Рим - 28 тема

• 44 582
  • 731
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Здравейте! Купих билети за Пантеона от този сайт https://portale.museiitaliani.it/b2c/#en/buyTicketless. Директно с тях ли влизаме от входа под колоните, предполагам от отделна опашка, или се минава през офиса в книжарницата за хартиени билети, както  при други сайтове?

# 226
  • София
Здравейте, при закупуване на билети от официалния сайт на колизеума не виждам опция за деца под 18 години. Само 2 евро за лица от 18 до 25 години. Децата от никакъв билет ли не се нуждаят? Тоест ако купя билет само за себи си на пълна цена, за детето на 14 г, необходимо ли е нещо за да влезе с мен?

# 227
Здравейте, при закупуване на билети от официалния сайт на колизеума не виждам опция за деца под 18 години. Само 2 евро за лица от 18 до 25 години. Децата от никакъв билет ли не се нуждаят? Тоест ако купя билет само за себи си на пълна цена, за детето на 14 г, необходимо ли е нещо за да влезе с мен?
За детето безплатен билет на каса на място. Там ще ви упътят.

# 228
Здравейте! Запланували сме първото си пътуване до Рим 🇮🇹 Ще сме там от 15ти до 20ти октомври. Как е времето обикновено тогава? Притеснява ме да не хванем някакви тежки дъждове и да не можем да се разхождаме, планираме по-голямата част от придвижването ни да е пеш (да видим повече), та малко се чудя… Някой може ли да сподели опит?

# 229
  • България
Здравейте! Запланували сме първото си пътуване до Рим 🇮🇹 Ще сме там от 15ти до 20ти октомври. Как е времето обикновено тогава? Притеснява ме да не хванем някакви тежки дъждове и да не можем да се разхождаме, планираме по-голямата част от придвижването ни да е пеш (да видим повече), та малко се чудя… Някой може ли да сподели опит?
Била съм там по това време, преди 6 години, времето беше много хубаво. Валя само един ден и то град, беше привечер. За съжаление всяка година е различна.

# 230
  • София
Ето малко и за нашето изживяване в Рим.
Пристигнахме на 07.07 - от летището до апартамента (До Ватиката) се придвижихме с градският транспорт- линия 520 и после метрото. За няма и час стигнахме до мястото. Не беше лошо, но след посещението определено бих се спряла на нещо в Трастевере. Градският транспорт на Рим е под всякаква критика, например чакаш Автобус 46. На спирката дава, че има 10 мин до него, които намаляват до 2 мин, но накрая автобус така и не идва Grinning Метрото беше ОК, но бих разчитала на кракомобилът повече Simple Smile
Ден 1 ) Галерия Бургезе и един от freetours- Кой уби Караваджо. Много добре си изкарахме.
Ден 2) Отново freetour семеен, защото бяхме с детето, който в общи линии обхващаше централната част покрай Навона до ди Треви. Сега Навона я ремонтират, в общи линии в цял Рим има реконструкции и неможахме да се насладим на фонранът на 4те реки например, но каквото такова. Разходихме се до Транстерве където хапнахме в едно малко местно ресторантче. Ядохме и от извесната пица на парче и се разхождахме.
Ден 3 - Ватикана. От рано се настанихме за Св. Петър, разгледахме и после имахме организрана екскурзия (ползвахме GetyourG**d).
Тези неща, като skip the line са си туристически капан, защото нямаше как да се случи Simple Smile Но не сме и чакали повече от 5 мин.
Ден 4 - Колизеумът, Форумът , Църквата където е погребан св. Кирил. Отново организирана екскурзия и тук skip the line се оказа капан, защото няма как да го махнеш. Открих, че от сайтът на Колизеумът се пускат билети за тяхната екскурзия точно месец преди датата. За нас беше късно, но ако искате да се възползвате вие Simple Smile
Препоръчвам, ако избирате с друга агенция да обърнете турът- Първо да тръгнете от Форума и после към Колизеумът, особено ако сте като нас на 40 градуса Simple Smile Разхладата е в катакомбите на църквата.
Като цяло останахме доволни, въпреки жегите.

# 231
  • София
Здравейте, през линка от първа страница за покупка на билети за Колизеума и форума дава опция само за 1 месец напред - до 19.08., а на мен ми трябват за след това. Това така ли е, има ли друг сайт?

# 232
  • Русе
Така е, билети за Колизеума могат да се купят само 1 месец предварително.

# 233
Да споделя един ресторант близо до Колизеума и църквата на Св. Кирил
https://maps.app.goo.gl/5Lu3uoq2yYv9qT3w8?g_st=aw
Всичко ни хареса,но хита беше шкембето!

# 234
  • София
Така е, билети за Колизеума могат да се купят само 1 месец предварително.
Благодаря!
Може ли някой да ми каже дали правилно се ориентирам за билетите за Ватикана - в последната седмица на август не виждам изобщо възможности? Има от 30.08. след обяд.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 00:03 от петъчно

# 235
  • Russe, Ruse, Bulgaria
Здравейте, как да стигна от летище Фиумичино до круизния тервинал Чевитавекия?  Има ли обществен транспорт или трябва да се ползва такси? И колко би излязло таксито като цена?

# 236
Може ли да ме посъветвате в коя част на Рим е най-добре да се търси настаняване?
Рейни, виждам, че е писала Трастевере. Има ли други, или да букваю направо там?

# 237
  • София
Може ли да ме посъветвате в коя част на Рим е най-добре да се търси настаняване?
Рейни, виждам, че е писала Трастевере. Има ли други, или да букваю направо там?
ние наехме апартамент през буукинг, до гарата Рома Термини, много комуникативно място, има и транспорт, метро, магазини, ресторанти. Апартамента не беше точно до гарата, но съвсем близо. Единствено вечер, като се стръмни гарата тук там обикалят  разни "елементи", тук там има хора да спят по улиците, но това само ако обикаляте по тъмно, сутрин ги няма. Никакви проблеми не сме имали, безобидни, хем и по тъмно ходихме, че и с деца. Може да ги избегнете ако сте 3-4преки от гарата, та само с тази уговорка, района ни беше много удобен, за пътуване от - до летище включително, рейсове, Леонардо експрес, всичко. Хубави ресторанти имахме на 100тина метра и метро спирка. Спирка на рейс до Ватикана беше до изхода на сградата ни, буквално.

# 238
Около Колизеума е много спокойно вечер, има чудесни ресторанти и за 30 Мин пеша се стига до основните забележителности( само Ватиканът е по-далеч). Също има спирка на метро и автобуси. Има и много активна стоянка на такситата.

# 239
Здравейте, как да стигна от летище Фиумичино до круизния тервинал Чевитавекия?  Има ли обществен транспорт или трябва да се ползва такси? И колко би излязло таксито като цена?

Това са повече от 60км, с такси ще е доста сериозна сума. Има влакове от Рим до Чивитавекия както и от летището до Рим. Ако ви е сложно, може да си уговорите частен трансфер, убер или нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт