Шестокласници 2023/2024 - Тема 3

• 27 897
  • 797
  •   1
Отговори
# 150
  • ту тук, ту там
Дори не са започнали да ги оформят нашите. Аз не очаквам изненади, но все пак не знам защо оставят за последния момент.
Може ли да споделите списъците си за четене?
Аз се чудя какво да предложа на моя син да чете? От много четящо дете до четвърти клас някъде се превърна в тотално апатичен към книгите. Все казва, че са му скучни тези, към които го насоча. 🙄 Според мен са му скучни, защото изобщо не се концентрира в четенето, а мисълта му блуждае някъде. 😔

# 151
Karzz, сподели какво ще четат, да видя имам ли всичко налично.

И щерката откри, че четенето не е cool сред връстниците ѝ и много трудно сяда да чете. А само до преди година самата тя "пишеше"
книги и искаше да стане писател 🤔
Сега е на вълна любовни тийн книги, но като знам какви ги има, много трудно се решавам да ѝ взема нещо такова. А отказва романтичните, който аз четях на нейната възраст - Квартеронката, Бялата ръкавица и пр. Решила съм лятото да изгледаме екранизациите на Дюма, защото не вярвам някога да го прочете, а на мен ми беше любим.

Току що излезе нова оценка по английски, незнайно от къде 🤭 Хоп още една. Те били по ИУЧ - срочна и годишна. По другия английски във вторник ще я изпитват за оформяне. Тогава ще връщат и класното по математика. А същевременно "горещо" ни препоръчаха,  да оставим децата вкъщи другата седмица по семейни причини, заради очакваните високи температури, а са втора смяна и нямат климатици 🙄

Чакам да свършат с нетърпение. С дружки вече се уговорихме на 15-ти да полеем края.

# 152
  • Бургас
Разбира се, момичета! Ето го нашия списък.

# 153
Тези произведения ще ги изучават догодина. Моят почна До Чикаго и назад, ама нещо не му е много на сърце....

# 154
  • ту тук, ту там
Аз съм убедена, че няма да са им на сърце задължителните. Затова искам да редува с нещо интересно.
Сега изтеглихме Граф Монте Кристо, но не вярвам да срещне голям възторг. Есента предложих Синовете на Великата мечка, и тя била “скучна”. Не знам, не знам.
Същото дете четеше само още на 5,5 години , а в края на първи клас до средата на лятната ваканция след първи клас беше изчел всички части на Хари Потър  по собствено желание и инициатива. Казвам го не за да го изтъквам, а за да илюстрирам какъв огромен обрат претърпя в това отношение. Къде сбъркахме, се питам?! 😞

# 155
  • Бургас
Елени, Рир, отглеждам от същото Simple Smile Чак не насмогвах да купувам книги и по този повод я записах на библиотека. И в един слънчев ден забрави и за книги, и за рисуване, и за излизане с приятели дори, пълна апатия. Тази седмица имаха да правят някаква домашна по "Малкият принц" и я прочете цялата, много ѝ била интересна. Не знам нещо епизодично ли е, или се събужда пак някакъв интерес.

# 156
  • София
Сега е на вълна любовни тийн книги, но като знам какви ги има, много трудно се решавам да ѝ взема нещо такова. А отказва романтичните, който аз четях на нейната възраст - Квартеронката, Бялата ръкавица и пр. Решила съм лятото да изгледаме екранизациите на Дюма, защото не вярвам някога да го прочете, а на мен ми беше любим.

На Юлия Спиридонова - Юлка поредицата: "Тина и Половина: Как се става яко гадже", "Графиня Батори", "Макс", "Кронос". Излезе и "Сянката на щуреца" пак на Юлка

# 157
  • София
Наборът е от четящите, които все още продължават. След всичко на Риърдън нещата, които хареса са "Джуджета" на Маркус Хайц, "Вещерът" на Сапковски, "Скълдъгъри Плезънд" на Ланди. Но пък задължителната литература ще е мъка и тази година.

# 158
В краен случай ще прочетат христоматията и това е. Ама ми се иска да се запознае с целите произведения. В Лидл в момента ги има Немили-недраги, Бай Ганьо и До Чикаго и назад, както и христоматията. Ако някой го интересува.....

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 16:07 от Soul Free

# 159
  • Варна
  Вероятно се повтарям от миналата година, но все пак да си кажа, Simple Smile че  книги не купувам, онлайн може да се намери всичко, слага си отметки и когато реши-чете.
  ,,Вещерът" гледахме заедно и след това сам си прочете книгата.

# 160
Гледам ученическата литература да му е на хартия. Някак по-различно се чете на киндъла, отколкото на хартия.

# 161
  • София
Тази учебна можем да я броим за приключила в училище. За втора година завършва с пълно 6 за годината ( само физическо й остави 5 за втория срок, но 6 за годината Simple Smile ). Не изглежда уморена, но тъй като тя специално беше почти оформена още в началото на юни, ходеше на училище да се забавлява основно.
Курсът по БЕЛ ще продължи до края на юни, като сега почиват, а всъщност само последната седмица на юни ударно ще имат 5 дена занятия - НВО за 6-ти клас и преговор.
От 15 юни е на курс "Brain craft teen" академия за 7 дни, чака го с нетърпение, тъй като курсът е насочен към опознаване на възможностите ( сугестопедичен метод), концентрация, бързо четене, абе с две думи изключително интересно звучи, пък и дъщеря ми много хареса преподавателката. Много се надявам да й е полезен и интересен.

# 162
  • София
Синът ми е с 4 по история. Напълно заслужена.
Вчера мислех да пусна незадължителния списък и забравих. Ето го:
Скрит текст:
Не ми дава да завъртя снимката.

# 163
  • Бургас
И моята завършва с 4 по история, както и по музика. По математика е с 6 в часовете по ЗП и 4 по ИУЧ, приемам, че знае за 5 Joy

Миленака, благодаря за списъка! Наборката се беше зарибила по "Лабиринтът" на Дашнър покрай сериала и за по-миналата Коледа се наложи да купувам книгите от поредицата на двойна и тройна цена от разни групи и ОЛХ, защото бяха изчерпани от тираж.

# 164
Имам спомен, че Междучасие правят пробен за 6 клас в края на годината. Някой да се е явявал?

Общи условия

Активация на акаунт