Любители на котки - Тема 195

• 36 281
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • на брега на морето
Това коте има майка; тя го кърми, облизва под опашлето, топли, говори му. С една дума - то все още има огромна нужда от нея.

Скрит текст:
На един съсед котката роди 4 котенца; бях взела последното й у нас да му се радвам. Когато го върнах майката така отчаяно му мяукаше, че страшно съжалих, задето съм взела детето й за няколко часа. Крокодил го нарекох, защото много драскаше и хапеше.
Това е Крокодил; все още е със сини очи, значи кърмаче, макар и да ядеше гранули

# 106
  • София
Честно казано, и аз мисля, че толкова ранно отделяне е оправдано само ако има риск за котето - изоставено, изхвърлено и т.н. Това са живи същества, и те имат чувства, и майката и децата ѝ са силно привързани. Отделно е чисто физиологичният въпрос, че има нужда от млякото ѝ, а и да се научи от нея на котешките неща...

# 107
Ами ще го обсъдя с хората,въпреки че не ми се чака

# 108
Щом яде самостоятелно, няма проблем. Проблем би имало ако след като го вземете се разболее. Взимате го, наблюдавате го две седмици и ако е здравичко го ваксинирате. Преди ваксина се обезпаразитява задължително. Трябва да тежи поне 0,5 кг за да се обезпаразити.
Ако не тежи толкова, значи не му е още време да бъде отделено от майката.

# 109
Ами ще го обсъдя с хората,въпреки че не ми се чака
Много добре разбирам нетърпението ви и желанието да си го вземете 😁, макар ние с детето изчакахме 2м. и 14дни. - трудничко си е, но през това време се впрегнахме с детето да пригодим дома ни да му е хубаво на котето, да е безопасно и да опазим някои ценни вещи на детето. Покрай това се вълнувахме не по - малко, всекидневно си говорихме за наша Лина, чувахме се със стопаните от време на време, искахме снимки, четях темата и всякаква информация за бебета котета, издирих ветеринар при който да я водим и бяхме подготвени за всичко. Когато отидохме да си я вземем, детето не смееше да я пипне, толкова малка и крехка изглеждаше, аз обаче само я целувах и ѝ говорих "ти вече наша ли си? Много си ми хубава" и т. н. През целия път плака душичката, (около 40 мин с кола) изплези език като кученце детето се шашкаше и аз се чудих как да успокоя и двете ми момичета карайки. Така, че мога да ви разбера, а и Хари е прекрасен, но има ли начин послушайте момичетата тук, имат много опит и за хубаво ви го казват, да поостане при мама, тя ще си грижи целодневно за бебчо, а през камерата не е работа, то си е само наблюдение. Аз знам какво е да го чакаш и да се вълнуваш, нашето котенце растеше на двор и в по - голям риск от колкото отглеждана вътре. Помислете го за доброто на Хари, а и да сте спокойни и вие. Линка тежеше 700гр като я взехме и пак ми се виждаше много нежно, крехко създание. 😊

# 110
  • До хладилника, който обичам
Колко сладък Хари. И аз оценявам колко е трудно да се чака ново котенце. Но на 35 дена котенце е съвсем мъниче Sad Препоръчва се да не се отделят от майката преди да стигнат 10-12 седмици, т.е. практически двойна на тази възраст. Учат се не само на неща като хигиена, но много по-важно, на социалност, общуване и буквално как да са котки.
Отглеждала съм няколко котенца на невръстна възраст, последното - котката ми, която почина в началото на годината - откровено си имаше характеропатии заради ранното отделяне от майката; преодоляха се с времето, но защо да се мъчи човек, ако може да го избегне.
На твое място бих предложила на жената чувал храна за котката и котенцата - сигурно ще я облекчи финансово доста - и да задържи Хари още поне 2 седмици, ако не и повече. И тя иска да се отърве вероятно, но ако успеете да се разберете е най-хубаво в интерес и на котето, и на вас като бъдещи стопани. Като взимах сиамката Цура, жената искаше веднага да я дава на 8 седмици, но я убедих да я задържи до почти 10 - майчината кърма е важна за котенцата, и исках да е по-адаптирано социално животно.
А има ли възможност да вземеш две котенца или не е предвидено в бюджета и апартамента като място? Ако стои по цял ден само, ще му е много тегаво и самотно, ако са две, си правят компания и си играят сами.

# 111
  • на брега на морето
Бу, роден дипломат си. Hands Thumbsup

# 112
Koтьо, благодаря - споделям неща, които навремето не съм знаела. Преди всички смятаха, че 40 дена е ехехееееее зряла възраст за кученца и котенца и ги отделяха, като почнат първа твърда храна (и ние тогава сме раздавали котенца на нови стопани, като сме имали навремето преди да почнем рутинно да кастрираме котките преди да родят). Но на практика те са още бебета - и човешките бебета почват да ядат твърда храна на около 6м, но не са готови да се отделят от майките си и да се отбиват... За разлика от тях котенцата вече ходят и оцеляват, де Grinning Но като научих, че всъщност въпреки че е възможно, не е чак толкова добра идея да се отделят толкова рано котенцата и кученцата, и особено като се сблъсках с преки последствия от ранно отделяне, гледам винаги да го кажа - ако има възможност да останат малко по-дълго с майките си, е чудесно за всички замесени.

# 113
И да се допълня, че забравих, но нещото, което ме накара да пиша в темата преди да вземем Линош беше това :

Мрежа за терасата, особено ако живеете на високо. 😁 Сега и с часове да дебне ми е спокойно, благодарение на момичетата от темата. 😉 А тя беше пъргавелка и бързо се изучи как да се катери на клюкарника.

# 114
А тук има фирми, които се занимават изключително с обезопасяване на прозорци и балкони в домове, в които има животинки, и особено котета.

# 115
Имах такава мрежа на терасата на апартамента ни, беше много удобно и ми беше спокойно да оставя тогавашната котка да излиза, а пък и по-спокойно, че малкото дете не може инцидентно да добие идеи - бяхме я захванали здраво за бетонния парапет и балкона отгоре.
Сега сме в къща с двор и ми се ще някой ден да го обезопася с котешка ограда, която да ги държи само вътре, но е малко вероятно да стане реално. Ако спечеля от тотото, ще се преместим в някоя крайна къща, далеч от улици, да си щъкат, без да ги мисля.

# 116
Не мога да взема две,то и това с триста зора го реших,а децата са на по 15 години. Отдавна трябваше да взема домашен любимец,но по мои си причини отлагах.
Ще мисля до събота какво ще правим.

# 117
Не те навивам, но открих, че не са като децата, където всяко дете увеличава ангажимента, една или две котки - не е голяма разликата, ако са на сходна възраст и се разбират (както е, ако се вземат едновременно). Преди 10г. не взех две сестри от приют, че трябваше да чакаме да оздравеят и децата нямаха търпение. Вместо това взех Маца, рано отделена и с малко поведенчески проблеми, ама те после станаха ясни, която се оказа, че не понася други котки, защото не е свикнала да съжителства, пък развива тревожност от промени и изобщо... Пак заради нея взехме само едно котенце по съвет на ветеринаря, а бях се пазарила за две от котилото, ама да не я стресираме излишно. Не съжалявам, много я обичахме, но в ретроспекция трябваше малко по-различно да подходя. Но ситуацията понякога не позволява да си изпълним желанията Grinning

# 118
  • Варна
Магито прави слънчеви бани:
Скрит текст:
Поне от три часа е в двора, завря се във всички храсталаци. Пускам я навън и я следя. Преди малко излизам пак да я видя, няма я. Накрая я видях да се разхожда в съседния двор, а там никой не живее. Промушвах се през храсти, повиках я и повдигнах мрежата. Хванах я и я изтеглих. Май се беше уплашила, защото веднага се нареди на вратата да се прибира.

# 119
Блеки беше 300гр с бълхите, когато го намерихме.
Нямаше мама наблизо, беше захвърлен в гората. Какво е ял, идея нямам... и дали беше ял.
Захранихме го с гранули за бебе.
Ако има как оставете Хари при мама, поне за още 1 седмица! Тя ще го научи, как да се почиства и други неща.

Общи условия

Активация на акаунт