Седмокласникът е на финална права, бели лястовици вече пък сънува мама - тема 11

• 42 177
  • 780
  •   1
Отговори
# 510
Идеята е, че когато в РУО знаят, че дадено дете е трудно подвижно или астматик или с поленна алергия, могат да разпределят детето, което трудно се движи на първи етаж в училище с рампа, да се информират коя стая е удобна до тоалетна ... За дете с астма се изпраща информация до училището, където е разпределено, че детето Х е астматик и трябва в стаята да се осигурят съответните условия, най-малкото да има помпичка в себе си и да може да я ползва. За детето с алергии към цъфтящи се подава информация от стаята да бъдат изнесени съответните цветя за деня на изпита... Разпределението по училища става от РУО. От тях постъпва информацията за специфичните нужди на някои деца.

# 511
Mama Ru, много благодаря! Ще обърна внимание на класната, щом има възможност да се подберат условия за изпита според специфичните нужди на детето!
Или трябва аз да подам документи към РУО?

# 512
Добро утро, колежки по съдба Simple Smile
И при наборката вече се усеща умората и започна да мрънка почти за всичко, та я кръстих Мис Мрън.
В петък ме сюрпризира, че искала да се яви на модул Химия в НПМГ (има 80 точки на областен кръг), но да се явяла да имала вариант евентуално ако я приемат.
Ходихме на отворените врати на СофтУни Будител, но не остана нещо очарована и се връщаме на първоначалния план - графичния дизайн да го кара на курсове и да се бори да остава в нейното училище.

Желания не сме редили, макар да съм свалила файла, който беше споделен тук.
В училище яко са ги нагънали - всеки ден имат някакво писмено изпитване, проекти под формата на презентации. Класното по математика мина, по БЕЛ чак на 11.06.  Успява да отиде 1-2 седмично на тренировки малко да избие парата.
Лятото засега ѝ е сигурен един спортен лагер на морето, другото ще го мислим в движение.

Не остана, след 1 месец по това време ще спят изтощени децата.

# 513
Не класната, а към ръководството. Напомняте, че детето е астматик и помолете да се съобразят, най-малкото за никого няма да е приятно да получи пристъп по време на изпита или да е с хрема и подути очи. Нито то ще е при равни условия с останалите, нито другите ще имат най-добрите условия за работа.

# 514
И моя ще е в НПМГ на първи. Включвам се. Стига да знам графика за съответните предмети, че аз дори за това не съм се информирала…

# 515
Mama Ru, разбрах, безкрайно Ви благодаря за информацията❤

# 516
Здравейте и от мен,

Нашият седмокласник си смени предпочитанията 100 пъти и накрая сигурно 101-во ще поиска. Така че нищо не е окончателно Simple Smile Сега е решил да учи за системен програмист. Не ми допада кой знае колко този вариант. Но изтъквам предимствата, щом това е харесал. Преди това бяхме на вълна Гимназия по Туризъм. Допускам, че до 1 Юли ще е решил нещо ново, защото вчера ме помоли да разгледаме някаква нова специалност Рекламна графика. Детето търси себе си Simple Smile
Дано се справят децата добре на матурите и всяко да се класира там, където желае!

# 517
Има резултати по БЕЛ преразказа от Регаля - 25 точки.
Явно няма да му проверят 1та част, защото я прави ден по-късно.
Дано на нво-то додрапа за 28 точки.
+1 на 01.07 бройте.

# 518
  • София
Реших да оставя наборката днес и утре да си почива вкъщи. Първо помрънка, че можела да си ходи на училище, после рева, че 10 дни няма да се вижда с приятелката си (тя следващата седмица няма да е на училище), тази сутрин се събуди и каза "Колко е хубаво да не ходиш на училище!!! Предложих й да отсъства следващата седмица, когато и приятелката й няма да я има, но тя настоя, че една от двете трябва да бъде там, за да изпраща на другата плановете и домашните. На пръв поглед детето ми е направо страхотно. Разбрахме се днес да прочете главите на Немили недраги за днес и утре, за да може да си почива утре цял ден. Мога да се обзаложа, че до неделя ще ходи навсякъде с христоматията, без обаче да я отваря. А за мен е много важно да има поне 2 дни, в които да не учи нищо и да не мисли за учене.

# 519
Много моля, ако има някой от Русе и детето му се е явявало на последния пробен по математика на СМБ, да ми прати задачите. Моето за втори път не успява да отиде на пробен по здравословни причини. Твърдо съм решила седмица преди НВО да я спра от училище и на 20-ти също.
Иначе днес имат класно по БЕЛ, другата седмица по математика. По математика са взели целия материал и сега решават пробни. Всеки ден за домашно госпожата им дава по един пробен тест. По литература обаче още не са взели три произведения и ми е доста напрегнато.

# 520
За 1.06 се уговаряме. Innocent

# 521
  • София
Моята наборка не ме иска на 1ви юни пред НПМГ. Излагам я. Joy Да си спя вкъщи. Тя не знае, че изобщо не спя от 1 год, къде от мислене, къде кучето ме буди... Ако ще пиете, идете по - далеч от училището... толкоз рано, пък и алкохол.. И близо до училище... Thinking

# 522
Хубаво се шегуваме за 1 юни, ама моето е на география и досега нямам мейл за потвърждение, че е записана. На телефона дали могат да ми кажат?

# 523
  • София
Хубаво се шегуваме за 1 юни, ама моето е на география и досега нямам мейл за потвърждение, че е записана. На телефона дали могат да ми кажат?
Аз им се обадих вчера - нямало нужда да се потвърждава, никога не са ставали проблеми със записването за изпита, но ми потвърдиха Simple Smile

# 524
Защо не направят един автоматичен отговор или дори само изпращане на данните, с които е записано детето, до мейла, който пуска регистрацията? Сто пъти по-удобно, по-сигурно за децата и отпада нуждата от звънене по телефона.

Общи условия

Активация на акаунт