Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 80

• 35 323
  • 773
  •   1
Отговори
# 465
Никъде не съм написал, че няма клиенти, всичко се изкупува, проблемът е, че се гледа на жилището като на инвестиция в злато - реално няма да го използваш, но проблемът е, че за разлика от златото, тази инвестиция заема ненужно пространство, което е безвъзвратно загубено и заради нея, всички страдаме и никой не може да живее нормално.
Иди поживей на село, там не е пренаселено. Или считаш, че само ти имаш право да живееш нормално, по твоите си критерии, пък друг да иде на село Simple Smile Или смяташ, че имаш право да казваш на хората как да си харчат парите ли?

За неплоския данък: ако се увеличи натовареността на работещите, примерно на мен: ще отида на борсата да си постоя и да ми плащат. Никога не съм ползвала правото си на обещетение. Нека някой ме издържа за една година. Пък и като майка на три деца, и допълнителни пари ще получавам. Преди няколко години сметнах, че ми е по-изгодно да си седя вкъщи като безработна, и да получавам помощи и обезщетения, отколкото да се трепя. Надали ще съм единственият досетил се. И тогава, когато всички, които са учили, си преценят че по-добре да не се трепят, а да си почиват: кой точно ще издържа останалите, които не са учили

Нищо такова не съм казал. Аз съм ЗА строене, когато е предназначено за живот, когато има хора, които искат да живеят там, а не да стои празно и за спекула. Вие намирате за супер просто да се строят сгради за инвестиция, които вероятно НИКОГА няма да се населят? Популацията на София е 1,2 милиона от вече доста години и няма тенденция да нараства, даже обратното. Вие намирате за супер, детската площадка до вас, на която си играят трите ви деца, да се превърне в 8 етажен блок, който я се напълни на половина някой ден, я не?

# 466
Популацията в София е дооооста повече от 1,2 милиона,както и инфлацията е дооооста повече от официалната стъкмистика ....

# 467
Популацията в София е дооооста повече от 1,2 милиона,както и инфлацията е дооооста повече от официалната стъкмистика ....

Вие броихте ли ги? На какво се дължат вашите наблюдения? Моите са, че Пловдив, Варна и Бургас вече предлагат достатъчно възможности и много хора си остават там или ако живеят в близост, избират именно тези градове, а не столицата. Освен това, много хора, включително и мои познати,  които масово работят офис-професии, избират да работят римоут и напускат града. Има и вече доста статии по темата, които се препокриват с моите наблюдения, не разбирам кое наричате стъкмистика и кой би имал полза от това?

# 468
Живея в София от рождението си.....Знам как изглеждаха нещата когато наистина беше 1,2 милиона....
Няма нужда аз да ги броя....
Реално е около и над два милиона....
Проблема е,че на доста "столичани" постоянното местожителство по ЛК е в съвсем друго населено място....

# 469
По принцип популацията на София е доста разтегливо понятия, но имайте предвид и друго - родени в София също се отделят в свои домакинства, при това вероятно на най-млада възраст в сравнение с другите населени места в страната.

# 470
Не знам къде го виждате това намаляване в София. Все по грудно се прибирам вечер. Пълно е с коли при толкова много хоум офис.
Не пропускайте, че все по-малко хора се събират в двойки и създават семейства и си живеят сами.

# 471
Какъв е смисълът да живееш в София,но да запазиш старото си провинциално жителство? Вероятно има такива,но се броят на пръсти...

# 472
  • Бургас
Аз пък искам да знам какви възможности предлага Бургас, че всеки випуск езикови гимназии и ПМГ масово напуска града. Включително и моето собствено дете, което се прибира тук само лятото.
Бургас е градът с най-ниските заплати, квалифицираните кадри от туризма вече масово се преориентират към кол центрове, където им плащат повече и им е по-спокойно. 
Висшето образование в Бургас е пълен смях, местните големци се убиват да го рекламират, но пращат собствените си деца в София и чужбина.
Да, тук се живее добре, ако работиш ремоут за чужди или софийски фирми, или имаш друг добър доход. Но колко са тези хора?
Да, всичко е близо, времето е хубаво, има голям парк и море. Но това са природни дадености, а не възможности.

# 473
Има такива, дето живеем на две места. Има си и регистрации по настоящ адрес. Хайде пак темата за и против "нови" столичани. Тая работа с пълния хоум офис на малко места се получава така, че да можеш да заминеш тотално извън големия град.

Че се строи на места безобразно - строи се. Но какво ще искате, ако избирате - запустял панелен апартамент с нужда от тотален ремонт в неподдържан вход и половината блок празен или ново тухлено строителство, при което правиш ремонта без да изриваш кой знае какви стари боклуци?

# 474
Какъв е смисълът да живееш в София,но да запазиш старото си провинциално жителство? Вероятно има такива,но се броят на пръсти...
Ако редовно се сменят квартири, кой адрес да запишеш!?
Или ако не ти дадат правото да се водиш на адреса на квартирата, хазяинът не е съгласен!?
И още такива се сещам Simple Smile
Ако си купиш свое, да, ще смениш, но ако нямаш, не можеш да пишеш който адрес ти си решиш Simple Smile

# 475
Пазят си старото жителство, защо по лесно се движат административните неща. В малките места всички се познават. Пълно е с хора, което го правят по тези причини.

# 476
За смяна трябва наведнъж да сменя много документи и после вместо да си върша бързо работа като ми се наложи, да вися по опашки в София. Иначе не ми е проблем регистрацията, аз съм си собственик, но тук редовно имам и проблем да получа навреме известия от държавни и общински институции, а на другия адрес нищо никога не се е изгубило.

Да не говорим колко хора са на квартира, за която хазяите не са обявили никъде официално, че дават под наем и крият данъци. Не можеш да ги накараш да те регистрират.

# 477
И аз дълго време бях без регистрация по настоящ адрес в София, защото хазяите ми не бяха съгласни. Винаги ми е създавало проблеми, за всяко нещо да трябва да пътувам. Да съгласувам отпуски и т.н. Познавам и още доста хора сходна ситуация.

# 478
Висшето образование в Бургас е пълен смях
Ми то и в София е така, като видиш какви кадри излизат, че след това се връщат и да преподават и следващия випуск излиза дори още по-зле.

# 479
  • Бургас
В София поне има разнообразие от инженерни и други подобни специалности, докато тук - един химически ВУЗ, създаден навремето за нуждите на Нефтохим, но нереформиран към днешната реалност и един свободен, в който и магаре да вържеш ще завърши. Някои от завършващите дори български не знаят.

Общи условия

Активация на акаунт