“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №9 - финал, и след финала.

• 51 067
  • 998
  •   1
Отговори
# 795
Скрит текст:
На мен най-смешно ми е придвижването на Кърджиев по каманъци, пещери и в багажника на баничарка.
Като един от най-големите гафове, за който бях питала и по напред е как полицаите стигнаха до Пламен-Кържиев за няколко минути/ докато Мия и Филип бяха  в подземието/.
Хареса ми сериала, без последната серия. Така и гласувах. Финала топ -гаф.
Нито ме трогна историята, да не говорим, че жертвите  не разбраха, защо ги убиват. Тия фантасмагории за инвалид, подхвърлени трупове, сменени гробове, операции в Корея, ДНК тестове и т.н са  латино фантасмагории. Липсват само разменени бебета и загуба на паметта.
Много точно казано - гледахме разни фантасмагории и абсурди през по-голямата част от времето, които аз до последно се надявах, че по някакъв начин ще успеят да навържат логично.

Определено надцених много способностите и обективността на екипа и изглежда, че точно липсващите сценаристи от първия сезон са били причината Дяволското Гърло да се получи толкова добре.

# 796
И аз се затрудних с гафовете, понеже бих ги отбелязала всичките, но се задоволих с по-фундаменталните, като появата на убиеца в последната серия и пластичната операция и разбира се - съскащата котка.. За лаф на сезона, обаче, Блатечки е без конкуренция.

# 797
  • España
Гафовете бяха толкова много , че няма как в една анкета да ги събере човек .
За мен си е и голям гаф по какъв начин включиха образа на мъртвия Христо Язов ! Още от миналия сезон го изградиха като един достоен човек, прекрасен баща , мил и отдаден партньор , добър колега ….. тук даже продължиха , представяйки го като един непрежалим брат и син и накрая……..бам ….той пребил Пламен и го оставил инвалид !!!! И това всичкото , за да бъде въвлечена и Мия в “отмъщението на Демона” ! Много плоско ! А хората тук такива хипотези развиха , чак го “съживиха”….
Друг гаф : “филологът” на Университета бил в отпуск “ и нямало кой да разчете посланието ! Говорим за втория по големина Университет в България , определян като “наследник на Търновската книжовна школа”, където историческият и филологическият факултет винаги са били силата му !
Още : албумът със снимки ! Дори “да си затворя очите “ за това , че в архива на Университета изобщо се пазят снимки на приятелски компании , което само по себе си е абсурдно! Вие видяхте ли самият албум !!!! Не е от 90-те със сигурност , а от 60-те; 70-те , може и по-стар , на първите страници с някакви черно-бели снимки от началото на двайсети век на вероятни випуски и после …..бам ….едни приятелчета се снимали в средата на 90-те !!!!!
Значи имам чувството , че са започнали да снимат мащабно и в един момент са се усетили :” Колеги , парите свършиха, утре ще ни гонят от хотела, каквото имаме-това е….после ще се оправяме при монтажа” !

# 798
  • Бургас
Воден пъпеш, ми то според показаното в с. 2, във В.Т. няма хуманитарен у-т;  има военен! Това ми беше едно от първите и огромни възмущения; като някогашна възпитаничка на у-нито, малко преди групата на "Арсов-Кърджиев".😘 Как не сме се засекли с прокурора!? 😆

# 799
  • España
Ооооооохххх, това ми е най-голямата “болка” , lady Koup! Курсанти в Университета…..бляяк !
Аз съм точно от випуска на “групичката” , даже си викам : “абе , как не съм ги видяла тези хора ….” 🤪 ?! А щом даже снимката им пазят в архива , значи са били от “популярните “ ! 😂

# 800
  • Washington,USA
Тая снимка все едно са я взели от Американски сериал от 80-те.

# 801
  • España
Дъще на Тед Бънди , права си ! Аз даже се разрових да си гледам снимките от този период ….ами съвсем по друг начин изглеждат 🤪 Показаните са направо “древни” ….Верно , че са минали 25/30 години от тогава , ама….динозаври не пасяха трева на алеята пред Патриарха ….сепак !

# 802
Ооох след като и Али Раза се оплака, че му е лошо след Финала, значи…
Паднала съм от майтап да ви чета последните писания след края.
И аз имам чувството, че като са мислили завръзката (ОПГ, Пламката в затвора, брат му, пожари, инвалидност, трупове, Корея), са гледали тавана и са си мислили фантасмагории. Никой от сценаристите, НИКОГА, не е навързвал събитията от миналото логично едно след друго. Нито за миг не е било направено. Въобще.
А ние тук се опитваме да дописваме всеки епизод, но няма как да се получи. Защото никога не е било.
За масовият зрител, който гледа между другото, вероятно това звучи супер.
Но ако се вглеждаш в детайлите - което аз, отчаяната домакиня правя - тогава си е чист Фарс. Че и Трагедия.

Последна редакция: пн, 20 май 2024, 13:48 от HappyRSmile

# 803
Сезонът е гаф до гаф, та трудно да избера 1-2, но все пак котката на Елдъров и появата на Кокалчето в епизод 12 отбелязах. Това на Десподов дори не е лаф, а крайно лоша актьорска игра на Блатечки, ама в претупания финал, толкова.
Много се издъниха със сезон 2, даже се чудя как е спечелил награда. Може би ако някой оценява доброто криминале със сцените на насилие, които бяха много. Всеки задържан наруган и пребит, а убийствата знаем какви бяха.
Ако тръгнат да правят сезон 3 наистина да вземат да четат в темата. В последния епизод да се окаже, че убиецът не е този, който всички си мислят, а разделеният от него брат близнак при раждането. За да има повече драма лошият близнак ще е спал с жената на добрия, без тя да разбере Joy

# 804
По повод на Язов, "качулките" затова са "качулки" да не знаеш кой бие. Само арестувания инвалид Пламен разбра, че и откри жена му.

# 805
  • Washington,USA
Вместо Кокалчето щеше да е по - добре да има студентка, влюбена в Пацо. Да са като Бони и Клайд. И той съответно да я манипулира да участва. Женски образ щеше да е по-ефектен

# 806
Вместо Кокалчето щеше да е по - добре да има студентка, влюбена в Пацо. Да са като Бони и Клайд. И той съответно да я манипулира да участва. Женски образ щеше да е по-ефектен
И що за прякор ?? Кой го е измислил "Кокалчето " да бяха измислили сценаристите , "Точилката " по щеше да му отива сигурно понеже е висок .. 🤣🤣🤣

# 807
  • Washington,USA
В Англия и САЩ постоянно тийнейджъри и други хора без актьорско образование правят  филми, тука не знам какви си школи и образования имат и някрая латинска сапунка.

Също Пламен е учил история, ама как ще копира професор Кърджиев като знания? Приемаме, че Кърджиев е бил в Търново и е работил там. Някой няма ли да го усети, че не е той? И явно Кърджиев е бил жертва номер 1 на Пламен?

Какъв бизнес е имал Пламен точно? Мафиот и той някакъв.

# 808
Кокалчето трябваше да го кръстя Червилцето. Подсказка, че сме го виждали вече в първи епизод.

# 809
  • Washington,USA
Кокалчето трябваше да го кръстя Червилцето. Подсказка, че сме го виждали вече в първи епизод.

Що носил е червило ли? Само това липсва 😂😂😂😂

Общи условия

Активация на акаунт