Рим - 28 тема

• 44 561
  • 731
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Здравейте, имам закупени билети са индивидуално посещение във Ватиканските музий с точно определен час. Има ли отделна опашка за закупилите онлайн билети или всички се редят на една и съща. Колко по рано трябва да се отиде, за да се влезе в определиния час.
изгониха ни като отидохме 30 мин по рано. Каза да идем на часа. На часа, отиваме, пак отзад на опашка. Разгеле, точно в часа ни, отвориха и цялата опашка влетя бързо вътре под строй. Инак умирахме, беше 40гр по обяд Sweat

# 211
  • Русе
А аз купих билети за Ватикана от сайта, който се коментираше тук GetYourGuide. Пак ли на същата опашка, на която са купилите онлайн билети трябва да отида?

# 212
  • Бургас
Здравейте! При закупен билет от официалният сайт за Пантеона пак ли се минава през офиса? Входа пак ли е под колоните, както е опашката на хора без билети или има друг страничен вход?

# 213
Здравейте, момичета
Организирах пътуване за началото на октомври и тъкмо в началото на месеца купих билетите за обратния полет от Рим Фиумичино и вчера виждам това на последния ред:

Тъй като пише "nazionale", дали това ще засегне полетите от Рим? Въобще не мога да се ориентирам с тези стачки.
Понякога пише "персонала на еди кое си летище", но пък в Rilevanza пише Nazionale, и не мога да разбера дали се отнася само за съответното летище или за всички.

# 214
Само за тези, които пише е, според мен.

# 215
Здравейте,отдава ми се възможност да остана в Рим за 2 дни и трябва да се организирам набързо.Била съм вече преди 7-8 год.,повечето забележителнисти тогава ги обиколихме,обаче нямам много ясни спомени как се придвижвахме,метрото ползвахме повече,влакове също,защото обикаляхме няколко града в Италия.
Сега ще кацнем на Фиумичино,хотел още не съм запазила,надявам се да открия нещо бюджетно около центъра.
От Фиумичино има ли метро,не помня?
Сега ще погледна информацията и на 1 страница.
Карта за метрото искам да взема само за 2 дни,видях че дневната е 7 евро.
Ще се мотам из града,до Трастевере най-вече,нещо като кулинарен туризъм ще е този път.
Приемам съвет също за някое настаняване на удобно  място.

# 216
А аз купих билети за Ватикана от сайта, който се коментираше тук GetYourGuide. Пак ли на същата опашка, на която са купилите онлайн билети трябва да отида?
Пишете в гооглето Ватикански музеи и отивате максимум 10 мин преди това точно на входа. Не закъснявайте и не подранявайте.
Там има много служители - показвате си билета и те ви казват къде да отидете. Аз също имах билети от GetYourGuide всички чакахме на едно място да ни дойде часа, за да ни пуснат.
Не носете голяма раница. Ние бяхме с раница с 3 води и сандвичи в нея казаха че е голяма и трябваше да я оставим и да носим водите в ръце. Раницата беше нормална за пътуване ръчен багаж.
Имайте също предвид, че там няма сядане освен на заведение, а обиколката е дълга. Пред Ван Гог мисля само, че има 2 малки пейки.

# 217
Здравейте, предстои ми пътуване до Рим октомври месец. Прочетох, че първата неделя от месеца входът за галерия Боргезе е безплатен. Необходимо ли е предварително запазване на час за галерията и ако да, как и къде бих могла да го запазя. Simple Smile

# 218
Трябва да имате безплатен билет за Боргезе, пускат ги около 10 дни преди датата на сайта на галерията. Сайтът е на първа страница. Имате време да проследите кога ги пускат.

# 219
Относно съхранение на багаж в Рим: не ми се беше налагало до сега , но установих че в Рим това е добър бизнес. Почти всеки магазин ( предимно собственост на китайци или араби) предлага тази услуга но цената е 9 евро на куфарче ръчен багаж за около 6ч., което ми се видя супер скъпо. Това което намерих и позвах мога само да препоръчам - намира се на Via Principe Amedeo, 112, 00185 Roma RM, Italien , казва се baglocker.com.. Супер сме доволни - ние резервирахме 1 шкаф с М размер в който може да се съберат 4 куфарчета ръчен багаж, и дори оставаше място. Плаща се на час и резервираш за колкото часа ти трябва. Ако ти трябва за повече от 7 часа то тогава резервираш 1 ден. Цената за час на М размер беше около 1,9€/1 час, но на нас ни трябваше зя около 9ч така че платихме 16,99 евро което такса за 24ч . Супер лесно функционира, коректни и сигурно.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 17:25 от БИМБА

# 220
  • София
Здравейте!

Моля за помощ относно закупуване онлайн билети за Ватиканските музеи от официалния им сайт.
При попълване на полетата с информация "зацикляме" на мобилен телефон. Какви ли варианти на изписване не пробвахме и не става. Свети в червено "Форматът е невалиден" и това си е. Не дава да се продължи нататък.
Изчерпа ми се фантазията да измислям начини на изписване (то пък и не са хиляди). Не вярвам да е, защото е български мобилен, нали на по-горен ред съм избрала България.

Моля, някой, който скоро е купувал билети без проблем, да подскаже в какъв формат е написал искания мобилен телефон!

Хубав ден!

# 221
Сега пробвах, с две нули преди номера ми го прие.

# 222
  • Бургас
Да не би автоматично да се попълва телефона при въвеждане на данните? Понякога ми се е случвало така. Изтривам една цифра и я попълвам ръчно. Така става. При купуването на билети за Ватикана и с имената имах същия проблем, но стана.

# 223
  • София
Сега пробвах, с две нули преди номера ми го прие.
Благодаря, Lady, така най-после се получи!

bubabo, нищо не излизаше автоматично, всичко пишех ръчно, в какви ли не варианти (но за този на Lady не се бях сетила).

След това не ми прие картата за плащане (дебитна, еврова). Добре, че имам и кредитна, с нея стана без проблем.

В заключение: билетите за Ватиканските музеи са купени.
Много благодаря за помощта!
Приятна вечер!

# 224
Браво!
Май ще излезе вярно това за кредитните карти, както се писа по-назад.

Общи условия

Активация на акаунт