Седмокласникът е на финална права, бели лястовици вече пък сънува мама - тема 11

• 42 220
  • 780
  •   1
Отговори
# 420
В Школо качените са само от 1-ви модул, нали? Поне това видяхме вчера...Моята опатка набързо 2 от тях и въпреки, че каза, че били много лесни, това не й попречи да има сгрешени задачи от недочитане на условието...Дано си събере мозъчето на истинските.
Ахони, не го приемай толкова навътре, не е здравословно. Да се надяваме, че всички ще се мобилизират точно когато трябва и ще покажат най-доброто от себе си. Искрено го вярвам.

# 421
  • София
Изпитите от предишни години с отговорите ги има в сайта на МОН. Аз съм свалила и разпечатала последните 5 години и мисля да й ги давам полека през следващите седмици по една да прави.

# 422
Ахони, не се притеснявай толкова, важното е на същинския изпит да е съсредоточена ! Явно много им идва на децата, дай и няколко дни почивка наистина !
Момичета, аз не съм разбрала, той за изгубен рай си знаел , че е метафора, за ръце в окови написал, че е метонимия Joy Аз съвсем ги обърках тези изразни средства .

# 423
Plami80, аз си признавам, че повечето не ги и знам, и нямам капацитета да ги запомня. Там съм й казала, че знае най-добре и не мога да й помогна Grin

# 424
да, в школо има първа част и по БЕЛ - 23 въпроса

Дава и статистики: Grinning аз почнах да цъкам и го изоставих Simple Smile
Вие се справихте по-добре от 69.43% от другите потребители.

Последна редакция: пн, 20 май 2024, 17:43 от toplomliako

# 425
  • София
Момичета, благодаря ви милите думи и подкрепата. Най-накрая дойде време за бело, та да се успокоя. Наздраве!

# 426
  • Бургас
Ahoney, аз напълно те разбирам, защото сина ми е с още по-малко точки. И нейният резултат ли от теста на ОТ?

# 427
Къде в школо са качени тестовете?

# 428
Като отидеш на съобщения, трябва да ги имаш като известие там.

# 429
има съобщение със subject "НВО тестове 4. клас" пратено до 88000+ потребители, сигурно и до вас.

# 430
Моята е решавала повечето НВО-та от минали години най-вече по математика.  Общо взето упражнява само задачи втори модул по математика, тезите и преразказа. Повече от доволна съм от класното по БЕЛ.
Остава само и математиката да мине.

Аз също обмислям да я оставя да почива около изпитите.
Много им идва на децата вече.

# 431
Ахони, недей да плачеш заради малко точки от пробен изпит. Просто не си заслужава. Прогресът не е права линия нагоре. Всичко ще е наред, съдбата си знае работата.
Прегърни детето, сигурно на него не му е по-леко. И добра идея с виното.

# 432
  • София
Ahoney, аз напълно те разбирам, защото сина ми е с още по-малко точки. И нейният резултат ли от теста на ОТ?
Не, от школата е. Трудничко ми се видя, но днес нямах сили да го проверявам много. Утре ще го видя.

# 433
  • София
Не, от школата е. Трудничко ми се видя, но днес нямах сили да го проверявам много. Утре ще го видя.

ОТ също  е школа   (Образователни технологии). Преди вече доста години бях видяла  учебни тетрадки, тяхна си  разработка,  в които след всеки дял имаше пробен с формата на реалния, но със задачи най-вече върху текущия материал (тоест  неминуемо с надграждане като се почне от лесните  в първата част и се стигне до тези отзад). И ми харесаха  въпросните като замисъл и изпълнение. Направилите ги би трябвало и балансирани пробни да изготвят, знам ли.  Но пък наскоро някой тук се оплака, че няма  да пуска  повече детето си в ОТ на математика, понеже пробният бил много странен (не помня точното определение).

# 434
Plami 80, метафора е. Едно време само метафори учехме. Сега с тези метонимии и синекдохи много ги объркват. В посочения цитат няма риторично обръщение, така че добре го е пропуснал
Не знам какво беше това с пощата, сега виждам всичко вече
Редактирам се - и моето дете го учи като метонимия 🥴

Общи условия

Активация на акаунт