Седмокласникът е на финална права, бели лястовици вече пък сънува мама - тема 11

• 42 183
  • 780
  •   1
Отговори
# 600
Позволено ли е носенето на несебър с моливи, химикали, линии и т.н. ? Или всичко трябва да е в прозрачен джоб?

# 601
  • София
Моят пък за първи път на този тест на Регалия се е справил чудесно -сравнено с другите пъти , които ме докарваха също до сълзи. Той ходи присъствено и като се прибра каза, че бил труден и на мен ми се стъжни. Почти ме изнуди да проверим отговорите. Има само 2 грешки като едната даже е за 1 точка. Тезата му не ми хареса и преразказът му не вярвам да блести, но моите очи блеснаха определено. Чакам с нетърпение точките му. Дано и на реалния изпит получи вдъхновение свише.

# 602
И моят се е справил добре на първата част. Теза и преразказ не мога да оценя. Излезнаха му точките на преразказа и са 21. Чакаме крайния резултат.

ПП. Досега се е явявал само на тези в СМГ, защото сестра му я водим там на пробните за 4 клас, но го отчитам като грешка. В СМГ изкарваше около 50-60 т и на БЕЛ, и на мат.

# 603
Исках да попитам по-запознатите- в коя от езиковите гимназии в Сф реално се учат предмети на чужд език и има ли такива с преподаватели чужденци?
В 22-ро имаше  испанец миналата година, сега не знам. Не знам и дали учат всички предмети на езика.

В 35то имат французин, който им води ФУЧ. От 9ти клас ще учат химия и география май на френски. За трети предмет не съм сигурна. Немските паралелки също имат нейтив.

знам от позната, че има също математика на френски и биология на немски - макар и не всички часове по съответния предмет
за фег дъщеря ми каза, че през различните години в някакъв момент са учили всеки от предметите на френски с изключение на математиката (т. е. не всички в една година на френски)

# 604
Исках да попитам по-запознатите- в коя от езиковите гимназии в Сф реално се учат предмети на чужд език и има ли такива с преподаватели чужденци?
В Първа АЕГ имат по два часа седмично с нейтив спикър в осми клас.
В девети учиха на английски без БЕЛ и математика, почти всички предмети - история, биология, физика, химия, география, че дори и частично по музика. В десети физиката е на български, всички други са пак на английски. По история нямат учебник на английски, а на български, който е помощен, но им се диктува в час материал на езика и ги изпитват също на английски. По биология само генетиката, задачите,не бяха на английски.
За 11 и 12 клас с профилите, не знам как ще е.

# 605
  • София
Профилите се учат на български.

# 606
  • при моите любими
Много странно, че не учат по учебник по английски по история. Има такъв на пазара. Изданието има вариант и на английски и на български. Във 2АЕГ учат по него.

# 607
  • София
Много странно, че не учат по учебник по английски по история. Има такъв на пазара. Изданието има вариант и на английски и на български. Във 2АЕГ учат по него.
E, все пак трябва и учител , не само одобрено помагало. Simple Smile Учи се в ЕГ в общия случай на съответния език онова, за което има кадри. Макар че с английския би трябвало да  е  идея по-лесно в  сравнение с  френски, испански, немски, за азиатските езици да не говорим..

# 608
Мисля, че няма да допуснат несесер
Знаете ли коя е последната дата, до която трябва да са оформени? Нашите са планирали екскурзия на 24 и 25.06, но ми се струва, че в тези дни все още може да се изпитва за оформяне...

# 609
  • при моите любими
E, все пак трябва и учител , не само одобрено помагало. Simple Smile Учи се в ЕГ в общия случай на съответния език онова, за което има кадри. Макар че с английския би трябвало да  е  идея по-лесно в  сравнение с  френски, испански, немски, за азиатските езици да не говорим..
Така е, но разбрах от написаното, че имат учител, който им диктува на английски урока, а ползват само на български учебника.

# 610
Чанти, раници се струпват отделно, но преди това се вадят на чина чертожните инструменти за изпита по математика - пергел, линия, триъгълник, молив, гумичка, два черни химикала.

# 611
Така е, но разбрах от написаното, че имат учител, който им диктува на английски урока, а ползват само на български учебника.
Между другото, това не е някакъв невероятен плюс.
Децата със сигурност нямат толкова богат речник за да усеят да се справят перфектно със съответният натериал.
Та може и самият предмет да не научат.
Два-три предмета са ок, но повече не играят добра роля за развитието.

# 612
Аз учих в езикова гимназия с преподаване на руски. Много учители от СССР тогава с майчин руски или на ниво майчин. Етика, история, география, биология, математика, по химия беше българка, но учехме на руски... Само физиката беше на български.  Имахме по два комплекта учебници - стандартния плюс преведен на руски за гимназиите с руски. Въпреки това историчката учебник не признаваше и диктуваше, а ние учехме по тетрадките.

# 613
Като ви чета как се учат и други общообразователни предмети на чужд език, то езиковите гимназии ги възприемам повече като професионални, отколкото като профилирани гимназии.
Моето смяташе да сложи на първо желание едно езиково училище, профилирано, но май няма да е добър вариант. Сякаш няма да се справи да учи предмети като история на чужд език. И става сложно, какво да се учи. Компютри твърдо не, мат също, хуманитарната гимназия с много висок бал, има проф.иконом.гимназия, в която с,ко трябва мат. Другите проф.гимназии са мъжки. Лошо.

Последна редакция: пт, 24 май 2024, 08:34 от laurentin

# 614
  • София
Хоуп, аз само принципно казах, че е нужен и учител.Иначе отдавна във форума съм споделяла, че според мен  малко се преувеличават ползите от изучаване на предмети на езика.Първо материалът е адаптиран, второ са голяма рядкост, колкото и някои хора да твърдят обратното, учителите, които хем самата материя владеят супер, хем езикът им е на нужното ниво.В доста случаи едното малко или повече куца, като сякаш по-често проблемът е с езика.

Общи условия

Активация на акаунт