Шестокласници 2023/2024 - Тема 3

• 27 439
  • 797
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Покрай това неучене на другите предмети, вчера и днес се чудя да се смея ли, да плача ли като чета бисерите на абитуриентите. Да не правиш разлика между консерватор и консервант 🤐

Ами не само не учат, ами и не четат! Нищо не четат, нито книги, нито учебници. Освен в Тик-ток да пренесем уроците...

# 46
  • София
Аз също се надявах да въведат интегрираните тестове за нас, тъй като макар и БЕЛ и МАТ да са основополагащи, не може едно дете на тази възраст да няма общи познания по география, история, ЧП, та дори и по музика и изобразително.
Така ще се отсеят повече и децата, които имат интерес въобще към обучителния процес ( дори и да не е съвсем идеален), а и ще подтикне способността им да правят връзки между отделните дисциплини: Едно  литературно произведение често се тълкува в контекста на мястото и времето, в което се развива действието....Да се поразмърдат малко мозъка извън Тик-ток и инстаграм...

# 47
  • Отвъд алеята зад шкафа
Принципно съм съгласна, ама да няма въпроси от сорта "какво прави пожарникарят" и масово 0 т на този въпрос, защото не било вярно, че е човек, който гаси пожари.

# 48
  • Стара Загора
Принципно съм съгласна, ама да няма въпроси от сорта "какво прави пожарникарят" и масово 0 т на този въпрос, защото не било вярно, че е човек, който гаси пожари.
Абсолютно!

# 49
  • София
Идеята за интегриран тест може и да е добра, но се радвам че няма нашите да са опитните зайчета в случая.

# 50
Не е добре да са опитните зайци. Основното е, че в различните учебници информацията е леко различна. Не съществено, но достатъчно, ако се падне такъв спорен въпрос.....или пък "пожарникарят" хахаха

# 51
  • София
Е, това няма общо с вида тест Simple Smile И в НВО по БЕЛ може да има подобни безумия. Реално напоследък повечето гледат да си опростят живота и затова всичко се сведе до информацията в уикипедия и тик-ток.

# 52
  • София
Звънва ми преди малко вайбъра и какво да видя 😁. Получавам съобщение в един канал за Last minute туристически оферти:

Ами така де! От лятото трябва да се натоварим, иначе ако ще е от септември много ще бие на очи 😉.

# 53
  • София
JoyJoyJoy
Тематично.
Четат форума, гаранция Joy

# 54
Да ви кажа хич не съм за интегрирани тестове...ще са зле по всичко значи. Като се сетя за гърча, който ни чака си представям да е така по повече предмети...ааааа, не...и Мавриций няма да помогне...
Съгласна съм за неграмотността, обаче за съжаление май няма как да противодействаме. Поне не с такава сила, която да е равностойна...Вчера гледам в сградата ни сложили рекламни надписи с цитати на извести личности. Ми, цитирали, че хората "порасват" и то на две места. Как пък не им извади очите се питам... Значи тя неграмотността вече се шири, явно и млади хора, които вече работят са си неграмотни. На моменти имам чувството, че само аз мрънкам и недоволствам за подобни неща, а хората около мен са си ок.

# 55
Аз съм със смесени чувства относно интегрираните изпити. Може би защото нямам ясна представа какво точно се разбира под понятието "интегриран". Ако е свързано с фактологията, която е типична за предмети като история, география и ЧП, то ще настане страшно, ама страшно мазало. Такова, че досегашната средна оценка за страната на 7-класното НВО ще ни се стори доволно прилична.
Не мисля обаче, че ще се направи точно по този начин. По-скоро си го представям нещо като теста PISA, т.е. уж от учениците да се изисква да правят някакви изводи от дадена ситуация или да намират решение на даден казус. Въпросният казус може да е свързан с историята или с някое литературно произведение или пък в теста по математика да дадат да се изчисли мащаб по някоя географска карта; да има схеми, диаграми, нещо такова...
И все пак се радвам, че нашите деца ще пропуснат този момент, въпреки че на теория не е лошо да се върви в тази посока.

# 56
При нас учителите казаха, че сме късметлии, че няма да е за нашия набор, въпреки че за моя ще е по-добре самото НВО да е по-трудно.

# 57
Абе аз измислих една "интегрирана" задача по математика Smile
Към годината на създаване на Българската държава прибавете височината на вр. Мусала в мм, извадете минутите, за които Луната прави една обиколка около Земята и разделете на броя на камерите на човешкото сърце Stuck Out Tongue Closed Eyes
Знам, знам, няма да ме вземат за съставител на задачи Bowtie

# 58
  • Бургас
Ние вчера писахме едни заявления до директора. Ще имаме 2 часа допълнително по Бел за подготовка за НВО.

# 59
  • София
Вчера гледам в сградата ни сложили рекламни надписи с цитати на извести личности. Ми, цитирали, че хората "порасват" и то на две места. Как пък не им извади очите се питам... Значи тя неграмотността вече се шири, явно и млади хора, които вече работят са си неграмотни. На моменти имам чувството, че само аз мрънкам и недоволствам за подобни неща, а хората около мен са си ок.

Аааа, зависи за "пораствам"/"порасвам"...
https://kaksepishe.com/porastvam/
Иначе си права, почти невъзможно е да се противодейства за съжаление. Всеки ще трявба да се измъква сам от кочината явно.

Общи условия

Активация на акаунт