Рим - 28 тема

• 42 918
  • 731
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Cabo, прережда се опашката от хора без билети. Входът за Св.Петър и Ватикана не са на едно и също място, ако това е питането.

# 46
  • София
Мерси, да, за Ватиканските музеи и Капелата е билета, явно се предреждат хората
Ние преди чакахме на опашката... и сега да не се лутаме, че ще е жега и с деца.. Ill

# 47
Здравейте, някой може ли да ми каже приложение за ориентиране в Рим, защото google maps много ни обърква? (Предварително се извинявам ако вече е писано, но вече сме в Рим).
Друг въпрос- имаме ли опция да влезнем в Колизеума и Ватикана без да сме си запазили предварително билети?

# 48
Citymapper https://citymapper.com/?lang=en
За Колизеума и Ватиканските музеи - чакате на опашката за билети.

# 49
Мерси, да, за Ватиканските музеи и Капелата е билета, явно се предреждат хората
Ние преди чакахме на опашката... и сега да не се лутаме, че ще е жега и с деца.. Ill
Здравейте, опашката си се вие около музея /буквално на тротоара/, има разпоредители още на светофара, които ви посочват откъде да пресечете и минете, за да стигнете до входа на Музеите, без да се бутате в чакащите.
Там има обособени 3 коридора /с ленти, така е и пред Колизеума/, на билетите ви трябва да пише от кой коридор да влезете - т.е. къде да ги покажете.😄

# 50
Момичета, подготвям и аз програмата за посещението, но останах много неприятно изненадана, че не мога да купя билети за ватиканските музеи и Сикстинската капела, изписва ми, че са солд аут. Датата е 19/06, можем и на 20 и 21/06. Пускат ли допълнително бройки, какво бихте ме посъветвали в този случай. Първо посещения ни е в Рим и Сикстинската капела ми е голяма мечта.

# 51
Момичета, подготвям и аз програмата за посещението, но останах много неприятно изненадана, че не мога да купя билети за ватиканските музеи и Сикстинската капела, изписва ми, че са солд аут. Датата е 19/06, можем и на 20 и 21/06. Пускат ли допълнително бройки, какво бихте ме посъветвали в този случай. Първо посещения ни е в Рим и Сикстинската капела ми е голяма мечта.
Вижте в Getyourguide. Малко по-скъпи са, но обикновено има налични. Ние  изпуснахме билетите от официалния сайт и взехме от там.

# 52
Проверих, няма до края на юни Sad

# 53
В деня преди посещението изкачат много свободни билети. Има много блокирани билети от трети страни и ако немогат да ги продадат ги освобождават. Например ако искате посещение за 19.06 предния ден 18.06 след 14:00 започвате да проверявате и в някакъв час се освобождават билети за почти всички часове.
Може да го проверите с някой близки дати за които няма билети и да видите как предния ден ще се освободят.

За колизеума пак има подобна схема, но там 2-3 дена по рано ще се появят свободни билети.

Последна редакция: чт, 30 май 2024, 10:28 от vencoi

# 54
Някой да е ходил в първата неделя от месеца (когато са безплатни билетите) в castelo sant’Angelo? Чудим се дали да се пробваме тогава или ще е абсолютна лудница?

# 55
  • Враца
Някой да е ходил в първата неделя от месеца (когато са безплатни билетите) в castelo sant’Angelo? Чудим се дали да се пробваме тогава или ще е абсолютна лудница?

Точно там не съм ходила, но сме били във Верона на безплатен-не, но евтин ден- по 1 евро всички билети, и беше лудница, но всъщност беше пълно с италианци! Бяха наистина много, имаше и организирани групи, и семейства и т.н. Мога да кажа, че беше далеч по-приятно, отколкото тълпи чужди туристи (макар и моя милост сред чуждите), защото са културни, а пък езикът е приятен за слушане Wink

# 56
В деня преди посещението изкачат много свободни билети. Има много блокирани билети от трети страни и ако немогат да ги продадат ги освобождават. Например ако искате посещение за 19.06 предния ден 18.06 след 14:00 започвате да проверявате и в някакъв час се освобождават билети за почти всички часове.
Може да го проверите с някой близки дати за които няма билети и да видите как предния ден ще се освободят.

За колизеума пак има подобна схема, но там 2-3 дена по рано ще се появят свободни билети.

Благодаря за идеята, днес проверих и се появиха за утре, значи не всичко е загубено Simple Smile

# 57
Някой да има карта фиделта за промоционално пазаруване в Рim?

# 58
  • В красивите ми сбъднати мечти!
Здравейте!
Някой от вас успял ли е да си купи онлайн билети за Колизеума, включващи арената + подземното ниво или тези включващи арената + мансардата?
Знам, че се пускат в продажба 1 месец по-рано, но много дни си правя "репетиция" в сайта към 10ч (около този час ги пускат) и никога няма свободни.
Има ли някакъв трик, който знаете, че работи?

# 59
Здравейте!
Някой от вас успял ли е да си купи онлайн билети за Колизеума, включващи арената + подземното ниво или тези включващи арената + мансардата?
Знам, че се пускат в продажба 1 месец по-рано, но много дни си правя "репетиция" в сайта към 10ч (около този час ги пускат) и никога няма свободни.
Има ли някакъв трик, който знаете, че работи?
Аз се опитвам от месец да репитирам.
Какво съм разбрала доесега:
Има 2 вида билети за арена+подземие едните с екскурзовод, другите без.
Пускат се някакво - незнайно за мен количество - билети на всеки кръгъл час; на и 15; на и 30; на и 45.
Най-много места съм виждала за тур с екскурзовод на испански
Много е трудно почти невъзможно да се букнат. На мен ми трябват 4 билета най-много съм буквала 2;
Мислим, ако не успеем да вземем с арена и подземия да вземем само арена и като влезем да питаме има ли места за подземията.

Общи условия

Активация на акаунт