Booking.com – 8

• 36 508
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Здравейте. Имам  платено настаняване в букинг в Гърция. От фирмата, която менажира мястото, ми пратиха мейл с линкове за чекиране и плащане на депозит за щети. Обаче отделно от депозита, има Greek climate resilience tax
€10.00 per villa per night.
Total amount is €70.00.
По принцип в общата цена, която сме платили през букинг има включени € 10 government tax per night   и
0.50 % City tax.
 Тъй като вече е платена вилата и имаме депозит за щети, се притеснявам, че ако се заям за другата такса може да кажат накрая, че сме повредили нещо и да не върнат депозита.
Мислите ли, че след почивката мога да пиша на букинг и да се оплача поне за допълнителната такса?

Гърците въведоха такава такса и така - най-общо казано- събират средства за борба с горските пожари.
И ние имаме начислена такава такса, но понеже не наемаме цяла вила, при нас е 1,50 евро на човек на нощ.

# 631
Здравейте. Имам  платено настаняване в букинг в Гърция. От фирмата, която менажира мястото, ми пратиха мейл с линкове за чекиране и плащане на депозит за щети. Обаче отделно от депозита, има Greek climate resilience tax
...

Гърците въведоха такава такса и така - най-общо казано- събират средства за борба с горските пожари.
И ние имаме начислена такава такса, но понеже не наемаме цяла вила, при нас е 1,50 евро на човек на нощ.
Да, вчера научихме за това. Просто ми е интересно как си добавят такси и информират 4 дни преди настаняване. Когато написах, че таксите са включени в цената, отговора беше: Hi, any outstanding actions via the my villa plus portal need to be completed.

# 632
...

Да, вчера научихме за това. Просто ми е интересно как си добавят такси и информират 4 дни преди настаняване. Когато написах, че таксите са включени в цената, отговора беше: Hi, any outstanding actions via the my villa plus portal need to be completed.

Всички такси и разходи по мястото за настаняване трябва да са обявени предварително.
свържете се с букинг и коментирайте.
Не е нормално изникването на на нови такси малко преди настаняване.

# 633
До сега в никоя държава city tax или подобни не са били включени в общата цена в букинг, а сме плащали на място в деня на настаняването. Имало е информация за това в листинга в букинг. Което за мен е малко непрактично, защото предпочитам да платя всичко наведнъж. Може просто така да сме улучвали, но проверете отново, защото понякога информацията е написана двусмислено.

# 634
Amaretka, пиши на гърците, че искаш да ти разяснят каква е разликата между government tax, която вече сте платили и   Greek climate resilience tax.
Кажи им, че искаш да ти издадат фактура /и за всички направени разходи и плащания - нощувки, депозит, такси.

Във връзка с предния коментар, когато сме пътували  в 90 % от случаите city tax е била включена в цената. Много рядко сме я плащали на място. Ясно си пише като се погледне на "информация за цената" какво е включено в нея.

# 635
  • Germany
Като се замисля, винаги сме плащали city tax на място. Става въпрос за различни държави и в хотели, и в апартаменти. Даже не съм се зачитала за това в booking. Мислех, че това е правилото.

# 636
  • София
От любопитство си погледнах последните 30 резервации - в 23 от тях общинските такси са били включени и платени заедно с нощувките. В 7 са платени на място.
Но винаги това е ясно и по недвусмислен начин съобщено предварително.

# 637
  • Стара Загора
Здравейте, отново имам нужда от код Букинг.
При мен също повечето резервации са с включени такси.

# 638
  • Milano
За другите държави незнам, но за Италия не съм предплащала градска такса, т.е. Букинг ти я начислява, като информация, но ако платиш предварително тя не е включена в цената. Това поради простата причина, че може да си от случаите, които не я дължат - децата в различните градове не дължат до различна възраст градска такса, военни не дължат също, ако си придружител на лице което е в болница - пак, ако си резидент и т.н.

# 639
  • Germany
Да, да за Италия точно така.

# 640
то в случая всичко си е ясно, проблема е само, че таксата за пожарите не е обявена предварително, а чак сега след резервацията, Но тя май наскоро е въведена от държавата така или иначе

# 641
Е, каква е тази такса - government tax, тогава? Освен градската такса, тази за климата и някаква друга такса ли има в Гърция? Потребителката е написала, че са заплатили вече government и city tax и искат допълнително такса за пожарите. Освен това са длъжни подробно да й обяснят коя такса за какво е, а не просто да й казват, че трябва да я заплати. Ако бяха й обяснили, нямаше да пита.

# 642
  • София
Привет на всички пътуващи! Flowers Hibiscus

Влизам в темата специално, за да благодаря на maya_alex, която любезно ми предостави код за booking.com на лични съобщения! Искрена благодарност! Flowers Bouquet

Усмихнато и щастливо лято на всички вас! Nature Sunny

# 643
  • Milano
Видях, че тази такса в Гърция е от 01.01.2024г. Също така симулирах резервация и пише, че цената включва всички изброени такси, както е споменато. Ако заплатената цифра е същата бих изпратила разбивката на ценатс на мястото за настаняване и съответно запитване към Букинг, обяснявайки ситуацията.

Погледнете си потвърдителният мейл за сигурност.

# 644
  • София
Аз имам няколко (6) приключили резервации от Гърция през юни и ситуацията с новата такса е следната - само на едно място с плащане в брой я платих допълнително извън цената на резервацията, на останалите беше включена. Вижда се от приложението, като кликнеш на Информация за цената -> Такса за околна среда

Сега имам предстоящо пътуване в Италия и там ми дава следното за градския данък

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 22:51 от миленка_д

Общи условия

Активация на акаунт