Седмокласникът е на финална права, бели лястовици вече пък сънува мама - тема 11

• 42 233
  • 780
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
В момента наборът прави първи модул по Мат, като си засича време. Всички вкъщи вървим на пръсти и внимаваме да не го разсейваме, което ще рече сестра му, брат му и аз сме забили нос в телефоните и мълчим 😁
Любопитна съм какво ще свърши.

# 391
  • София
Нямате изчитане...

Нашата не е изморена, защото отчитайки грешките отпреди 5 години, този път осъзнах, че това е маратон, а не спринт. И от ноември досега всеки месец я оставям по 2-3 дни вкъщи. Дни, в които не учи. Това определено я съхрани в момента е по-амбицирана да решава допълнителни тестове. По това време преди години, сестра й напълно абдикира от ученето, а аз само крещях.

За лятото имаме две планирани пътувания - в началото на юли до Дрезден и началото ба август Италия. За съжаление трябва и да се работи.... пък и всички сме се приготвили да отидем да изпратим сестра й септември. Не че тя има нужда, но ние нали сме добри родители! Не защото ни се пътува, да не си помислите нещо такова...

За физиката ди мислех наскоро.... за 5 години в НПМГ така и не успях да си отговоря на въпроса как някой би могъл доброволно, без техните да са го били, да запише да учи физика.

# 392
  • София
Абсолютно цяло лято е разграфено от-до юли, август, до 10 септември включая... Ще бъдем в София в паузите когато се изсипват роднините от чужбина и за дните около записванията. Пътуваме между всеки две класирания.... Joy Ту едните, ту другите роднини ще гостуват у нас отделно от това и става много тежко.. Голямото дете си идва август от чужбина, очертава се тежко.                                   Какво казват децата за пробния в Регалия? Гледам, гледам, има кофти въпроси.  Cry Все по- завъртян е този Бел изпит...

# 393
На мен ми се видя труден, но то на мен всички така ми се виждат, уж на пръв поглед лесна работа, ама като седна да решавам и се затруднявам. Писах по- горе, моето каза, че първата част била по- трудна от предния път, за преразказа- каза , че много лесен, което много ме притеснява Laughing  За тезата- " Заточеници" - " простираме ръце в окови /към нашият изгубен рай… " - каза, че не била лесна, не се е сетил да напише за риторичното обръщение, ама каквото такова . Сега се сетих да питам- той е писал , че изгубен рай е метонимия , ама аз не съм сигурна ?
 Все пак предполагам, че това за трудността е субективно, за един едни неща са  лесни, за друг пък същите са много трудни. За мен ползата е, че поне решава един тест в реални изпитни условия
И последно да се допълня, че при мен пощата си е пълна, няма проблем

Последна редакция: пн, 20 май 2024, 10:49 от Plami80

# 394
  • София
Какво изобщо е това 5. "коя дума в текста е домашна по произход"? Cry  изложение, мисията, материали, техника... Какво изобщо питат се чудя... 6. Коя не може да замени "стимулира" ? Поощрява, подпомага, вдъхновява, ускорява...   Ужасно заплетени са такива въпроси  за децата, пък и за големите...

# 395
Plami 80,  според БГ учебник "изгубен рай" е метафора.

# 396
Plami 80,  според БГ учебник "изгубен рай" е метафора.
И аз така мисля, ама той  твърди , че е метонимия на родината , аз такова изразно средство не помня да съм учила, затова реших да питам 
Cabo San Lucas 40, точно на същите въпроси се чудих и аз

# 397
  • Варна
Кабо, мисля си, че в 5. питат коя дума е българска, а не побългарена. За 6. се колебая между подпомагам и ускорявам.
Аз съм доволна от домашния експеримент 62/65 точки.

# 398
На набора тестът на Регалия му се е видял добре. За справка - преди се е явявал на пробните в СМГ и за тях казваше, че са трудни. Днес му дадох да направи преразказ върху "Талисманът". (Ще го проверяват на място с госпожата в школата). Паднал се е 2022 на НВО. Каза, че бил по-лесен от този на Регалия.

Той не е абдикирал от ученето все още, но определено му даваме и време за почивка. От училище не съм го спирала.

# 399
Plami 80, метафора е. Едно време само метафори учехме. Сега с тези метонимии и синекдохи много ги объркват. В посочения цитат няма риторично обръщение, така че добре го е пропуснал
Не знам какво беше това с пощата, сега виждам всичко вече

# 400
  • София
Какво изобщо е това 5. "коя дума в текста е домашна по произход"? Cry  изложение, мисията, материали, техника... Какво изобщо питат се чудя... 6. Коя не може да замени "стимулира" ? Поощрява, подпомага, вдъхновява, ускорява...   Ужасно заплетени са такива въпроси  за децата, пък и за големите...
Тези въпроси и мен ме объркват. На 5 може би е изложение, а на 6 - подпомага. Ама хич не съм сигурна.

# 401
Момичета, малко встрани от темата с пробните и тестовете, но виждате ли някъде училището в Правец в списъците за тази година - НПГ по КТС? В София град го няма - логично, но аз и в София - област не успях да го открия Confused
Благодаря предварително Simple Smile

# 402
Добре, че ви има Simple Smile Срам не срам ще си призная: вчера забравихме за пробния в Регалия. Та в момента го прави.
Нямам търпение да видя как ще се справи на преразказа.
Моя без бой иска физика и астрономия. Даже аз все прокрадвам идеята, че до 10.07 може да смени желанието. Той иска това от 5ти клас, а е запален по астрономията от съвсем малък. Планети, звезди, космически кораби.
После гледаха с дядо си как Мъск изстрелва ракетите - провал след провал до успеха накрая...
Гледахте ли "3 Body Problem" на мен много ми хареса. Набора още не го е гледал - още малко ми се иска да порастне.

# 403
Наборът ще ходи с нас на море два пъти и на един лагер. Щеше да ходи пак и на сърф лагер в Лимнос, но местата за август свършиха преди да успея за резервирам, а юли няма как да стане. Не че не мога да го запиша в училище и без него, но той самият иска да присъства.

И ние се чудим за сърф лагера на Лимнос. Две години подред ходиха, но май за това лято те самите не натискат много.

Знам, че е в страни от темата, но дайте идеи за алтернативни лагери. Както вървим с организацията, може да се окаже първото им лято без лагер, ако не се задействам.

# 404
А аз да попитам - мога ли да получа достъп до пощата?

Общи условия

Активация на акаунт