Рим - 28 тема

• 44 525
  • 731
  •   1
Отговори
# 165
Не може да закупите билети предварително, защото не се предлагат. Отивате на касата, редите се на опашката, купувате един от двата вида билети с или без асансьор си се качвате. Като чета какви опашки има за влизане в Базиликата по всяко време на деня не смея да дам съвет за подходящо време. Зависи също и дали в същия ден ще посещавате Ватиканските музеи. Гледайте само, ако е в края на деня първо да се качите на купола и после да влезете в Базиликата, защото  работното му време е с час по-малко. Също така, ако има много хора горе, може да временно да спрат продажбата на билетите. Надявам се да се включат с впечатления  тези, които са ходили скоро, че моите спомени са стари.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 22:23 от Cosima

# 166
  • Русе
Здравейте, всеки ден се опитвам да купя билети за Ватиканските музеи от сайта, даден на първа страница, но няма възможност. За края на август все още има билети и могат да се купят. Нали два месеца предварително пускаха билетите за Ватиканските музеи, а вече сме 06.07, тоест има по-малко от два месеца до 02.09 или03.09.

# 167
  • Бургас
Аз минах през кошмара с билетите за Ватикана. На 03.09. статуса за всички дни до края на септември беше "sold out". Трябваха ми билети за 6, 7 или 9. Вече почти бяхме преглътнали цена от 46 евро от алтернативни сайтове, когато вчера при поредната проверка в сайта им видях, че са пуснали билети за следобедните часове. Започвам бързо да попълвам данните, потвърждавам плащането, но ми пише, че има грешка. Започвам втори път, отново грешка. А е офиса е лудница, трябва и да се работи. Преди два часа съм купила билети за Боргезе и Палацо Колона със същата карта. Отхвърля ме трети път. Обаждам се на синът ми в Глазгоу и той успява да купи билети за 4 ч. на 9. 09. Трябвало да се плати с кредитна карта, а моята е дебитна. Утре отивам да си направя и такава карта. И сега хем съм доволна, че имаме билети, хем се притеснявам, че няма да ни стигне времето, тъй като в понеделник музеите затварят в 7ч.
В резюме - проверявате сайта, може и да пуснат билети.

# 168
Не ми се вярва проблемът да е бил в картата. Винаги всички билети, които съм купувала са били с дебитна карта.
Освен, ако е нещо ново. Пише ли го някъде на сайта това?

# 169
Здравейте, благодаря за полезната информация! Ние ще пътуваме 8-13 септември. Изглежда закъснях с купуването на билети за Ватиканските музеи. Интересно, че за датите 11-12 ми дава "not bookable", а за 9 и 10 sold out. Каква е разликата? И ако може да кажете някой алтернативен сайт? Благодаря.

# 170
  • Русе
Нали тук в темата пише, че билети за Ватиканските музеи се купуват 2 месеца предварително. Има повече от два месеца до 09.09. Наистина всеки ден проверявам поне веднъж за началото на септември и всеки път ми дава, че са продадени билетите.

# 171
  • Бургас
Първото значи, че има някакви свободни билети, но са по-малко от заявената от вас бройка, а второто - всичко е продадено. Въпреки това ги проверявате от време на време. Аз скоро ще започна да дебна Колизеят, че може и там да има има драми.

# 172
Намерих тези сайтове, според вас ок ли са, някой пробвал ли ги е? https://vaticantourtickets.com/bg/
Гледам, че и там свършват билетите. Синът ми миналата година е чакал два часа на опашка за билети, затова търся алтернативи, дори по-скъпи /не с много/.

# 173
Ами не са пуснати още билетите за 09.09., не са продадени. Проверете пак на 09.07.Тук в темата се е писало, че чакат 12ч. да стане 8 срещу 9- ти примерно, за да си купят билети, защото свършват бързо.

# 174
  • Бургас
Аз гледам от Гугъл карти. Там за всеки обект има списък с фирми, които предлагат билети.
А относно проблема с плащането с дебитна карта, синът ми каза, че имало много места , където не ги приемали, но на мен ми се случва за първи път.
Билетите за 9 са продадени, както и за много дни напред. От 1 септември правилата са тотално различни, неизвестно какви.

# 175
Да, сега ми даде един билет само наличен за 12.09. но ние сме 4 човека. За ноември има билети, може да се букнат.

# 176
Купихме билети и в началото на септември ще сме в Рим. Ще си купим Рома пас и билетите за Колизеума би трябвао да са безплатни. Извинявам се за тъпите въпроси, но съм много объркана. Трябва да запазя час за влизане в Колизеума ли? И какво се прави в този случай?

# 177
  • Бургас
Здравейте, благодаря за полезната информация! Ние ще пътуваме 8-13 септември. Изглежда закъснях с купуването на билети за Ватиканските музеи. Интересно, че за датите 11-12 ми дава "not bookable", а за 9 и 10 sold out. Каква е разликата? И ако може да кажете някой алтернативен сайт? Благодаря.
Изчакайте. Не са излезли вашите дати. 2 месеца предварително може да се купят билети от официалния сайт.

# 178
  • Русе
Много странно, наистина има възможност за покупка за октомври и ноември, а за септември няма. За 02.09. до 11.09. пише, че са разпродадени.

# 179
  • Бургас
Даже декември е отворен за продажби. Правилото за двата месеца не важи. Не отлагайте купуването на билети.

Общи условия

Активация на акаунт