Рим - 28 тема

• 44 612
  • 731
  •   1
Отговори
# 240
Около Колизеума е много спокойно вечер, има чудесни ресторанти и за 30 Мин пеша се стига до основните забележителности( само Ватиканът е по-далеч). Също има спирка на метро и автобуси. Има и много активна стоянка на такситата.
Напълно споделям това мнение. Ние бяхме в един супер апартамент на 50 м от Колозеум. Резервираме през букинг. Казва се Colosseo85. С 3 спални, 2 бани, кухня, супер чист и удобен. Точно срещу пицария Луци , което беше страхотно. За обяд си вземахме пици от пицария ..

# 241
Здравейте, планираме пътуване до Рим и полета на връщане в 6,00 сутринта от Чампино.
С какъв транспорт можем да се придвижим до там за да сме най-късно в 3,30-4,00 сутринта. Разглеждах разписанието на два автобуса , но или аз не виждам или няма толкова рано .

# 242
Здравейте, планираме пътуване до Рим и полета на връщане в 6,00 сутринта от Чампино.
С какъв транспорт можем да се придвижим до там за да сме най-късно в 3,30-4,00 сутринта. Разглеждах разписанието на два автобуса , но или аз не виждам или няма толкова рано .
Нашия полет на връщане също е в 06:00 от Чампино (с Ryanair) и се чудя как да се придвижим. Тъй като и аз не намерих автобуси толкова рано, мислех да заложа на такси. Ще се радвам ако някой може да сподели алтернативен вариант!

# 243
  • България
Нашия полет на връщане също е в 06:00 от Чампино (с Ryanair) и се чудя как да се придвижим. Тъй като и аз не намерих автобуси толкова рано, мислех да заложа на такси. Ще се радвам ако някой може да сподели алтернативен вариант!
За толкова ранен час сме ползвали такси, собствениците на квартирата  ни препоръчаха. За съжаление не съм запазила номера. Струваше към 50 EUR, от Ватикана до Чампино.

# 244
  • София
В Рим на всяко едно такси имаше написана цена до различните райони. До Чампино мисля и сега беше 50 евро.

# 245
  • София
Здравейте. Включвам се и аз в тази хубава тема. Току що купих самолетни билети за август. Сега ще търся нощувки. Ако имате препоръчани места, моля да споделите. Не сме пътували самостоятелно до сега, но със съветите от темата се надявам да се оправим .

# 246
Здравейте, пак съм аз! Grinning Да се похваля, че току-що запазих билети за Ватиканските музеи! Tada Билетите ни са за 08:00 сутринта, нямаше други налични за преди обяд. Въпросът ми е, колко време горе-долу преди часа, трябва да сме там? И като цяло как става самото влизане? На билетите пише вход “CORRIDOIO1/PASSAGEWAY1”, т.е. има няколко входа ли? Благодаря предварително! Flowers Bouquet

# 247
  • София
Здравейте, пак съм аз! Grinning Да се похваля, че току-що запазих билети за Ватиканските музеи! Tada Билетите ни са за 08:00 сутринта, нямаше други налични за преди обяд. Въпросът ми е, колко време горе-долу преди часа, трябва да сме там? И като цяло как става самото влизане? На билетите пише вход “CORRIDOIO1/PASSAGEWAY1”, т.е. има няколко входа ли? Благодаря предварително! Flowers Bouquet
пускат точно на часа, имайте предвид че градският транспорт в Рим е сложно и бавно нещо. задължително проучете точно колко време ви е нужно да стигнете. Там има кафенета, можете да изчакате, та идете и 15 мин по рано . Успех

# 248
пускат точно на часа, имайте предвид че градският транспорт в Рим е сложно и бавно нещо. задължително проучете точно колко време ви е нужно да стигнете. Там има кафенета, можете да изчакате, та идете и 15 мин по рано . Успех

Благодаря много! Хотелът ни е на 25 мин. пеш от Ватикана, та няма да ни се наложи да ползваме градски транспорт.
Значи ако сме там към 7:30, ще е предостатъчно? И как става самото влизане - с лична карта ли се влиза? Сверяват ли имената с тези на билетите?

# 249
  • София
Мисля че да , гледаха паспортите и на децата даже, по-рано не ни пуснаха, бяхме 30 мин по-рано , та чакахме в едно кафене, което се оказа добра идея, да си починем и да хапнем, че после обиколката вътре е с часове... Пуснаха ни на часа, заедно с една опашка други хора... абе доста хора с точен час, влязохме едновременно и под строй... и така си обикаляхме, под строй, че доста ходене  и доста хора, някак опашката те поема.. и вървиш...

# 250
  • София
Значи забравих да споделя- Ние за Ватиканските музеи взехме билети за 16:40, т.е. към края на денят. Беше изключително спокойно, накрая в Сикстинската капела дори успяхме да седнем на местата отзад, от които можеш да се насладиш напълно на гледката. Приятелка ми сподели, че е ходила рано сутринта и било лудница, друга на обяд пак така и на сляпо резервирах, но екскурзоводът ни обясни, че води групи само по това време, защото е спокойно и той не обича лудницата.

# 251
Здравейте,какво представлява аудиогида,който се включва допълнително към цената на билетите за Ватикана и за Колизеума?Дали ще можем да добием представа и без екскурзовод за мястата,които посещаваме,слушайки този аудиогид?За Колизеума пише,че има приложение за аудиогид,някой ползвал ли го е?                    И дали няма да се загубим  из залите на Ватикана?/Простете за лаишкия въпрос.../
И още едно питане-за студенти до 25г. има намаление,но трябва ли да се носи студентска книжка и признават ли я?

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 15:45 от lisichkata

# 252
Значи забравих да споделя- Ние за Ватиканските музеи взехме билети за 16:40, т.е. към края на денят. Беше изключително спокойно, накрая в Сикстинската капела дори успяхме да седнем на местата отзад, от които можеш да се насладиш напълно на гледката. Приятелка ми сподели, че е ходила рано сутринта и било лудница, друга на обяд пак така и на сляпо резервирах, но екскурзоводът ни обясни, че води групи само по това време, защото е спокойно и той не обича лудницата.
От кой сайт взехте билети с гид? При последното посещение ползвахме гид за базиликата и за една обиколка на Рим и беше много интересно.

# 253
  • Русе
Има ли заведения близо до Ватикана за хапване нещо на крак от типа на парче пица или нещо подобно?

# 254
За ходещите до Ватикана, имайте предвид, че метростанция Ottaviano  е затворена от 22.07. за ремонт поне до септември.  Също и Spagna.

Общи условия

Активация на акаунт