Шестокласници 2023/2024 - Тема 3

• 27 587
  • 797
  •   1
Отговори
# 120
  • София
На 10-ти няма да учат въобще заради изборите, а 12-ти какво е?
И да се редактирам - пак заради изборите, в петък ще са с намалени часове - щели да подготвят секциите. Ама какво толкова приготвят, джанъм, още от петък! Нали цяла събота имат!

# 121
  • Пловдив
На 10ти почиват само училищата със секции.
На 12сти е другото НВО на 10ти клас.

# 122
НВОто за 10 клас си е нормален учебен ден, както при НВОто за 4 клас. Само учениците, които се явяват, ще са на изпит, другите си учат. Мисля, че дори след изпитите си продължават учебния ден, въпреки че едва ли ще правят нещо, по-вероятно да обсъждат матурите.

# 123
Моята днес изкарала 3 по музика Angry Едни оправят успех, други го развалят.
Днес учеше кой български композитор какво написал, че утре ще имат изходно 😆

Десети юни е неучебен ден, получихме заповед в Школо. На 12-ти може би има НВО 10-ти клас, но нищо не знаем. То не се ли провежда като четвъртокласното?

П.п. пропуснала съм отговорите

# 124
Това за алкохола съм го забравила, ама и на мен химията не ми беше любима. Тази седмица - всеки ден изходно. Само да приключи - в събота няколко шестокласни майки си правим купон. Чакам с нетърпение.
 Предполагам че във вторник ще си връщат учебниците. Те не трябва ли дотогава да са оформени? Моята само ми вика - Мамо, пусни ми няколко дни по семейни причини / за другата седмица /. Аз както съм хоумофис, и нея да гледам по цял ден. .. Не, мерси! Пазя си нервите.

# 125
Трябва да си направим и форумно събиране на шестокласни майки. То си е за поливане да приключи учебната година....

# 126
  • Отвъд алеята зад шкафа
И на мен ми се иска да е през май НВО-то, даже през април, защото в момента вече наборката е много уморена и няма търпение за ваканция. А другата учебна година ще е по-тежка, натоварваща и "дълга".

# 127
  • Пловдив
Аз отново ще пиша до МОН. Надявам се и други хора да им пишат и да вземат предвид нашите аргументи.
Един от най-обективните ми е, че масово училищата в държавата са с южно изложение. Вътре в стаите температурата през юни минава 28-30 градуса, а ние искаме децата да се потят и да мислят три часа вътре.
Освен да мислят как по-бързо да се измъкнат от тази пещ...

А това, което не мога да разбера, е защо тези, за които изпитът е най-важен, са изпратени съвсем в края на годината. За 4ти и 10ти клас е рутинна проверка, 12 клас имат цял живот да се явяват, а за 7ми - друг шанс няма.

# 128
Уж да имат повече време за подготовка. Другото е, понеже за 1 до 6 клас е извън учебната година,  няма да са неучебни дни, каквито от май насам има почти всяка седмица.
Не знам защо НВОто не се прави събота.... няма да пречи на учебния процес на останалите класове, пък не е голяма философия да се направи.

# 129
Ако е в събота ще излезе твърде скъпо на държавата - ще трябва да платят на квесторите двойно повече за работа в почивен ден.

Вчера получихме съобщение от директора за високите температури, пък униформите едни дебели 😠

# 130
Е, хайде сега, скъпо щяло да е.....те правят избори през два-три месеца за милиони, та не могат да платят на квестори...

# 131
  • Стара Загора
И на мен ми се иска да е през май НВО-то, даже през април, защото в момента вече наборката е много уморена и няма търпение за ваканция. А другата учебна година ще е по-тежка, натоварваща и "дълга".
Факт! И на мен ми се иска да е по-рано. какво е това напрежение, така и не си го обясних.

# 132
  • София
Соул, пиши ме за среща. Relaxed
В нашето школо 10 и 12.06 са без програма. Да взема да питам дали ще учат.

# 133
  • София
10-ти трябва да е неучебен за училищата в които има изборни секции.

# 134
  • София
Нашите нямат официална промяна в програмата за другата седмица, но отсега е ясно че ще липсват половината учители. Последни напъни тази седмица, викат ги даже в часовете за консултации, за да оформят колебаещите се.
Класът на набора не се "класираха" за екскурзия и той много страда. Много им падна успеха, особено втория срок и класната им отказа да ги води.

Общи условия

Активация на акаунт