Рим - 28 тема

• 44 629
  • 731
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Има ли заведения близо до Ватикана за хапване нещо на крак от типа на парче пица или нещо подобно?
има всичкко, даже ако се отдалечите 1 пряка има още повече избор. Влизаш, има витрина, вземаш пица, или сядаш вътре.

# 256
Много добра пица на парче, на метри е
https://maps.app.goo.gl/SHn8SeByQ4Y2v4DR6

На тази уличка има и Макдоналдс, може да се ползва тоалетната 😉

И едно друго известно ресторантче е в близост, обаче много се чака за него или пък трябва резервация.
https://maps.app.goo.gl/LpgssuzqrFJQAyZZ6

# 257
  • София

Bibibon, ние използвахме Getyourguide. Ползвали сме и tiquets и други такива- гледам къде цената и часът най ни устройва и така решавам за резервацията.

# 258
  • Сандански
Здравейте, да знаете дневни карти за градски транспорт в Рим. За утре ми трябват. Благодаря 🥰

# 259
Знам , че сте сила за това пиша . Търсим читав хотел - не държим на турбо лукс , но поне да е на сравнително пешеходно разстояние от основните забележителности . Голяма група сме от 12 човека , в която има и деца , та моля за съвети . 🍀

# 260
Привет от мен, нова съм в темата.Влизам набързо да кажа, че на официалния сайт https://www.museivaticani.va/content/museivaticani/en.html са пуснали билети за Ватиканските музеи за август, септември, октомври.. успях за моите дати -началото на октомври, но имаше и за август и септември.
Не съм кликала по другите месеци да видя за кои часове има.
За моята дата имаше за 8 и 9 сутирнта, докато се зачудя кой час, 9 часа изчезна...
Използвам случая да благодаря за супер полезната информация, която намирам тук, за пореден път, включително и относно входа в музеите.

# 261
Има ли намаления за ученици под 18 в музеите  и reduced fare ли трябва да гледам?

# 262
  • София
Здравейте, да знаете дневни карти за градски транспорт в Рим. За утре ми трябват. Благодаря 🥰
Дано не е късно, но има да- важат 24 часа, струват 7 евро. Има ги или на големите спирки, или е магазинчетата с цигари.

# 263
  • София
Всички билети купувах през  TicketAppy, инсталирах на телефона си, мн лесно и удобно. Има и карти, за 24, 48 и 72 часа , по спомен, но е много удобно. Билет, карта се активира при първо качване в рейс/ метро

# 264
Ако знаех за тази тема в началото на април, когато ходих до там щях да спестя доста 😅
Всичко резервирах през букинг и платих за ватиканскоте музеи 112  евро за двама за skip the line без гид и още толкова за колизеума, но там поне беше с гид и беше доста образователно.
Като цяло Рим е турист френдли отвсякъде и е супер лесно за ориентиране.
Силно препоръчвам ето това заведение https://maps.app.goo.gl/MJPquCKU8K4Kfqua7
Супер вкусна лазаня и супер бързо обслужване. Иначе на всеки ъгъл има пица на парче, но ние предпочетохме ресторантчета за да можем да си почиваме между ходенето, че в Рим има мноогоо ходене 😅
Понеже сме авантюристи отделихме един ден до Флоренция с бързия влак се стига за час и нещо два, като там разгледахме само основните забележителности които бяха на сравнително пешеходно разстояние, но силно препоръчвам ако имате повече от 5-6 дни в Рим, да отделите едни ден и за там излезе около 100лв на човек за билет и обяда там ни беше по-евтин от колкото в Рим 🙂

# 265
  • София
Здравейте, организирам пътуване в началото на другата година по маршрут София-Неапол-Рим-София. Исках да попитам за ватиканските музеи. Прочетох, че билетите са пускат два месеца предварително. Предполагам е добре да се купят веднага щом се пуснат? Посещението ще бъде събота следобед, защото графикът ни е такъв, че просто няма кога да е, предвид, че неделя почиват.
Също така не мога и да се ориентирам точно какви билети е най-добре да купя. Ще сме двама възрастни и деца на 8 г и 3 г.

# 266
  • Бургас
Здравейте! Купих билети за Дория Памфили от официалният им сайт. Получих по мейл разписка и линк да изтегля билетите, но няма детски билет. В разписката фигурира таксата от 1евро за детето, тъй като за него билета е безплатен, но се плаща резервацията. Някой дали се е сблъсквал с подобен случай? На място на касата ли издават детския билет или просто е трябвало да пратят и него?

# 267
  • София
Здравейте, организирам пътуване в началото на другата година по маршрут София-Неапол-Рим-София. Исках да попитам за ватиканските музеи. Прочетох, че билетите са пускат два месеца предварително. Предполагам е добре да се купят веднага щом се пуснат? Посещението ще бъде събота следобед, защото графикът ни е такъв, че просто няма кога да е, предвид, че неделя почиват.
Също така не мога и да се ориентирам точно какви билети е най-добре да купя. Ще сме двама възрастни и деца на 8 г и 3 г.
точно 2 месеца преди датата на която ще ходите, отваряте сайта на 1ва страница и купувате билети
Ама точно на деня следите, защото билетите изчезват бързо... Около 70-80 евро за двама с две деца аз платих ама с по-големи деца,  по спомен
Билети с точен час на влизане -Ватиканските музеи + Капелата.. не купувайте много ранен час, че там транспорта е непредвидим, да имате време да стигнете без да бързате... малкото дете не съм сигурна че ще издържи и че ще има интерес обаче Thinking

# 268
  • София
Със сигурност интерес няма да има, но колкото, толкова. Ще остана само с каката, ако не са добре нещата. 😃
Много благодаря за информацията.

# 269
  • София
Със сигурност интерес няма да има, но колкото, толкова. Ще остана само с каката, ако не са добре нещата. 😃
Много благодаря за информацията.
как да кажа, то влезе ли, няма май как да излезе... върви една 2 часова обиколка, хора те поемат и вървите в строй, няма връщане, буквално... може и да има, ама и аз не знам... няма къде да се седне, няма места за почивка, изобщо малки деца не видях... или трябва някой да носи детето през повечето време, или една най- олекотена детска количка ли, знам ли...  ама нещо такова... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт