Любители на котки - Тема 195

• 36 295
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
Защо да не могат да се поръчват?

# 151
Ами не знам, няма опция да ги добавяш вече в кошницата. Аз повечето пъти съм поръчвала от тази, а сега няма опция. На тях щях да звъня, но забравих. Днес ще звънна да ги питам
В друга аптека, ако не греша пишеше, че при нужда може да поискат да се изпрати рецептата.

# 152
  • София
Аз точно вчера направих една сериозна поръчка с всякакви обезпаразитяващи пипети и хапчета, само ми звъннаха за потвърждение на поръчката.
Иначе и там в сайта си пишеше, че може да се изиска рецепта, но реално никой не ми е искал.
Може би на места са по-стриктни или просто са изчерпани нещата и затова не можеш да ги добавиш в количката.
Едното, което поръчах и исках повече бройки имаше само четири за съжаление.

# 153
Скоро в зоомагазинът, от който взимам хапче за обезпаразитяване, ми казаха, че вече мога да купувам такива само от лекар?!Това е абсурд.

# 154
Аз нещо съм пропуснала... Astonished Онзи ден чух в таксито, че обсъждаха нещо за противопаразитни хапчета по радиото, ама си помислих, че за човешки лекарства говореха и не обърнах въобще никакво внимание... Кой идиот и какъв му е замисълът...? Не стига, че Държавата не поема отговорност да обезпаразитява бездомничетата, ами и на нас ли забранява?! Ако има такова нещо, направо трябва да излезем на протест!

# 155
Пфууу, много съм изкуфяла. След един час се сетих какво исках да напиша в темата. Не да оплюя ветеринарите Joy Старост-нерадост.
Исках да кажа, че за бебета и малки деца най-големите алергени са рибките (храната на рибките) и птичките (папагалчета и разни други). А с кученца и котенца е даже силно препоръчително да живеят.

# 156
Тук в зоомагазинът, от който пазаруваме, можем да си купим всякакви обезпаразитяващи хапове, пипети, каишка...Има ги и в съотвесните  райони в големите хипермаркети като Auchan и Carrefour.

# 157
  • До хладилника, който обичам
Ще стане като в Англия май... от зоомагазини и амазон и прочие може да се купи обикновен препарат, неща като фронтлайн, които не работят и само си дава парите човек, а тези, които работят и ги има при ветеринарите, се продават само след качване на рецепта за доказателство, че са изписани от лекаря. Но лекарят също таксува, за да напише рецепта, и въпреки че първоначално са по-евтини, лекарството+цената на рецептата излиза на цената на лекарството от ветеринарния кабинет, която не е ниска.

# 158
Зоомагазините и аз знам, че нямат право да продават още от  миналата година. Тези,които придаваха пипети и хапчета бяха скрити в шкафове или под масата. Нелегално продаваха. Специално от тази аптека, която показах можеше всичко да си поръчаш и само сам трябваше да отбележиш, че е отпуснато от ветеринарен лекар. Обаче сега и сайта им е обновен и нищо не може да се поръча, даже пробвах с шампоан и за него няма опция. Още не съм им се обадила да ги питам. Оо, много тъпо ще стане, ако не можем и онлайн да си купуваме неща или от аптеки, които ни устройват.
Последния път като беше болен Тобчо,  доктора ми дава някакви хапчета дето едното ми го продава за един лев или 1.50 не помня, после намирам онлайн същите хапчета - цяла кутия от 20 броя за 5 лв. Аз за 10 дадох двойно. Някои хапчета също могат да се намерят онлайн по-евтино.

# 159
Отдавна  зоомагазините тук нямат право да продават лекарствени препарати и ако го правят е незаконно под масата. Още докато имах кучета излезе това нещо, освен ако в самия магазин няма ветеринар. Ветеринарните аптеки са друго нещо.
Кака е решила да прави някакъв кът на Линка на терасата и днес го умува и се чуди какво да ми изхвърли. Вдигнала е мерника на масата и 2та стола 🤭. Така ме е яд, че съм само с една, ако бяха две, със сигурност щях да я обзаведа само за Линош 😄. Тя кака ако си мисли, че мама ѝ е по - малко луда, лъже се. 😆 Домъкна ми една нова охлаждаща постелка, и Линка я изучава, от едната, от другата страна, да видим на коя ще се спре.😉

# 160
Направих едно малко проучване. Засега, а и в близко бъдеще, няма да има такава забрана. Говорих с нашите ветове, поразпитах... Единият е бил дори на скорошно съвещание, където се е дискутирала тази тема и каза, че няма шанс такова нещо да се приеме. Фарма-индустрията е по-силна от вет-индустрията, май. Simple Smile Просто във въпросната онлайн аптека е проблемът. Явно е офф-лайн заради празниците Simple Smile

# 161
  • София
buchanan, вероятно никой няма опит с въпросния сайт. Не ви ли насочиха откъде да го намерите лекарството?
Съжалявам, че и аз не мога да помогна, но не исках да се чувствате невидим(а).

Идвам със спешен въпрос - какво се прави с намерено само навън коте? Майка ми е прибрала едно, което пищяло на тротоара самичко, но няма възможност да го обгрижва, а у нас и дума не може да става. Frowning1 Има ли къде да се занесе, приют, знам ли?

Последна редакция: сб, 25 май 2024, 16:30 от лято!

# 162
Ох, и Оливър се сдоби с първия си кърлеж на вилата. Вчера се върнахме, но чак днес го забелязахме. Забил му се на вратлето точно под каишката. Дали трябва някакво лекарство да дадем на котарака?
А знаете ли дали има с какво сами да си напръскаме двора против кърлежи?

# 163
  • София
Аз не давам нищо на Блеки да пие, но обработвам раната с йод след изваждане на кърлежа.
Пръскам в двора с циперметрин (при различните производители е с различни имена), спазвам указанията за разреждане (0,1 или 0 2% разтвор).

# 164
Привет, започвам да ви следя. Мислех, че нямам нужда, а пък и доскоро не се надявах писанчо да остане вкъщи. Като се зачетох тук, обаче, се почувствах невежа и се засрамих. Не знаех, че има успокояващи храни и неутрализиращи спрейове. Двайсетина години не съм имала коте.
Сега ме намери един мишок есента - в средата на училищен двор, разкрачен, не може да ходи, не може да вижда, два класа първокласници го наобиколили и крещят от възбуда и топки се топат около него. Прибрах го в една салфетка, то с рана на дупето, кожата на опашлето обелена и няма глас, само зяпа. Обаче като усети, че някой го хвана, се отпусна и заспа. 
Не съм си и мечтала, че ще бъде мое, дори име не му дадох и не исках да го гушкам, ама пак си го обикнах, де, и нямах търпение да се върна от работа, за да го видя. Пусках обяви за осиновяване, ама на няколко пъти се размина (все ми се свиваше сърцето, като разбера за за какво ме търсят ). Междувременно младежът ставаше все по-сладък и мъжът ми, ако и да не иска животни, все пак го обгрижваше, че той си е вкъщи. И когато малкият започна да го събужда с целувка, се предаде и разбрах, че ще си имаме котенце.
Вече е на почти 8 месеца. Мисля за кастрация. Нашият доктор каза, след десетия месец. Още не е маркирал, ама ще видим. Ето го:

Никога повече няма да се разделяме 😃

Общи условия

Активация на акаунт