Седмокласникът е на финална права, бели лястовици вече пък сънува мама - тема 11

• 42 171
  • 780
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Mama Ru, трябва й бал около 380. Иска да учи корейски в единствената такава паралелка в България.

# 151
Утре и в понеделник синът ми има пробни матури в училище.
Аз предпочитания за теза нямам, той още по-малко. Според мен ще им е по-лесна темата за борбата, но пък кой знае.
По математика стискам палци за уравнение или неравенството във втори модул. Не знам кое ще е по-лесно за децата - работа или път за втората задача.....
Надявам се в третата да няма допълнително  построение.
Тревожи ме разпределението на точките в двата модула.

# 152
Mama Ru, трябва й бал около 380. Иска да учи корейски в единствената такава паралелка в България.
Ще стискам палци да успее и да учи това, което й е на сърце. Как се балообразува? Как е математиката? Предполагам, че ще завърши по двата балообразуващи с отличен успех и ще събере от там 100 точки.

# 153
Предвид, че тезата носи само 6 точки и при нас точно те не са определящи, въобще не се вълнувам каква ще е. Там максимумът на моето момиче е 3-4 точки, така, че каквото и да се падне все тая Laughing
На класната по МАТ има 6  и си бетонира 6-цата за срока и за годината, но по БЕЛ няма да е така и ще е 5. 36 точки ли носеше 5-цата или по-малко?

# 154
39т. е 5-ца.

# 155
  • София
Ще стискам палци да успее и да учи това, което й е на сърце. Как се балообразува? Как е математиката? Предполагам, че ще завърши по двата балообразуващи с отличен успех и ще събере от там 100 точки.
Благодаря за пожеланията. По БЕЛ не вярвам да изкара 6 за годината. Освен четирите шестици за активно участие има и три четворки от тестове, и сега 5 на класното. Нивото й не е за 6, единствено ако учителката реши да я побутне, но не вярвам. По МАТ е много по-добре, но там пък от учителката очаквам неприятна изненада и не смея да се надявам. За матурата съм по-притеснена за математиката, защото не се справя с втори модул - все едно блокира като види текстовата задача. На първи има сили за около 60 точки, но и там често се дъни, та ще видим.
Оказа се, че нейна приятелка също иска в тази паралелка и моята сега яко се е вманиачила да успее, дано не прегори.

# 156
Благодаря Simple Smile

# 157
Разглеждах сайта на Дидева и по-точно  резултатите в нашето училище последните 3 години. По бел средните точки са постоянни 69-72. Обаче мат 2021, 2022 -49-50т. И 2023г. падат на 39т., което не ми изглежда добре. Та задачите ли миналата година са били по-сложни?

# 158
  • София
Не, не бяха по-сложни. Като цяло резултатите по математика миналата година, поне в София, са по-високи от резултатите през 2022.

# 159
Благодаря. Явно другаде е причината.

# 160
  • В Страната на чудесата
Аз предпочитания за теза нямам, той още по-малко. Според мен ще им е по-лесна темата за борбата, но пък кой знае.
По математика стискам палци за уравнение или неравенството във втори модул. Не знам кое ще е по-лесно за децата - работа или път за втората задача.....

Аз пък се надявам задължително да има допълнително построение.
По-лесен изпит няма как да ви гарантира място там, където искате, ако това място е силно желано от много деца.

# 161
Девойка смята Яворов за най-труден. За теза се надява на Иван Вазов(без значение от произведението) или Й.Йовков,  защото и и любим автор.
Готова е с желанията (потенциални в зависимост от резултатите)с 300 мъки избра 9 паралелки. Балообразуването им е различно по училища и паралелки.  Накарах я да пита за класното по математика, евентуално да не е чула...Ами явно няма дата, а идва края на учебната година.

# 162
  • София

Аз пък се надявам задължително да има допълнително построение.
По-лесен изпит няма как да ви гарантира място там, където искате, ако това място е силно желано от много деца.
Никакъв шанс за задача с допълнително построение. За последен път се случи през 2018-та. След това изпитът рязко се опрости и се опростява все повече всяка година. Няма никакви признаци изведнъж рязко да го усложнят, дори "отговорните" изказвания са в обратна посока. Иначе съм напълно съгласна с теб.

# 163
Аз сега попитах моя - "Заточеници" искал за тезата. Нещо не е в час Laughing Аз там на много точки не се надявам Laughing Ще се моля за максимални точки на текста за редактиране и над 25 точки на преразказа.
БЕЛ е сякаш зарязан при нас. Решава усилено тестове по математика - успя да реши 8 теста последните 7-8 дни. Лошото е, че не правят проверки на школите на домашните. Ще се хващам аз да решавам явно. Обещала съм тези четири дни да го изпитвам и по Физика. Подпукали са ги и тях с презентации и чудесии. Иска да му обяснявам условни конструкции в python. Госпожата на нищо не ги е научила и сега изисква. Много се нервирам. И по Биология са така. Начинът на преподаване е произволно избрани ученици да четат на глас урока от учебника ....

# 164
"По жицата" ще е! Звездите ми го говорят.😄
По математика последните подточки на 3та задача втори модул са цедката.

Общи условия

Активация на акаунт