"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 64

• 34 643
  • 840
  •   1
Отговори
# 330
Да, опасно е.

# 331
Дами, този прогестерон как е?

# 332
  • София
За бременност нисък.

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 16:32 от NadezhdaML

# 333
Не е нисък. Бива.

# 334
  • София
Нисък е, това го казвам от своя опит.

# 335
  • Sofia
Не знам колко бива, не съм лекар.
И за мен е нисък.
На мен при прогестерон 31,90 ng/ml ми изписаха Утрогестан сутрин и вечер.

# 336
Здравейте, момичета. Кога започват първите симптоми на бременност? Възможно ли е 10 дни след полов акт...

Половият акт може да е 5 дни преди зачеването. Не се гледа той, а овулацията. Но при мен гаденето започна 9-10 дни след овулацията и сега съм 19 гс, когато уж трябва да го няма вече, но си го има. Умората почна след това, но гаденето още тогава.

Ако има симптоми, ще има и положителен тест от чувствителните. Аз на 9-ия ден след овулацията (потвърдена) си направих тест и беше положителен. Отделно почна и да ми става много горещо, а по принцип съм зиморничава, мъжът ми беше в шок.

Ще ми правят рентген на ръката, опасно ли е , ако е настъпила бременност, а все още не съм наясно с това?

По принцип рискът от рентген е много нисък, дори да има потвърдена бременност, но много лекари избягват да го правят, за да се презастраховат. Аз например бях на последващ преглед на специалист зъболекар и казах, че е рано да се тествам, но може да съм бременна и не ми правиха снимки, но в случая снимките не бяха наложителни въобще. Но ако например има счупване на ръката, тогава естествено, че трябва да се види. Като цяло, няма какво да и стане на една бременна от един рентген, та ако се наложи, просто кажете на лекаря, че може да сте бременна и той ще прецени дали рисковете са по-големи от ползите във вашия случай

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 17:46 от Zimk02

# 337
Минах рентген ☹.. и ортопед , оказа се разтегнато сухожилие, лечение- физиотерапия, хапчета, гел и шина.. отказах се хапчетата, но исках да ви питам дали е възможно да навреди физиотерапията, ако има бременност

# 338
  • София
Може би няма да ти хареса какво ще напиша, Mike Mays, но все пак.

Не може два месеца да не знаеш дали си бременна или не??! Най-малкото можеше досега да отидеш при друг лекар за второ мнение. Някак си ми се струва крайно безотговорно.
8 седмици бременност и АГ няма да го види, това ми се струва, повтарям - нелепо. Или си се пренавила, че си бременна или си безотговорна, защото не си потърсила 2ро мнение.

# 339
Може би няма да ти хареса какво ще напиша, Mike Mays, но все пак.

Не може два месеца да не знаеш дали си бременна или не??! Най-малкото можеше досега да отидеш при друг лекар за второ мнение. Някак си ми се струва крайно безотговорно.
8 седмици бременност и АГ няма да го види, това ми се струва, повтарям - нелепо. Или си се пренавила, че си бременна или си безотговорна, защото не си потърсила 2ро мнение.

Не отидох при друг АГ по простата причина, че когато вземеш направление от личен лекар и отидеш при един гинеколог, вторичен преглед отново трябва да бъде при същия АГ, доста трудно успявам да взема направление за каквото и да било, понеже личният лекар не е много съгласен с това да дава често направления. Не съм правила тест от 1 месец поради причината, че след като виждам втори месец МЦ- макар и светло розово на цвят , не искам да правя тестове и да се разочаровам. Правим опити за бебе и се интересувам кое е опасно и кое не, както днес ви попитах дали сте наясно с рентгена. Съжалявам, ако съм станала досадна на някой'

# 340
Не знам дали са опасни рентгена и физиотерапията, но аз бих преустановила бебеправенето и бих се лекувала. После може да продължите пак.
Иначе няма как да има бременност. Има нещо нередно щом цикъла е само розов и кратък. Подуването може би е от липсата на нормален цикъл. Пулсиране в корема няма как да има от бременност сега. Първите движения на бебето са по спомен към 4-5-ти месец.

# 341
Здравейте, момичета. Кога започват първите симптоми на бременност? Възможно ли е 10 дни след полов акт...
По-скоро би било внушение.
Ранните симптоми си приличат със симптомите за идваща менструация.

За симптоми, като гадене, повръщане, отпадналост - това би се случило, когато ЧХГ-то нарастне. Да не конкретизирам в стойности, но при 30-100-1000 едва ли.
А 10 дни, след полов акт (предполагаме, че и овулацията е била тогава), то тепърва се случва имплантация, ако има такава.
Преди 3 година имах бременност но се наложи да направя за жалост аборт.. и тогава адски ми се гадеше от кафе сега изпитах също това чувство както и ми е отпаднало но наистина се е минало доста време.. не споделих с вас най-важното че имам проблем с цикъла.. последните 2 месеца почти не ми върви.. просто едно кафяво зацапване нито имам обичайните болки нито нищо.. ходих при моята гинеколожка не откри проблем .. пусна ми хормони - естрадиол , пролактин и други но и там всичко е наред и сега ми каза ще видим как ще е следващия месец но реших да се обърна към друг защото това не е нормално.. та предполагам че с този "цикъл" няма как и да се забременее.. но пък защо ли се чувствам така

# 342
Съншайн на колко години си? Едва ли е пременопауза? Да не би да имаш някакъв полип?

# 343
# 344
Здравейте! Този месец за първи път с мъжа ми правим опити за второ дете. До 28-ми Май пиех противозачатъчни и на 31.05. ми дойде МЦ.
Опитах да следя Овулация с ленти, но или не успях да я хвана, или този месец не съм имала. Предполагаемата дата на следващия МЦ би бил 30.06. Днес направих тест Престо, но беше категорично отрицателен. Кога най-рано е добре да си направя тест? С първото дете забременях от първия път и тестът Престо отчете с много бледа черта 5/6 дни преди закъснение, но тогава не съм пила противозачатъчни преди това.
Като симптоми имам леки придърпвания ниско долу, много наподобяващи първата ми бременност.

Общи условия

Активация на акаунт