Шестокласници 2023/2024 - Тема 3

• 27 887
  • 797
  •   1
Отговори
# 705
  • Бургас
Моя иска да учи в Механотехникума, при батко си. Иска даже и същата специалност. Идея си нямам какъв е бил бала, тази година.
Не се напрягам изобщо за предстоящите матури и кандидатстване.
Кот' доди!🤗

# 706
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Привет и от мен!
Ни скоро гледахме училищата и още се двуомим езикова или природни науки - иска да се насочи към медицина и аз май клоня към езикова и допълнителни курсове по химия и биология от 10ти клас, но някак не съм съвсем убедена, дали това е правилната посока. Приемам и мнения Simple Smile

Иначе за протокола - и аз като gadamer, a_val, pouh и вероятно още няколко дами тук, ще се боря с 12 и 7ми клас.

# 707
Такаааа, пуснах и шантажче малко аз! Казах на девойката - влезе ли там, където иска/ме, отива в Париж или Лондон / по желание /. Ма гледам, че не се е разучила нещо. Joy

# 708
  • София
За мен желанията в тази възраст са силно манипулирани от среда, родители и учители в добрия смисъл.
Ако го питам, ще каже, че иска да е в същото училище. Очаквам до края на годината да си смени поне 2 пъти мнението.
Разбира се, че са манипулирани. Моите деца са силно манипулирани от мен Simple Smile Това е личното ми убеждение и го следвам, което, обаче не значи, че манипулацията не е съобразена с конкретното дете и възможностите му.

Да има избрана цел, да се ползва за стръв.
Между другото това е нещо, което се пропуска от родителите Simple Smile Детето трябва да има конкретна цел, каквато и да е тя, ако ще да е най-трудно постижимата. Това е печелившата тактика, а не "Дай да видим какво ще изкара на НВО и ще решаваме къде". Има ли цел и резултатите ще са масимални за възможностите на детето. Така направих с голямата, така правя и с малката. Знае си целите и пътят за постигане. Знае, че не е сигурно и затова вече са обмислени различните варианти. И сега остава да се учи спокойно и равномерно като натоварване. Това е максимунът, който може да се направи и после е въпрос и на късмет за някои неща.

В рисуването има страхотен потенциал, но последно ходеше с рев на уроци, а учителят ми звънеше да ме моли да му го пращам, защото рядко му се случвало такова дете. Аз все пак не бих му препоръчвала художествена/приложна гимназия, защото общообразователните предмети са много слабо застъпени и това за мен е огромен минус.
Мен ей това живо ме интересуваше и смятах даже да те питам Simple Smile Виждам, обаче, че в главата ти се въртят точно моите мисли отпреди 8 г. Simple Smile

Хер, и на моята вчера ѝ спретнах седмичен график кога какво да прави Simple Smile 1 месец на морето СТИГА Smiley Време е за гърч, няма само аз да се пържа на работа.

Моя иска да учи в Механотехникума, при батко си. Иска даже и същата специалност. Идея си нямам какъв е бил бала, тази година.
Не се напрягам изобщо за предстоящите матури и кандидатстване.
Кот' доди!🤗
Ехаааа, Механото в Бургас още си го има Simple Smile В София го закриха. Наборката и тази седмица се подвизава в Бургас. Можеше да спретнем наборна среща Wink

# 709
А Софийска среща когааа...?!? ...с вино и мезе Trollface

# 710
Ааааа, ние от прованса пак сме прецакани!

# 711

Ще ви посрещнем и вас, само мерак да има.....

# 712
  • София
А Софийска среща когааа...?!? ...с вино и мезе Trollface
Крайно време е! Heart
Ама, моля ви се.. как ще сте прецакани.. може да се съберем и в прованса, аз и без това си търся повод да избягам от столицата Simple Smile)))

# 713
  • София
Тихичко да попитам дали непременно трябва да е с вино? Защото никак не се разбирам с него Smiley

# 714
  • София
Нее, много ясно.
Аз като не пия, пак ще дойда ако решите.

# 715
Тихичко да попитам дали непременно трябва да е с вино?

Шегувам се, разбира се.....(също не пия....ама по повод 7 клас, може и да почна...хахаха)

# 716
  • Sofia
Ваче, още с Ради го мислех това. Но за мен е абсурд на 14 год. да им предрешиш съдбата - ще ставаш художник и точка (особено в днешни дни с AI и т.н.). Ако реши в 10-11 клас изведнъж да става доктор - не знам какво се прави, като не достигат факултативни часове по химия и биология. Може ли изобщо нещо да се направи... Отделно че дори и за рисуване е нужна широка обща култура, която не мисля, че може да получи в такова училище.

# 717
Ние имахме същия спор за художествената гимназия , моята е голям рисувач, има си заложби, но забраних по две, не, по три причини. Първата е, че там ще я отвратят от рисуването, защото имам лек поглед към преподавателския състав и не виждам смисъл от шаблона, който налагат. Това е мое мнение, не ангажирам никого. Втората причина е, че няма практически смисъл, защото с едни курсове по рисуване можеш да продължиш в която и да е художествена академия после. Третата причина е, че там нищо друго не се учи, а аз нямам кристална топка и не знам дали моята е една втора Фрида Кало, по-скоро не е, ако все пак е, то не и трябва художествена гимназия

# 718
  • у дома
[За медицина,поне за България  трябват оценки по био и химия от 9-10кл,никакъв проблем,че детето не е било такъв профил 11-12кк,даже от влезли в МУ чувам,че сякаш е било по-добре да не са такъв профил.Пък хорариум в нашата мила и родна страна изобщо не знам да се изисква някъде.

# 719
  • София
Ваче, още с Ради го мислех това. Но за мен е абсурд на 14 год. да им предрешиш съдбата - ще ставаш художник и точка (особено в днешни дни с AI и т.н.). Ако реши в 10-11 клас изведнъж да става доктор - не знам какво се прави, като не достигат факултативни часове по химия и биология. Може ли изобщо нещо да се направи... Отделно че дори и за рисуване е нужна широка обща култура, която не мисля, че може да получи в такова училище.
Само ще ти кажа, че Сашето се научи да рисува, учейки физика в НПМГ и беше първа по бал в списъка на специалността си, в която приеха 9 човека. Simple Smile Моят мотив беше същия. Е, не мога да отрека, че има някои дефицити заради това, че не е учила в художествено училище, но пък има доста други познания и усет, които са много важни в професията ѝ. Реално както написах по-горе аз упражних правото си на натиск и не позволих да учи в художествено училище точно с мотива, че всичко останало като предмети най-вероятно ще куца. За сметка на това ѝ обещах да учи рисуване извънкласно и спазих обещанието си.
Макси, обаче има огромен талант според моето скромно мнение. Заслужава си да се развива ако той желае. Дори извън училище.

защото с едни курсове по рисуване можеш да продължиш в която и да е художествена академия после.
Това изобщо не е вярно. С едни курсове не става. Моето дете е рисувало плътно от 8 до 12 клас

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 21:00 от Vache

Общи условия

Активация на акаунт