята девойка беше на последния ПИ (3-ти), но до сега не съм видяла нито един от тестовете по МАТ (е, този от днес е ясен)...

# 409
  • София
Наборката се е издънила яко на последния пробен по МАТ - 55 точки. Направо не мога да дойда на себе си. Срам не срам си и поплаках малко в офиса, даже още ми се пълнят очите със сълзи.

# 410
Ахони, има още месец. Коментирали сме и преди, че в различните школи трудността е различна. Единствено значение има колко ще изкара на 19 и 21 юни.
Аз днес получих сканираната работа от Ния по математика. Но още нямам статистиката. Било е по-лесно от тези, на които се е явявала досега (Междучасие и ОТ) и пак има 2 грешки от заплес.

# 411
  • София
Аз мисля да я оставя на спокойствие и да спрем вкъщи с математиката. Мисля, че предобрихме малко и започна да занижава представянето си. Ако продължа да я натискам и в неделя да решаваме, се боя, че съвсем ще се срине. Дори се чудя дали да не я оставя 2-3 дни вкъщи следващата седмица или по-следващата, но се боя, че ако трябва да наваксва изпуснатото може да се натовари повече. Явно с учене вече не става, трябва спешно да пробвам нещо друго.
kbl, благодря за подкрепата.

# 412
Наборката се е издънила яко на последния пробен по МАТ - 55 точки. Направо не мога да дойда на себе си. Срам не срам си и поплаках малко в офиса, даже още ми се пълнят очите със сълзи.

Не се притеснявайте, децата се уморяват вече. Според мен, ако до сега е имала по-високи резултати и си има цел, която гони, на самия изпит ще се стегне и ще си постигне повече. Моята, ако дойде с 55 точки по МАТ... Миииии, какво да кажа - обещах тука някъде един 🐓 за курбан. Blush

# 413
Ahoney, не си го слагай на сърцето. Мойто е носило от 49 до 82 точки на пробните. Не знам още какво й е нивото Grinning Днес миличкото е на урок по бел, после на нво пробно в училище, после на урок по мат, утре има класно и сърце не ми дава да й кажа нещо. Изчистила съм й стаята, сега ще й занеса нещо, което обича за закуска, ще съм още малко такси и ще чакам да си легна, че и аз съм като разглобена.

Последна редакция: пн, 20 май 2024, 17:30 от zlatenceto

# 414
  • София
Ahoney,  точно това щях да предложа - оставия я два-три дни да почине от ученето. Нека си изчисти малко главата. При моите дъщери това много помага.

# 415
Ahoney, може просто да не й било ден на наборката. Според мен са уморени вече и са претръпнали от пробните. Дано се съберат за самото НВО и да не допускат елементарни грешки. Може и типът задачи да не е бил разбран. Тъкмо ще разберете какво и къде куца и ще може да поработите върху него. Пък ще стискаме палци да се паднат неща, които знаят и да не са разсеяни на 19ти и 21ви. Моят е притеснен. Току що се върнахме от разходка и си отпусна душичката да споделя. Обяснява пак как учителите им говорили, че едва ли не от тези изпити им зависи живота .... Да имаше как да го спра от началото на юни и да си го обучавам вкъщи Laughing

# 416
При нас в училище по-скоро им говорят как истинските изпити ще са по-лесни и се създава лъжовно усещане, че са топ. Но и аз мисля, че приключихме с пробните. Дано се съберат юни на двете дати и всяко даде максимума от себе си. Важно ми е да не прегрее и да не отиде притеснена на истинските изпити, да седне спокойно, умът й да е събран. Паниката и притеснението не са добри съветници. В крайна сметка имаме резервни училища и има живот след 7 клас.

# 417
Вашите деца решили ли са всички тестове от предишни години и кога (в началото на годината не са били взели материала още)? Има ли смисъл сега да се правят. Сложността градира ли или обратното.

При нас ги пратиха всички от предишни година като съобщение от Школо и там може онлайн да се правят (ползата е таймера, за БЕЛ не знам).

Съжалявам за тъпия въпрос няма как лично да ги сравня. Синът ми заяви, че ще почва да ги прави. А той е успял направил само една и половина пробни от тези, които вие публикувате и другите от неговата школа само. В училище май 1 път правиха по БЕЛ с проверка, иначе правеха без лично да им проверява. Аз му казах да не направи няколко само.

Ahoney, според мен ако знаете къде са пропуските да порешава такива, а ако е само от стрес, предполагам кратка почивка ще помогне повече. Поне така мисля, но всичко е индивидуално и дано са в кондиция на реалните изпити. Адски са натоварени всички за съжаление.

# 418
И аз се чудих какво да я насоча да прави сега. Знам, че в училище в часовете са правили някои от даваните миналите години, но не знам кои. Проверяват ги после, като госпожата чете отговорите. От пощата да е направила 2-3. От помагалата с тестове- 4-5 и то само модул 1. По математика знаем къде се затруднява - ако е завъртяно условие с голяма вероятност ще обърка сплави, работа, може би движение. По литература ми е субективно, не се наемам да давам акъл, за да не я объркам.

# 419
Ахони, прегръщам те! Не показвай пред детето, че си тъжна и разочарована. То е важно, ти трябва да си скала в момента.
Моето също се притеснява на пробните, но знам че има знания и не се плаща от резултатите. А и аз съм друг човек т.е важно ми е психиката и здравето на детето. Няма някакво мечтано училище, че да треперя ще изкара ли 95+т за да влезе там.

Общи условия

Активация на акаунт