Любители на котки - Тема 195

• 35 869
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
  • До хладилника, който обичам
Не знам как успявате да изберете само по една-две снимки на котките си, като хвана да ги снимам и после всички ми се струват прекрасни, едвам се спирам на някоя пред друга.

Минка се забавляваше да обръща купичката с вода по няколко пъти на ден, на третия ден като стана ясно, че не планира да спре с това забавление, смених купичката с керамична тежка, не се наклонява и обръща. Навън постоянно търсят да пият от възможно най-калната вода, събрана в някоя паничка на саксия.

Пясък ползвам catsan smart, който не става на топка, има отдолу покритие като памперс и задържа по-дълго време без миризми. Сменям целия пакет наведнъж. По-скъп е, но се надявам и Минка скоро да си изнесе нуждите навън и да спрем.

# 31
Бу, и аз съм от тези дето трудно подбирам 1 снимка, а като ми прати детето, нейните са още по - хубави. 😁
Липсваше ми израза "бялата гад" за Харко 😁, радвам се да ви видя, и много други липсват от времето когато само ви четях и ви се радвах тайничко.
Днес още веднъж се убедих в силната връзка и усещане между Линка и кака. Кака на обед тръгна за Габрово, бързах да се прибера да мога да си я изпратя и аз и какво да видя : Линка гушната в кака, кака я целува на всякъде, а тя не помръдва и само протяга лапки към устата към бузите, все едно я гали. Мила картинка са ми! Донесох сака от стаята, а Линош го окупира, легна върху него и се гледат в очите с кака, уффф късат ми сърцето. Получих инструкции да я снимам, да изпращам снимки и да ѝ разказвам какво прави Линош и преди да отвори вратата, беше отново гушната в кака, понечих да я гушна аз и се чу едно тихо мяу. Сякаш ми казваше не - едва я отскубнах говорейки ѝ мило, а тя заби поглед в затворената врата. Опитах се да я разсея, да я привикам, но не... сви се в коридора върху мойта раница. Довечера като си дойда от работа се надявам да я разиграя и да направя достатъчно снимки, че от тея тъжните не искам да пращам, така ми изглежда, унила и тъжна. Душичките ми те, колко много се привързаха една към друга, верно аз не съм се делила с Линош и сигурно ще ми е много криво ако се наложи, но като ги гледам отстрани и ми се къса сърцето.
Ей така седи мирно в кака. 😁❤️

# 32
lusia, същата картинка като Сина / че и позата същата  Joy /и неговата кака. Шегуваме се у дома, че за него тя е направо божество, гледа я с абсолютно обожание и не забелязва никой и нищо друго, щом кака е там.

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 14:58 от cardhu

# 33
  • София
Да ви питам за най-евтиният вариант поне за бълхи и кърлежи за външните котки?
Преди време им давах таблитки, но те май бяха за вътрешни паразити.

На моите им взимам от скъпите комбинирани пипети, но ако взимам и на селските котки които са над 5-6 бр и ми идва в повечко.
Някакви отзиви за тази пипета имате ли?

# 34
Имам си работа аз.Прибрах се,седнах за малко и дребчето веднага се качи и заспа.Седяла съм почти час,ама не мога вече.Такова удоволстие е,понеже е рядко.

Последна редакция: сб, 18 май 2024, 13:51 от red soul

# 35
И аз цоп в новата тема.
Данък от Оливия - коте в чекмедже

# 36

На моите им взимам от скъпите комбинирани пипети, но ако взимам и на селските котки които са над 5-6 бр и ми идва в повечко.

Ако намериш такъв препарат  моля да споделиш! Според мен няма вече евтини пипети, които да ги предпазват от кърлежи и бълхи.
Това за мен е най-голямото перо на хората отлеждащи много животни.
Храна и евтина може да им се купува, дето се вика и остатъци от човешка могат да си хапват, за този сектор се намира начин да стане и по-бюджетен.
Обаче с тези препарати е много трудно. Последно като бях в аптеката,  доктора искаше да ми даде едно шише от 100 или 200 мл фипронил. Не го взех, викам му, но това не им действа вече. Той ми отговаря ми ще им слагаш през няколко дни, те всички препарати са с тази съставка в основата си. Не го взех, много ми се вижда да им слагаме толкова често капки. Освен тези шишета и човека не намери други алтернативи, които да стават за много котки и да са бюджетни. Дори ми каза, че и евтините каишки никаква работа не вършат.
И аз търся нещо сигурно срещу кърлежите. Онзи ден пак видях един на малката ми котка. Тъкмо му се беше качил и още беше отгоре на козината му. В първия момент си помислих, че е някакво боклуче, навеждам се да го видя и ми заприлича на мравка.  Като го погледнах още по отблизо- кърлеж се оказа.

# 37
Блеки минава да провери как сте🥰

Томчо наблюдава работата на вилата.

Останалата част от бандата напада🤣 Може да са яли до втръсване, но отвориш ли нещо ново... веднага се нареждат😁

# 38
  • София
Пропуснах да се запиша в новата тема. Само палци раздавах Simple Smile
Нямам нови снимки на децата

Аш гледа костенурче

И една стара снимка на Оникс от ваната

Напоследък Гугъл започна да ми пуска спомени (явно след някой ъпдейт). И много им се радвам.

Имало нова тема😊
Едно решение за иначе безполезната вещ
https://www.instagram.com/reel/C5Q-A6EIl8D/?igsh=MWt5d2lyZHByMWwydg==
Аз мислех да поръчвам такава джаджа на Оникс. Голям фен е.

# 39

Aila, Moxiclear е най-евтината комбинирана. А за фипронил - AnyHr беше споделяла за кучешка Фронтлайн или подобна, която дели според кг.
За други различни от фипронил - просто гледаш за 8-10 килограмови котки разфасовките и делиш според кг. Ако взимаш цяла кутия с по 3 пипети ти излиза най-икономично. Например, Advantage.
Фипронилът е добър за кърлежи, но не винаги убива бълхите.

# 40
  • София
Вчера ни отчитаха топломерите. Аш и Оникс първи на вратата и после обикалят с девойката. Нея я беше страх и ме помоли да взема Аш. А той се изправил на дъската на леглото и се надвесил над топломера. Да не изпусне нещо Joy
Сигурно щях да я стресирам ако бях казала "чакайте, да го снимам" Simple Smile

# 41
  • Бургас
Аш е искал да се научи и той да ходи да отчита...

# 42
Данък и от нас с новата придобивка 😊

# 43
Здравейте, котката ми постоянно драска дивана и не знам какво да правя .

Пробвали ли сте спрейове за напръскване на мебели против точене на нокти.

# 44
  • София
Здравейте, котката ми постоянно драска дивана и не знам какво да правя .

Пробвали ли сте спрейове за напръскване на мебели против точене на нокти.

И за това ли има спрейчета?!

Общи условия

Активация на акаунт