Любители на котки - Тема 195

• 36 327
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
Бебе Хари може да яде вече бебешки пюрета, според мен. Чудесни са за захранване. Аз купувах пиле с картофи или пиле с моркови, грах... пиле със зеленчук някакъв, затоплях, добавях малко краве масло (колкото грахче) и направо им плющяха ушите Simple Smile
Сипвах в една капачка от бурканче, за да свикват да ядат сами.

# 226
  • София
Малко белградски диви котета

Скрит текст:

Имаше още 2-3 снимки, които не успяха да се качат заради размера (честно казано мързи ме да ги намалявам).

Бебето сервалче ни съскаше през стъклото. Голям сладур.

И един шишко, мома мисля. С невероятно огромни лапи беше. Галехме се, после се разигра, захапа ме леко и леко ме напляска с лапа Joy

# 227
Бебе Хари може да яде вече бебешки пюрета, според мен. Чудесни са за захранване. Аз купувах пиле с картофи или пиле с моркови, грах... пиле със зеленчук някакъв, затоплях, добавях малко краве масло (колкото грахче) и направо им плющяха ушите Simple Smile
Сипвах в една капачка от бурканче, за да свикват да ядат сами.
Да,благодаря за съвета!Почна лакомо да яде млякото и да увеличава количеството и ще взема довечера нещо по-засищащо.Днес му сложих и аз в капачка мляко да видя дали като огладнее няма сам да почне да лочи от нея,то само със спринцовката не става.Да си трайка до 13 часа,само това искам.И слава богу,спи през нощта и не ми създава проблеми. 🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛

# 228
Момичета, нашата калпазанка се изучи да ходи по парапета и да се катери по мрежата. 🤔 Кака не вярваше, но я документирах с клипчета и снимки. Страх ме е, достатъчно надежна ли е мрежата от зооплюс, има ли начин да я садире или прегризи? Инструктирах кака да затваря вратата на терасата когато ни няма. И да са винаги заедно, че знам ли какви бръмбари ще ѝ влезат в главата. Голям щурчо е. Имаме една тента, с която се простихме заради мрежата, че нямаше как да покрие до горе и просто я увесих и увързах на долу, че на седмия етаж нищо не оцелява от слънцето на простора и щурчо се навира между нея и мрежата, а като я махам от там яко се вклинчва с лапки, едва я откачам. Ми май балкон - тур до тук беше, страх ме е и не знам колко да вярвам на тази мрежа. 🥴 Погледа все нагоре в небесата, ама и тя един въздух мамин - уф!

# 229
  • До хладилника, който обичам
Ако самата мрежа е добре закачена - да няма пролуки между нея и стената/тавана на терасата, няма проблем с теглото на котката и няма да я скъса (освен може би ако не я дъвче специално дълго време?) Може би удобно място за наблюдение - котешко дърво с добра височина, да може да вижда какво става долу, без да се налага да виси по мрежата, ще е достатъчно, за да спре да се катери.

# 230
Никъде няма пролука Бу, затова махнахме железата от тентата и самата тента, че оставаха едни 10 см. не покрити и щяха да са ѝ достатъчни. На тавана сложихме една от тръбите и се получи луфт 1 пръст през, който прекарах мрежата от вън на вътре, и после сложих и това жълто нещо, но много се вееше от вятъра навътре, щото мрежата я спира на вън, и се наложи да я вързвам. Както се казва, като една "млада мама" от всичко се шашкам. 😊 Май за детето чак толкова не съм. 🫣 Иначе загледах едно чудо като цветарник - пак го водят катерушка ама от дърво без плат, който сигурно ще поеме цялата мръсотия на вън, та ще е практично, само трябва да го измисля някак или да го изрисувам на човека дето ми прави мебелите миналото лято и да видим каква оферта ще ми даде. Малииии това нашето Линошче, ако знае колко промени сътворих заради нея, още преди да дойде😆златна тя, златна 😻, ама обичам я кво да правя...
Ще го мисля определено, ама за сега ще е под надзор. 🤭

# 231
Ох, момичета, като ви чета и ми се пълни сърцето. Purple Heart

Том избяга преди близо седмица (23 май) и от тогава се търсим. Разлепени плакати навсякъде, фейсбук публикации, говорено е с хората от квартала да знаят. Всяка сутрин и вечер обикяламе и го търсим, гледаме всяка една дупка, където може да се промуши. Трябваше да го кастрираме другия месец, обаче уви - той ни изпревари и се надяваме, че е отишъл някъде по любов и ще се върне. На мястото, където падна, оставихме клетката му заедно с мои тениски, одеялце, на което лежеше, и гранули, за да се ориентира по миризмата. Обаче днес преди обяд клетката изчезна... Не знам наистина какъв човек трябва да си, за да направиш такава унизителна постъпка. Около блока ни има камери и съм помолила да прегледат записите, за да се види кой идиот я е взел. Направо нямам думи. А аз продължавам да се нядавам, че въпреки това, Том ще се прибере, за да бъдем заедно. Blue Heart

# 232
  • Варна
Velie, дано да намерите Том! Hug
Днес Тигрето не съм я чула да се закашля. Довечера пак ще ходим за инжекции.
А това са кръвните ѝ изследвания:
Скрит текст:

# 233
Здравейте! Ще помоля за мнение относно тези марки гранули Happy Cat, Brit, Spectrum и N&B, последните ми се виждат много плодови и хич не съм сигурна, че ще ги хапва. Сега глезльото яде само на Про План. Но искам нещо да разнообразя, защото когато ги яде дълго време, следващите дни не им обръща внимание. След време като му ги дадем, ги яде.

Velie, същия този глезльо миналата година август скочи от 6-ти етаж. Беше кастриран. Появи се до входа чак след месец и няколко дена сутринта около 5:30-6. Никой не го беше виждал през това време и си мислехме, че го е прибрал някой. От мястото на падането му направихме път до входа с тоалетната му. Като всеки ден слагахме от гранулите му на мястото на падане. Не се отчайвайте, ще се появи!

# 234
  • София
Стейси, на мен ми изглеждат ОК, само хемоглобинът (и свързаните с него кръвни клетки) са на долна граница.
Да се оправя бързо Тигрето и да не се повтарят пристъпите.

# 235
  • София
ThankYou, от изброените съм пробвала Brit и N&B.
И двете са много хубави.

# 236
Velie, на мен Бени ми беше избягал и отне 18 дни да си го прибера. Слагах храна в двора и ръсех с ползвана тоалетна. След време схванах, че яде храната и почнах да я слагам в котешки капан, и като се убедих че ще влезе го активирах. Не знам дали си в къща или апартамент, споделям опит само.

И да похваля играчките от Тему, страхотни неща дойдоха. Най-любимото - пистолет, с който изстрелвам плюшени топчета, голям хит е , към 2 евро беше + 20 топчета в комплект.

# 237
И двете са много хубави.
Благодаря! На Brit Care или Premium?

# 238
  • До морето...
И двете са много хубави.
Благодаря! На Brit Care или Premium?
По мое мнение Brit care е по-добра храна от премиум.Сравнявайки съдържанието на двата вида храни ,ще видите,че в премиум се съдържа зърно,което казват,че не е препоръчително за котките, докато първата е изчистена от зърнени съставки.

# 239
Да похваля Хари с папкането му,почерпих го с пилешко пюре и го хареса.Но по колко да му давам?Няма ли да преяде ако му оставя в купичката ?Тоест,сутрин да го нахраня и после да му оставя в купичка,да си има докато се приберем?

Общи условия

Активация на акаунт