Рим - 28 тема

• 42 941
  • 731
  •   1
Отговори
# 60
  • БГ
Здравейте, моля за информация за закупуване за билети за Ситбус. В автобуса - от машини или директно от шофьора, кеш или с карта/и? Ако закупя билети онлайн те ще са с часове, но ако полета закъснее?!

# 61
  • В красивите ми сбъднати мечти!
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте!
Някой от вас успял ли е да си купи онлайн билети за Колизеума, включващи арената + подземното ниво или тези включващи арената + мансардата?
Знам, че се пускат в продажба 1 месец по-рано, но много дни си правя "репетиция" в сайта към 10ч (около този час ги пускат) и никога няма свободни.
Има ли някакъв трик, който знаете, че работи?
[/quote]
Аз се опитвам от месец да репитирам.
Какво съм разбрала доесега:
Има 2 вида билети за арена+подземие едните с екскурзовод, другите без.
Пускат се някакво - незнайно за мен количество - билети на всеки кръгъл час; на и 15; на и 30; на и 45.
Най-много места съм виждала за тур с екскурзовод на испански
Много е трудно почти невъзможно да се букнат. На мен ми трябват 4 билета най-много съм буквала 2;
Мислим, ако не успеем да вземем с арена и подземия да вземем само арена и като влезем да питаме има ли места за подземията.
[/quote]

Аз също ако не успея да букна арена + подземия (независимо с гид на английски или без), ще букна само арената.
Приятели бяха скоро в Колизеума - не са имали билети за подземията, искали са да си доплатят, но не са им позволили. Да, и аз ги виждам тия билети с гид на испанки, ама не ми вършат работа Wink

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 17:28 от MAPTA

# 62
Силно се съмнявам да пускат на арената и подземията без гид.
За Ситбус на място от кодуктор, който стои пред автобуса. В  брой със сигурност, за карта не знам.
Мисля, че билетите важаха за целия ден. Потърсете на сайта, някъде го пишеше.

# 63
  • БГ
За Ситбус на място от кодуктор, който стои пред автобуса. В  брой със сигурност, за карта не знам.
Мисля, че билетите важаха за целия ден. Потърсете на сайта, някъде го пишеше.

Благодаря за информацията, Lady Vengeance!
Пристигаме късно (21ч.), така че валидност няма да търсим.

# 64
Силно се съмнявам да пускат на арената и подземията без гид.

В сайта на Колизеума има обявени индивидуални обиколки на подземията, както и такива с достъп до арената.

# 65
И какво като има, някой ходил ли е? Или да си е купил билет?

Първо и двете места са заключени и трябва да ви пуснат. Съмнявам се, някой да стои и да пуска индивидуални туристи, освен че никой няма да се включва в туровете.
В подземията не си мислете, че пускат да се обикаля където си искаш, групата стои на едно място, долу-горе под арената и се обяснява всичко от гида. Не виждам смисъл да се пускат индивидуални туристи за това, да слязат само долу и някои за да стои да ги пази.
Който иска отива с група.

Или да са измислили нещо ново.

# 66
И какво като има, някой ходил ли е? Или да си е купил билет?

Първо и двете места са заключени и трябва да ви пуснат. Съмнявам се, някой да стои и да пуска индивидуални туристи, освен че никой няма да се включва в туровете.
В подземията не си мислете, че пускат да се обикаля където си искаш, групата стои на едно място, долу-горе под арената и се обяснява всичко от гида. Не виждам смисъл да се пускат индивидуални туристи за това, да слязат само долу и някои за да стои да ги пази.
Който иска отива с група.

Или да са измислили нещо ново.

Просто отворете сайта и вижте, че я има тая опция. Не ме уведомяват възползвалите се от нея, за да мога да ви отговоря. Дори в момента мога да си купя самостоятелен билет за 30 юни от 9,45ч    https://ticketing.colosseo.it/en/eventi/full-experience-sotterra … -30T07%3A45%3A00Z  
Повече от ясно е, че няма да ни пускат да обикаляме където искаме (дори не ми е хрумнало), а и най-вероятно пускат едновременно всички записани за часа (часовете са през 15 минути), а не един по един.
Проблемът е че тия билети свършват за минути и остават по 1бр. , а обикновено никой не ходи сам на екскурзия.

# 67
Ох, добре.
Имах предвид тези, които са си купили такива билети( все пак свършват, значи някой ги купува) и са били в Рим, да напишат тук. Да разберем как става. Никой не е искал да уведомяват Вас как става. Говоря за личен опит. Мен специално слабо ме интересува, била съм на всички места за посещение в Колизеума, включително и тези, които в момента не са опция.

# 68
Здравейте, днес няма до задавам въпроси😀, искам само да споделя интересна страничка във Фейсбук, на която попаднах - Live Virtual Guide. Показват не толкова познати интересни местенца + идеи за снимки на популярните места от различен ъгъл. Аз лично почерпих информация оттам, може и на някой друг да е полезна.

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 08:58 от Гусинка

# 69
Отдавна се каня за една невероятно красива уличка да напиша, попаднахме случайно, но видях, че е доста известна..
От Сант Анджело по моста направо, пресича се булеварда и леко ляво напред в квартала се стига до Piazza dei Coronari от където започва Via dei Coronari, приказна е! Излиза малко над площад Навона.

# 70
  • София
И какво пък има на тази уличка, че е приказна...

има ли смисъл да се буква он лайн билет за Леонардо Експреса от летището до Термини, имам предвид отсега , или има и на място бърза, лесна продажба

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 13:57 от Cabo San Lucas 40

# 71
Здравейте,момичета?
Влизам в темата с въпрос- къде се освещава икона? В кой храм?

# 72
Улички като Виа дей коронари и тези около нея са си за приятни разходки. Това че са тесни ги прави сенчести, а ако фотографията е хоби са направо идеални. На мен  ми е много любим район.
Скрит текст:

# 73
  • София, България
Момичета, аз за пръв път тръгвам за някъде толкова много чела и подготвена, но пак ми останаха някои неща. Пътуваме от 28 до 30 юни /петък - неделя/,  двама родители с три деца, за да заведем баба, която и е мечта цял живот. Но братовчедката, се залепи и тя, с нейното семейство, не можахме да откажем и сега общо сме 10 човека.
Запазих два отделни апартамента. Един до Колизеума за баба и още някой, другия е близо до Ватикана.

Въпросите ми са:
1. За баба, която е на 87, също и за децата - на 11, 12, 15 и 18 - трябва ли да купувам карта за градския транспорт /48 часова мисля да взема, за 12,50 евро/ и съответно как се закупуват?

2. За баба и за децата как стои въпросът с входа за Колизеума - в сайта, който сте дали дава намалена цена от 2 евро за европейци 18-25 години. Под 18 безплатно ли е? Баба чела, че за пенсионери било безплатно, но такова нещо аз не виждам на сайта. Гледах групови билети - там водача е безплатен. Трябва ли да съм официален тур гайд, или просто един от нас може да мине за водач?!? Като запазим час - той е за Колизеума. Форумите и Палатин можем да видим в рамките на 24 часа, правилно ли разбирам?!?

3. Ватикана - правилно ли съм разбрала: от площата Сан Пиетро, се редиш на опашка, подходящо облечен и влизаш безплатно само в базиликата.
Музеите на Ватикана - входът им е на друго място, друга опашка? На 29-ти ми дава, че е затворено, така че единственият ни шанс е безплатната неделя, но пък в нея трябва да влезем до 12?!?

4. Колизеума и Ватиканските музеи - предлагат ли на входа количка, да сложим баба да седне и да я бутаме, че тя милата трудно върви ...

5. Аз освен всичко съм и футболен фен, и видях, че на 29-ти, в събота, ще се играе един от четвъртфиналите на европейското, в който има шанс Италия да играе, ако се класира втора в групите. Къде е фен зоната, където слагат екрани и се събират да гледат мачовете?

Благодаря предварително Blue Heart

Последна редакция: чт, 06 юни 2024, 10:33 от радос

# 74
Тъкмо успяхме да букнем билети за арената и подземията за Колизеума - на италиански.
2ма души. Единият букна 3 билета другия 1.
Ще се опитаме да се вредим за английски, но ми се струва мисия невъзможна - часовете се появяват направо продадени засега.
Ще прочетем предварително за подземията за да знаем какво виждаме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт