Любители на котки - Тема 195

• 36 292
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ето и снимка на порасналият ми Пух- Смоуки, вече е над 3 кг. Бяхме го определили, че е роден някъде август.
Считаме, че е здрав вече, направихме му ваксини, за съжалание тривалентни, пак нямаше пет. Чакаме още да порасне за кастрация.
Така и си остана домашен мяу той след лечението, но уикендите го водя да си играе с брат си Лапичка.
Голяма комбина са и са като някакви хулиганчета на село, само обикалят заедно и се чудят каква беля да направят.
С леля си Шепа засега се разбират добре, но очаквам с възмъжаването му скоро проблеми.

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 23 май 2024, 13:08 от Aila

# 136
Мишка е много сладка Heart Eyes
Точно като нея изглежда уличника, когото обгрижвам.

# 137
  • София
Вчера бях твърдо решена да го водя на ветеринатор Simple Smile за ПКК, обаче пътувахме 1,5 часа от центъра в големия дъжд, то никъде не беше зе пътуване с кола. Днес ще опитам. Не сме пускали Т4 откакто го откриха преди месец и половина, но аз признавам, че не съм много редовна с хапчето, може би под твое влияние.
А контролно изследване на тироксина правихте ли?

Последна редакция: чт, 23 май 2024, 14:31 от Cuckoo

# 138
Да се включа и аз в тази прекрасна група с нашите 3 сладура и с въпрос свързан с двама от тях.
Първо преставям старшата - Мелинда, по прякор Фетка Smile на 10г.
Скрит текст:
И двамата младоци Бимбо - 4г.
Скрит текст:
и Вайпър - 3г.
Скрит текст:
Наскоро се преместихме с младоците в къщата при моите родители, защото чакаме бебе, като там тече ремонт от известно време, сега засилено за на спалните. Казвам го това защото смятам, че най-вероятно двойният стрес от преместването (въпреки че и преди сме ходили там и не им е съвсем чуждо) плюс ремонта най-вероятно са част от причината за проблема, а той е пърхут. По гърба на Фетка (която е и с леко наднормено тегло от възрастта) и по гърба, но най-вече към опашката на Бимбо. Консултирахме се с ветеринар, който ни даде специален шампоан, но мен ме тревожи колко време ще отнеме да се махне. Майката на ММ мъж ме плаши, че с толкова котки бебето може да развие алергия (пу-пу). А ние от както се помня винаги сме имало котка и аз нямам алергии. Не искам да си помислям да трябва да избирам между детето ми и котетата, те са ми като деца също. Ще се радвам да споделите, ако някой има опит с тази борба и има ли риск за бебето, въпреки че има време до термина (средата на септември).

# 139
Ние сме с куче от преди да се роди детето. Тя израстна с кучо. Бяха все лице до лице. И имаме  едно здраво и неболедуващо / пу пу/ дете. Чела съм, че именно за децата, които растат с животни има много по-малък риск от алергии.

# 140
  • София
Аз също знам, че децата, растящи с животни, развиват алергии по-рядко.

# 141
  • София
Мади също е с пърхут към опашката. Тя е доста дебелшка, с това си го обяснявам, уж не можели добре да си обгрижват козината дебеланките, защото не стигат дотам. Изследваха я, не било гъбички и толкоз.
Не мисля, че има от какво да се притеснявате, тук също има хора с по няколко животинки и бебе. Simple Smile

# 142
Ох, Магитооо😍😍😍, как хубаво се е размазала и каква е пухкава. Много обичам дебелички котки 🤭🤭🤭. Защо и е голо коремчето?
Aila, на теб все пухкави ти се падат 😍😍😍. Разкошен е станал Пух, голям чаровник с тез зелени очи.

Бъркам ли, че имаше аналог на капките Тобракулин в и нашите аптеки?

Кой е препарата от Кауфланд? И моето малкото се е изпишкало не където трябва. Изпрах възглавницата на 60 градуса и дезинфектант бях сложила и още си мирише.  Май започва да се разгонва, чудя се дали Манди не го бие заради това, но той не я притеснява изобщо, а и напада и бие и Тобчето.

Noragami, виждаш ли подобрение при твоите от успокояващата храна?

Последна редакция: чт, 23 май 2024, 19:32 от Morkovelka99

# 143
Здравейте ,котката ми е с бъбречна недостатъчност изписаха му азодил.Откъде мога да го купя на най-добра цена?Намерих сайт [url]https://azodyl.ro/?fbclid/url] ако някои е поръчвал моля да сподели дали всичко е оригинално ,коректно и дали е доставен охладен?Благодаря предварително!

Последна редакция: чт, 23 май 2024, 20:26 от buchanan

# 144
Morkovelka99, моя приятелка ми препоръча този от ДМ каза, че е страхотен. Имам го, но не ми се е налагало до сега за да споделя от личен опит, но четох, че и Amy_nka него спомена. Не си се мяркала скоро и снимки не качваш..., а щяхме да се сродяваме... 😂

# 145
Морковелка, има подобрение, но дали е от храната, или zylkene, или комбинация, не знам. Преместихме женските в стая долу, обособена с рафтове за катерене и много места за криене и игра. Много са доволни. Почнах и да затварям мъжките за час вечер и да пускам женските. Малката не излиза, но голямата е огън и много доволна, водим я и на разходки и е много добричка

# 146
  • София
И двете ми деца са отраснали с котка.
Дъщеря ми има алергия от ухапване от насекоми, кокошинки. Синът ми няма алергии (освен към упойки).

Когато дъщеря ми беше бебе, 7м, взехме декоративни рибки. Тогава педиатърката ме предупреди за алергии.
2г по-късно взехме и бебе коте.

# 147
Миналата година и аз ги гледах тези в Дм, ще купя да имаме нещо под ръка, че малкият е непредсказуем бандит 🤭. 100 % съм сигурна, че той е направил белята.

Не съм ги снимала скоро моите. Манди нещо пак лудите я хванаха. Само обикаля улиците, бяга от нас и по мен ръмжи като я вдигна 🤣, не иска да стои вътре, бие другите. Казах и', че ако продължава още малко с това поведение ще стане бездомна 🤭🫢🤭. Станала е използвачка само идвала да яде и пак изчезвала.
Тобчо, май и той по любов е тръгнал, но по често си в къщата. Общо взето големите рядко ги виждам.
Малкият калпазанин само си е вкъщи и по цял ден се чуди какви белички да прави.🫣😁🤭
Ако нямате против да си имате калпазанин за зет ще си станем рода 😂. Ще си отиват, а може изящната Линка да го превъзпита 🤭

Една стара на кокошката

Тобченцето, спи върху  мен 🥰

# 148
  • Ямбол
Мишка всъщност е галеното : )), иначе официално е Михаела. Женско царство сме си вкъщи и трите сме с М 😁.
Мишката я намерих в градския парк в края на октомври, живея на около стотина метра от него. Една сутрин като се разхождах, чух че нещо нещастно мяука от едни храсти. Поогледах се, не го видях къде е котенцето, но пък там има котки иреших, че е на някоя (има тенис кортове и заведение, “гледат” си няколко котки там и редовно има малки). Минавах още няколко пъти от там през деня (неее, изобщо не беше нарочно) и котенцето все продължаваше да мяука. Не видях и майка да се навърта наоколо, да го търси и накрая не издържах и се гмурнах в храсталака и извадих ей оная прашинка от снимката. Всъщност, толкова малки котета нямаше в района по онова време, така и не разбрах от къде се появи тогава Мишето там. Прибрахме си я и от тогава е некоронованата царица вкъщи.
Това е историята ѝ накратко.
Иначе преди сме гледали котарак вкъщи, един мързелив сиамец на име Антон, който ми беше голямата любов доскоро 💜.

# 149
Noragami,  чак като публикувах видях, че си отговорила. Благодарим за информацията ще и взема и на нея един пакет,  дано малко се успокои.
Ще отида и при лекаря да го питам възможно ли е да е болна. Тя няма никакви признаци на болна котка, но не мога да си обясня как изведнъж стана такава лошотия.
Всички можеха да ядат от една купичка, глава до глава без никакви проблеми, даже аз съм ги разделяла всяка котка да си е на купичката. Тя сега ръмжи по тях, ако ядат близо до нея, посяга им с лапи, дума и не може да става да ядат от една купа.
Чудя се и дали не ревнува нещо.

Забравих и друго да питам одеве. Прави ли ви впечатление, че от много онлайн ветеринарни аптеки вече не може да се поръчат протовопаразитни препарати, а и други неща. Днес забравих да се обадя на една аптека да ги питам как ще ставят вече поръчките и възможно ли е изобщо. Много ще е тъпо, ако ще трябва да се взимат само от лекарите☹️.

Общи условия

Активация на акаунт